Απαγωγέας εφήβων Επανασυνδέθηκε με Χριστιανική οικογένεια στο Πακιστάν

04/20/2021 Πακιστάν (Διεθνής χριστιανική ανησυχία) – Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία βοήθησε στην ανάκτηση ενός χριστιανού εφήβου που απήχθη και μετατράπηκε σε Ισλάμ στο Πακιστάν. Η ανάκαμψη σηματοδοτεί μία από τις λίγες περιπτώσεις κατά τις οποίες ένα χριστιανικό θύμα αναγκαστικής μετατροπής ανακτά και επανενωθεί με την οικογένειά τους.

Στις 23 Μαρτίου, ο Beishish Javaid, ένας χριστιανικός έφηβος από τη Λαχόρη, απήχθη από τον Μωάμεθ Ράμζα, τον Μουτζ Αλί, και μια γυναίκα με το όνομα Ασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Javiad απήχθη από το σπίτι της μετά από μια βραδινή προσευχή.

«Συνέβη κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος τη νύχτα, οπότε δεν μπορούσα να δω τον δρόμο σωστά,Ο Javiad είπε στο International Christian Concern (ICC). «Μόλις άνοιξα την πόρτα, κάποιος έβαλε μια μάσκα πάνω από το στόμα μου και με έσυρε σε ένα κοντινό αυτοκίνητο. Άκουσα κάποιον να λέει ότι δένουν τα μάτια μου και την επόμενη στιγμή, ήμουν αναίσθητος.

«Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι ότι ήμουν σε ένα τζαμί μεταξύ ανδρών και ενός κληρικού,«Ο Javiad συνέχισε. «Αναγκάστηκα να υπογράψω λευκά χαρτιά και να απαγγείλω την ισλαμική διακήρυξη της μετατροπής. Αρνήθηκα, αλλά με χτύπησαν και πήραν αυτό που ήθελαν.

Η οικογένεια του Javiad ανέφερε την απαγωγή στην αστυνομία και ξεκίνησε αμέσως έρευνα. Μετά από περίπου μια εβδομάδα, η αστυνομία εντόπισε τον Javaid στο Haroonabad, μια πόλη που βρίσκεται σχεδόν 200 μίλια νότια της Λαχόρη. Η αστυνομία ανακάλυψε τη Javaid και την επανένωσε με την οικογένειά της στη Λαχόρη στις 29 Μαρτίου.

Δύο από τους τρεις απαγωγείς συνελήφθησαν. Η Javaid και η οικογένειά της είναι επίσης αισιόδοξα ότι το δικαστήριο θα ακυρώσει την αναγκαστική μετατροπή της και θα της επιτρέψει να επανενωθεί επίσημα με την οικογένειά της.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2014 από το Κίνημα Αλληλεγγύης και Ειρήνης του Πακιστάν, περίπου 1.000 γυναίκες και κορίτσια από την ινδουιστική και χριστιανική κοινότητα του Πακιστάν απήχθησαν, παντρεύτηκαν βίαια με τον αιχμάλωτό τους και μετατρέπονταν αναγκαστικά στο Ισλάμ κάθε χρόνο. Το ζήτημα της θρησκείας συχνά εισάγεται σε περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης για να θέσει τα θύματα της θρησκευτικής μειονότητας σε μειονεκτική θέση. Παίζοντας με θρησκευτικές προκαταλήψεις, οι δράστες γνωρίζουν ότι μπορούν να καλύψουν και να δικαιολογήσουν τα εγκλήματά τους εισάγοντας το στοιχείο της θρησκείας.

Για συνεντεύξεις, επικοινωνήστε με την Alison Garcia: [email protected]

Source