Απαγόρευση κορώνας σε ολόκληρη την Κύπρο

Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (GASC) ανακοίνωσαν ότι θα ενισχύσουν τα προηγούμενα μέτρα κατά της επιδημίας λόγω της αύξησης των περιστατικών ιών κορώνας. Η Ανώτατη Επιτροπή Μεταδοτικών Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας της ΤΔΒΚ ανακοίνωσε ότι θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στην ΤΔΒΚ για 5 ημέρες από αύριο μεταξύ 22.00-5.00 στο πλαίσιο μέτρων για την παύση της εξάπλωσης της επιδημίας λόγω του αυξανόμενου αριθμού συμβάντων.

Η επιτροπή δήλωσε επίσης ότι το διάλειμμα του εξαμήνου έχει προτεραιότητα σε όλα τα δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία της χώρας και ότι οι διακοπές θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 4 και 15 Ιανουαρίου. Ανακοινώθηκε ότι η τάξη, η μελέτη, τα ιδιωτικά μαθήματα και οι δραστηριότητες των μαθημάτων σταμάτησαν επίσης από αύριο έως τις 18 Ιανουαρίου.

Στη δήλωση της επιτροπής, σημειώθηκε ότι άτομα που ήρθαν σε επαφή με τα γεγονότα που εντοπίστηκαν στο 9 δημοτικό σχολείο Eylül τοποθετήθηκαν σε ξενοδοχεία καραντίνας, ενώ αναφέρθηκε ότι όλοι οι άλλοι μαθητές και οι οικογένειές τους, οι δάσκαλοι και οι εργαζόμενοι στο σχολείο θα παραμείνουν σε απομόνωση κατοικιών μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

ΚΑΡΑΝΤΙΝΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΥΠΡΙΑ ΕΩΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Λόγω της πρόσφατης αύξησης των περιστατικών στη Νότια Κύπρο, ανακοινώθηκε ότι όλες οι μεταβάσεις εκτός των διπλωματικών αδειών θα υπόκεινται σε καραντίνα έως τις 10 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τη δήλωση, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι αστυνομικοί και τα άτομα που είναι εν ενεργεία θα απαλλάσσονται από την απαγόρευση της κυκλοφορίας που ισχύει από τις 22:00 έως τις 05:00 το απόγευμα.

Ενώ περισσότερα από 10 άτομα απαγορεύτηκαν να συναντηθούν στις κατοικίες, επεκτάθηκε το πεδίο της απόφασης για διακοπή των δραστηριοτήτων της Πρωτοχρονιάς σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους και όλων των ειδών δραστηριότητες γλέντι που τέθηκαν σε ισχύ στις 29 Δεκεμβρίου. Δραστηριότητες όπως γάμοι, κινηματογράφος, θέατρο, γενέθλια, μαζική λατρεία, αρραβώνα, γάμος και περίπτερο σταμάτησαν επίσης.

Η Ανώτατη Επιτροπή Μεταδοτικών Νόσων αναμένεται να συνεδριάσει ξανά στις 4 Ιανουαρίου και να αξιολογήσει την κατάσταση. (İHA)

Source