Απαντήσεις για τα κρυμμένα և τα αποκαλυφθέντα

Αργά, σε αυτήν τη στήλη, δημιουργώ το δικό μου “δίκτυο ανταποκριτών και συνεργατών”. Γνωρίζω μερικούς από αυτούς προσωπικά, έχουμε γνωρίσει πολλούς από εμάς στα κοινωνικά μέσα. Ο καθένας από εμάς, που ζούμε στην ίδια χώρα, δεσμεύεται να “το πει μια μέρα από κοντά”. Φυσικά, αυτό το “κάποτε” δεν έχει έρθει ακόμα. Μια τέτοια στιγμή είναι σίγουρα κρυμμένη է ντροπή. Αλλά η «συνάντησή μας» μέσω των ιδεών που μοιραζόμαστε είναι ανεκτίμητη. Ειδικά όταν έχουμε διαφορετικές απόψεις ή προσεγγίσεις σε πολλά από αυτά που λέμε και μοιραζόμαστε. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, συμφωνούμε. Η σημερινή στήλη γράφεται από αυτό το “δίκτυο”. Πολλά μέλη των οποίων, στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζουν καν ότι τα “χρησιμοποιώ”.

“Μια νέα διαμάχη έχει ξεσπάσει σχετικά με τον αποκλεισμό του Trump από το Twitter και το Facebook. Υπάρχει η άποψη ότι η σίγαση ενός ατόμου που έχει ψηφίσει 70+ εκατομμύρια άτομα με πληθυσμό 88 εκατομμυρίων είναι αντίθετη με τις αρχές της ελευθερίας του λόγου κ.λπ.

Θα συμφωνούσα πιθανώς με αυτήν την άποψη αν το Twitter և Facebook ήταν “δημόσιες” ψηφιακές πλατφόρμες. Αυτό όμως δεν συμβαίνει. Αυτές είναι μη κερδοσκοπικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο. Σε αυτό το πλαίσιο, μπορούν να αποκλείσουν οποιονδήποτε θεωρούν ότι παραβιάζουν τους κανόνες της πλατφόρμας. Όσοι είναι απολύτως υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης πρέπει να δημιουργήσουν μια ανοιχτή κοινωνική πλατφόρμα όπου όλοι μπορούν να εκφραστούν χωρίς παρέμβαση. Από τους υποστηρικτές της ελευθερίας σε εγκληματίες, ναζί, σταλινικούς, τζιχαντιστές. Καλή τύχη. “- Ο Άννας Κουτσομίτης, πολιτικός αναλυτής-σχολιαστής, ζει στα Χανιά, συνεργάζεται με τα πιο ισχυρά ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.

Πριν από πολλά χρόνια, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δεν καταδίκασε έναν σημαντικό εκδότη πορνογραφικών δημοσιεύσεων για διασφάλιση της ελευθερίας του Τύπου. Σήμερα, οι απλοί πολίτες ζητούν λογοκρισία από τις εταιρείες. “Οι δικτάτορες αναγκάζονται να έχουν (προ) εκπαιδευμένους οπαδούς.” – Μια άλλη άποψη για το ίδιο θέμα από τον γελοιογράφο Στατή (Σταυρόπουλος) στο Twitter.

“Δεν υπάρχει τίποτα να πεθάνει. «Είναι φρικτό να μην ζεις», είπε ο Βίκτωρ Χούγκο. Και έχει δίκιο. Και το μισούσαμε για δέκα μήνες. Αλλά η ζωή δεν τελειώνει εκεί. Θα συνεχίσουμε. Φορτίστε τις μπαταρίες σας την ημέρα πριν από ένα άλλο καταθλιπτικό επεισόδιο. Ειδικά τα πιο αδύναμα. Ο μεγάλος Βρετάκος δείχνει τον δρόμο. «Πήραν τον άντρα μου, αλλά θα τον βρω». Και ένα τεράστιο όπλο για τον Ρίζο. “Όσο περισσότερο κοιτάξαμε τη θάλασσα, τους ανθρώπους, τις καρδιές μας, τόσο περισσότερο τα μάτια μας γεμίζουν αύριο.” Αγκαλιάστε αγαπητά և Υποστηρίξτε κάθε αδύναμο άτομο δίπλα σας. Για να βρούμε ξανά το αίμα μας … ΚΑΛΟΙ ΟΡΟΙ. ” – Η ανάρτηση του George oh Kalinikos στο Facebook συνοδεύεται από μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στο εργοστάσιο αλατιού της Λάρνακας, γεμάτη από τεμπέληδες φλαμίνγκο.

Postscript, δικό μου. Φτάνοντας από τη Λάρνακα στην Αθήνα χθες, ολοκληρώνοντας τη μακέτα δοκιμή μου με ένα κυπριακό διαβατήριο πτήσης έτοιμο στο κινητό μου, ενημερώθηκαν στο αεροπλάνο ότι όλες οι πτήσεις θα δοκιμαστούν ξανά, είτε το κάναμε είτε όχι. Δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν ενθουσιασμένοι, αλλά καταπίναμε πολύ, το συνηθίσαμε. Φτάνοντας στο σημείο εμβολιασμού, η ουρά ήταν μεγάλη, και παρόλο που υπήρχαν αυτοί αυτοκόλλητοι δακτύλιοι στο πάτωμα που καθορίζουν την απόσταση του ενός από τον άλλο, πολλοί τους αγνόησαν. Ακούστηκαν πολλές ανακοινώσεις σχετικά με την εκδήλωση από ηχεία, αλλά είδα πολύ λίγους να ανταποκρίνονται. Σκέφτηκα, λοιπόν, αυτό δεν είναι χάος, αλλά αδυναμία υπολογισμού; Δεν ξέρουν πώς να υπολογίσουν 2 μέτρα από το μάτι; Σκέφτηκα να προσπαθήσω να “ρωτήσω” αυτόν που στέκεται πίσω μου, σχεδόν κολλημένος, “όταν προχώρησα λίγο, θα ήρθε ξανά αν είχε ιδέα πόσα εκατοστά μας χώριζαν.” Τον ξεγελάσα και τον ρώτησα. “Συγγνώμη, επειδή ήμουν ξύστρα στη γεωμετρία, ποια είναι η κατά προσέγγιση απόσταση δύο μέτρων από το μάτι;” Με κατάρασε. Αλλά τουλάχιστον δεν κατέβηκα χωρίς να εξηγήσω πρώτα.

Source