Απαγόρευση κορώνας σε ολόκληρη την Κύπρο – Ειδήσεις τελευταίας στιγμής στον κόσμο

Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (GASC) ανακοίνωσαν ότι θα ενισχύσουν τα προηγούμενα μέτρα για την επιδημία λόγω της αύξησης των περιπτώσεων ιών κορώνας. Η Ανώτατη Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας για τις Μεταδοτικές Ασθένειες της ΤΔΒΚ ανακοίνωσε ότι θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στην ΤΔΒΚ από τις 22:00 έως τις 5:00 για 5 ημέρες από αύριο στο πλαίσιο μέτρων για την παύση της εξάπλωσης της επιδημίας λόγω του αυξανόμενου αριθμού περιπτώσεων.

Η επιτροπή δήλωσε επίσης ότι το διάλειμμα του εξαμήνου έχει προτεραιότητα σε όλα τα δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία της χώρας και ότι οι διακοπές θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 4 και 15 Ιανουαρίου. Ανακοινώθηκε ότι η τάξη, η μελέτη, τα ιδιωτικά μαθήματα και οι δραστηριότητες των μαθημάτων σταμάτησαν επίσης από αύριο έως τις 18 Ιανουαρίου.

Στη δήλωση της επιτροπής, σημειώθηκε ότι άτομα που ήρθαν σε επαφή με τις περιπτώσεις που εντοπίστηκαν στο 9 δημοτικό σχολείο Eylül τοποθετήθηκαν σε ξενοδοχεία καραντίνας και δηλώθηκε ότι όλοι οι άλλοι μαθητές και οι οικογένειές τους, οι δάσκαλοι και το σχολικό προσωπικό θα παραμείνουν σε απομόνωση στο σπίτι έως τις 10 Ιανουαρίου.

ΚΑΡΑΝΤΙΝΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΥΠΡΙΑ ΕΩΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Λόγω της πρόσφατης αύξησης των περιπτώσεων στη Νότια Κύπρο, ανακοινώθηκε ότι όλες οι μεταβάσεις εκτός από τα διπλωματικά περάσματα θα υπόκεινται σε καραντίνα έως τις 10 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τη δήλωση, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι αστυνομικοί και οι υπάλληλοι θα απαλλάσσονται από την απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία ισχύει από τις 22:00 έως τις 05:00 το απόγευμα.

Ενώ περισσότερα από 10 άτομα απαγορεύτηκαν να συγκεντρώνονται σε σπίτια, το πεδίο της απόφασης για διακοπή των εκδηλώσεων της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και όλων των παρόμοιων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, που τέθηκαν σε ισχύ στις 29 Δεκεμβρίου, επεκτάθηκε. Δραστηριότητες όπως γάμοι, κινηματογράφος, θέατρο, γενέθλια, μαζική λατρεία, αρραβώνα, γάμος και εκθέσεις σταμάτησαν επίσης.

Η Ανώτατη Επιτροπή Μεταδοτικών Νόσων αναμένεται να συνεδριάσει ξανά στις 4 Ιανουαρίου και να αξιολογήσει την κατάσταση. (İHA)

Μπορεί να σας ενδιαφέρειΟ ειδικός γιατρός που νίκησε την κορώνα εξήγησε τη λύπη τηςΟ ειδικός γιατρός που νίκησε την κορώνα εξήγησε τη λύπη της

Μπορεί να σας ενδιαφέρειΗ ğağla Şıkel, που ήταν εμβόλιο κορώνας, εξεγέρθηκε όταν είδε τα μηνύματαΗ ğağla Şıkel, που ήταν εμβόλιο κορώνας, εξεγέρθηκε όταν είδε τα μηνύματα Μπορεί να σας ενδιαφέρειΟ 60χρονος ασθενής με κορώνα έφυγε εντατικής θεραπείας μετά από 155 ημέρεςΟ ασθενής με κορώνα 60 ετών εγκατέλειψε την εντατική θεραπεία μετά από 155 ημέρες

.Source