Απαγορεύεται η απαγόρευση πεζοπορίας τη νύχτα … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Αύριο, Κυριακή 17 Ιανουαρίου, για μια εβδομάδα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ στις κατεχόμενες περιοχές από τις 10 μ.μ. έως τις 5 π.μ., ενώ τα σχολεία δεν θα ανοίξουν τελικά τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με αναφορές από τα κατεχόμενα εδάφη, οι αποφάσεις ανακοινώθηκαν από τον “Πρωθυπουργό” Έρσαν Σανέρ μετά τη σύνοδο “υπουργικού συμβουλίου” το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα λήξει τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 5 π.μ.

Η ημέρα του νέου ανοίγματος των σχολείων, τα οποία ήταν χειμερινά διαλείμματα μέχρι χθες, θα αποφασιστεί στις 22 του μήνα από την επιδημιολογική επιτροπή του “Υπουργείου Υγείας”, δήλωσε ο “Πρωθυπουργός” Σάνερ.

Για να υποστηρίξει όσους επλήγησαν από τα γεγονότα, πρόσθεσε ότι η αύξηση ITA δεν θα δοθεί στους “δημόσιους υπαλλήλους” το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου. Τα χρήματα που εξοικονομούνται θα δωρηθούν για τη στήριξη χρημάτων.

Ο λόγος για τα μέτρα, είπε ο κ. Saner, είναι η πρόσφατη αύξηση των εσωτερικών υποθέσεων, όπως σε 28 από τις 31 συνολικές υποθέσεις που ανακοινώθηκαν χθες. Ο Ersan Saner εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τους εμβολιασμούς που ξεκίνησαν στα κατεχόμενα εδάφη, η κατάσταση θα επιλυθεί և θα επιστρέψουν σύντομα στο φυσιολογικό, θέτοντας τον ιό υπό έλεγχο.

Πηγή: KYPE

Source