Απασχολημένο έτος 2020 για τον Τούρκο πρόεδρο εν μέσω πανδημίας

ΑΓΚΥΡΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέρασε μια πολυάσχολη περίοδο εργασίας το 2020 εν μέσω της νέας πανδημίας κοραναϊού, διοργανώνοντας πρόσωπο με πρόσωπο ή εικονικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο.

Σύμφωνα με μια εξέταση δεδομένων, ο Ερντογάν πραγματοποίησε 13 επισκέψεις στο εξωτερικό, με το Κατάρ και το Αζερμπαϊτζάν να είναι καυτά σημεία για τον πρόεδρο καθώς ταξίδευε σε αυτές τις χώρες δύο φορές το καθένα.

Ο πρόεδρος επισκέφθηκε τη Γερμανία μετά από πρόσκληση της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ και συζήτησε τις εξελίξεις στη Λιβύη. Επισκέφτηκε επίσης την Αλγερία, τη Γκάμπια, τη Σενεγάλη, την Ουκρανία και το Πακιστάν.

Ο Τούρκος ηγέτης επισκέφθηκε τη Ρωσία στις 5 Μαρτίου και βρέθηκε στις Βρυξέλλες στις 9 Μαρτίου μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τσαρλς Μισέλ. Μετά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, οι επισκέψεις του Ερντογάν στο εξωτερικό σταμάτησαν για λίγο λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Στις 2 Ιουλίου, ο Ερντογάν επισκέφθηκε το Κατάρ και βρισκόταν στο Κουβέιτ στις 7 Οκτωβρίου.

Ιστορικές επισκέψεις

Ο πρόεδρος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) στις 15 Νοεμβρίου για να παραστεί στην τελετή της ημέρας της δημοκρατίας. Παρακολούθησε επίσης το μερικό άνοιγμα της περιοχής Maras που παρέμεινε κλειστό για σχεδόν πέντε δεκαετίες.

Η τελευταία επίσκεψη του Ερντογάν στο εξωτερικό ήταν στο Αζερμπαϊτζάν στις 9-10 Δεκεμβρίου, μετά τη νίκη της χώρας κατά των αρμενικών δυνάμεων κατοχής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο Τούρκος πρόεδρος συμμετείχε στην παρέλαση νίκης του Αζερμπαϊτζάν ως φιλοξενούμενος.

Επισκέπτες

Ο Ερντογάν φιλοξένησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς για την τελετή έναρξης του TurkStream στις 8 Ιανουαρίου.

Ο Πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν Shavkat Mirziyoyev επισκέφθηκε επίσης την Τουρκία για να παρευρεθεί στο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Τουρκίας-Ουζμπεκιστάν στις 19-20 Φεβρουαρίου.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βόλοτυρ Ζελένσκι βρισκόταν στην Τουρκία στις 16 Οκτωβρίου για επίσκεψη εργασίας και ο Έρσιν Τατάρ, πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, πραγματοποίησε την πρώτη του ξένη επίσκεψη στην Τουρκία στις 26 Οκτωβρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ερντογάν.

Ο Εμίρ του Κατάρ Σέιχ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι βρισκόταν στην Τουρκία στις 26 Νοεμβρίου για να συμπροεδρεύσει την έκτη συνεδρίαση της Υψηλής Στρατηγικής Επιτροπής Τουρκίας-Κατάρ.

* Γράφοντας από τον Ali Murat Alhas

Πνευματικά δικαιώματα 2020 Anadolu Agency. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται. Αυτό το υλικό δεν μπορεί να δημοσιευτεί, να μεταδοθεί, να ξαναγραφεί ή να αναδιανεμηθεί.

Source