Απαγόρευση εξαγωγής στον κατασκευαστή του εμβολίου Oxford / AstraZeneca στην Ινδία

πανό99

Η Ινδία απαγόρευσε προσωρινά το Ινδικό Ινστιτούτο Ορού, το οποίο παράγει το νέο είδος εμβολίου της κορώνας (Covid-19) της Oxford / AstraZeneca, το οποίο έχει εγκρίνει για χρήση, από την εξαγωγή εμβολίων σε άλλες χώρες και την πώληση εμβολίων μέσω του ιδιωτικού τομέα.

Ο Ανώτερος Διευθυντής της εταιρείας Adar Poonawalla δήλωσε στο AP ότι η κυβέρνηση ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου, “υπό την προϋπόθεση ότι δεν γίνονται εξαγωγές έως ότου είμαστε σίγουροι ότι προστατεύονται ευάλωτες κοινότητες στην Ινδία”.

Από την άλλη πλευρά, ο Poonawalla επεσήμανε ότι το εμβόλιο απαγορεύτηκε επίσης από την αγορά και είπε: «Μπορούμε να δώσουμε εμβόλια μόνο στην ινδική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή».

πανό134

Ο περιορισμός της εταιρείας, του μεγαλύτερου κατασκευαστή εμβολίων στον κόσμο, θα μπορούσε να καθυστερήσει την παράδοση εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας σχεδίαζε να παράγει 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίου που θα χορηγηθούν σε χώρες που έχουν ανάγκη από το Covid-19 Vaccines Global Access Programme (COVAX) με επικεφαλής τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ)

Η Poonawalla επεσήμανε ότι η εταιρεία έχει υπογράψει σύμβαση για την παραγωγή 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Oxford / AstraZeneca που θα παραδοθούν στο COVAX και το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία Novavax, το οποίο δεν έχει ακόμη εγκριθεί, και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την παραγωγή 300 έως 400 εκατομμυρίων δόσεων επιπλέον του συμβολαίου. Δήλωσε ότι σχεδιάζεται η παροχή 200 έως 300 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου στο COVAX έως το τέλος του έτους.

Λόγω της απαγόρευσης των εξαγωγών, ενδέχεται να είναι άνοιξη για τα πρώτα εμβόλια που φθάνουν σε αυτές τις χώρες.


Ενημερώθηκε στις: 3 Ιανουαρίου 2021, 22:11

Source