Απαίτηση δοκιμής PCR για επιβάτες στην Τουρκία

Στο πλαίσιο των μέτρων για τον ιό της κορώνας, για επιβάτες που προέρχονται από το εξωτερικό, το αρνητικό δείγμα δοκιμής PCR δόθηκε το πολύ 72 ώρες πριν από την ώρα πτήσης …

Στο πλαίσιο των μέτρων για τον ιό της κορώνας, τέθηκε σε ισχύ η εφαρμογή της απαίτησης υποβολής του αρνητικού τεστ PCR, των οποίων τα δείγματα δόθηκαν το πολύ 72 ώρες πριν από την ώρα πτήσης, για επιβάτες που προέρχονται από το εξωτερικό.

Τα μέτρα του ιού Corona σε μια νέα εφαρμογή για μελλοντικά οδικά ταξίδια στην Τουρκία μπήκαν από σήμερα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι επιβάτες που εισέρχονται στη χώρα θα υποβάλουν το αρνητικό δείγμα δοκιμής PCR που θα δοθεί το πολύ 72 ώρες πριν από την ώρα πτήσης. Οι επιβάτες που δεν υποβάλλουν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR σε έντυπο ή ψηφιακό περιβάλλον δεν θα γίνονται δεκτοί στην πτήση. Δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής αποτελέσματος δοκιμής για επιβάτες κάτω των 6 ετών.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στον κοιτώνα με αποτελέσματα δοκιμών PCR

Οι επιβάτες που δήλωσαν ότι προέρχονταν από την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είπαν, “Ζητήθηκε δοκιμή PCR από μένα, η αεροπορική εταιρεία μου το ανέφερε ενώ εκδόθηκε το εισιτήριό μου. Μετά από συνάντηση με τους υπαλλήλους εκεί, με οδήγησαν σε ένα ίδρυμα υγείας όπου μπορούσα να δοκιμάσω και το αποτέλεσμα της δοκιμής μου αποκτήθηκε εντός τριών ωρών. Πέρασα, το έλεγξαν με το αποτέλεσμα της δοκιμής μου. Μετά τον έλεγχο, έδωσαν την κάρτα επιβίβασής μου.

Ο Γεωργιανός προπονητής Shota Arveladze, ο οποίος ήρθε στην Κωνσταντινούπολη τις πρώτες ώρες της αίτησης, ήταν μεταξύ των επιβατών που εισήλθαν στη χώρα πραγματοποιώντας τη δοκιμή PCR. Ο Σότα, ο οποίος έδειξε τα αποτελέσματα της δοκιμής PCR στα μέλη του Τύπου στο αεροδρόμιο, είπε: «Ρώτησαν για τα έγγραφα πριν από την πτήση και μπήκαμε μέσα. Δεν μου επέστησε την προσοχή, αλλά νομίζω ότι δεν υπήρχε καμία δοκιμή στην πτήση.

Ο επιβάτης Recep Tutkun είπε, “Έρχομαι από τη Νότια Κορέα. Ζήτησαν μια δοκιμή PCR κατά το check-in. Μερικοί φίλοι που δεν είχαν το τεστ απορρίφθηκαν. Δουλεύω εκεί, ήξερα ότι η εφαρμογή θα ξεκινήσει σήμερα.”

Απαίτηση δοκιμής PCR για επιβάτες στην Τουρκία

Απαίτηση δοκιμής PCR για επιβάτες στην Τουρκία

Source