Απαγορεύεται η επίσκεψη σε άλλα σπίτια, εκτός από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Την Τρίτη ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας απαγόρευση επισκέψεων σε άλλα σπίτια, μετά από αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ιών κοροναϊού στην Κύπρο τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η απαγόρευση της παρουσίας ατόμων σε σπίτια εκτός των μόνιμων κατοίκων ισχύει σήμερα, 29 Δεκεμβρίου 2020, στις 6 μ.μ. Από το 00 έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

Μόνο εκείνοι που πρέπει να επισκεφθούν άλλο σπίτι:

  • Επίβλεψη ανηλίκων with ατόμων με αναπηρία κατά την περίοδο κατά την οποία οι γονείς πρέπει να είναι σωματικά παρόντες στον τόπο εργασίας τους.
  • Βοήθεια σε άτομα που δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν τον εαυτό τους (φάρμακα, φροντίδα, τρόφιμα κ.λπ.).

Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα άτομα πρέπει να λάβουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να παραμείνουν μόνο για εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να μην την θέσουν σε κίνδυνο.

Η απαγόρευση δεν θα ισχύει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 2020 31 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συγκεντρώσεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 2 στις 2 οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων.

Στη δήλωση, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν καταγγελίες ανώνυμα ή ανώνυμα στέλνοντας πληροφορίες για παραβιάσεις των διατάξεων στην αστυνομική υπηρεσία που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό: 1460, 22 606 803 և 22 606 804.

Τα διατάγματα που εκδίδει το Υπουργείο Υγείας παρακολουθούνται από την κυπριακή αστυνομία.

Source