Απαγόρευση νυκτερινών և σχολικών διακοπών νωρίτερα

Νέα, αυστηρότερα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Λοιμωδών / Λοιμωδών Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας, τα οποία περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, παρατεταμένη καραντίνα, νωρίτερα σχολικές διακοπές και υποχρεωτική καραντίνα για όλα τα εμπόδια, εκτός από τους διπλωμάτες.

Η δήλωση ανέφερε ότι λόγω της μεγάλης αύξησης του αριθμού των συμβάντων στη «νότια Κύπρο» τις τελευταίες ημέρες, η διέλευση με οδοφράγματα 31/12/20 – 10/01/21 – συμπεριλαμβανομένων αυτών των όρων θα υπόκειται σε υποχρεωτική καραντίνα (7 ημέρες), εκτός από διπλωματικούς σκοπούς. : Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι άδειες των εργαζομένων σε ελεύθερες περιοχές χωρίς καραντίνα ανακλήθηκαν.

Από αύριο, 31 Δεκεμβρίου έως 4 Ιανουαρίου, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα είναι από τις 22:00 έως τις 5:00 το βράδυ. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι υπηρεσίες ασφαλείας και άλλα άτομα με παρόμοιες ευθύνες εξαιρούνται από την εκδήλωση.

Από 31/12/20 έως 03/01/21 μόνο 10 άτομα μπορούν να συγκεντρωθούν σε σπίτια. Μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2021, απαγορεύονται οι γάμοι, οι ταινίες, το θέατρο, τα γενέθλια, οι μαζικές κηδείες, οι αρραβώνες, τα μνημεία, οι εκθέσεις κ.λπ.

Η υποχρεωτική καραντίνα για αφίξεις αέρα και θάλασσας (7 ημέρες), η οποία ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου, παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου.

Κλείστε συνδέσεις σε 9 σχολεία և κηδεμόνεςης: Τον Σεπτέμβριο (στην κατεχόμενη Λευκωσία) μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία καραντίνας, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές και καθηγητές դպրոցի προσωπικό և παρέμειναν σε απομόνωση μέχρι τις 10 Ιανουαρίου υπό την επίβλεψη Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας.

Έχει αποφασιστεί ότι οι σχολικές διακοπές θα γίνουν νωρίτερα, συγκεκριμένα, στις 4-15 Ιανουαρίου 2021. Σταματούν από αύριο έως τις 18:00ότι: Μαθήματα Ιανουαρίου, ιδιωτικά μαθήματα և Οι βιβλιοθήκες είναι κλειστές.

Πηγή: KYPE

Source