Απελευθερώθηκε ο ποιητής Yılmaz Odabaşı

Ο ποιητής συνελήφθη και στάλθηκε στη φυλακή στις 30 Δεκεμβρίου Γιλμάζ Ονταμπάσι εκκενώθηκε. Ο Ονταμπάσι, ο οποίος ανακοίνωσε τα νέα της κυκλοφορίας στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαρίστησε τους φίλους του.

Ο Ονταμπασί συνελήφθη από την αστυνομία που ήρθε ενώ έκανε το συμβολαιογράφο και μεταφέρθηκε στο δικαστήριο. Σε μια δήλωση που έκανε μετά, ο Ονταμπάσι δήλωσε ότι μεταφέρθηκε στη φυλακή Καντίρα.

Ο Ονταμπάσι ανακοίνωσε ότι απελευθερώθηκε χθες (31 Δεκεμβρίου). Μοιράζοντας ένα μήνυμα στο λογαριασμό του στο Twitter το απόγευμα, ο Ονταμπάσι είπε: “Ελευθερώθηκα σήμερα το απόγευμα. Είμαι και πάλι ευγνώμων για την πίστη σας.

Οι μετοχές του Odabaşı στο λογαριασμό του στο Twitter έχουν ως εξής:

“Όχι στα λόμπι, πάντα πίστευα σε ανθρώπους που εσωτερικεύουν αυτό που έγραψα, στη φιλία που έφτιαξε γραπτώς. Πίστευα στους ανθρώπους, την πίστη και τη συνείδηση. Όταν έγινα θύμα, με αγκάλιασες και προσπάθησες να σηκωθώ κάθε φορά. Απελευθερώθηκα σήμερα το απόγευμα. Είμαι ευγνώμων για τους πιστούς σας για άλλη μια φορά.

“Η καθαρή κουρδική μου έριξε τη σημαία των ματιών μου γιατί είμαι όταν πρόκειται για ένα απεριόριστο σπίτι, η πόρτα μου παίζει τη ντόμπρα, έριξα προειδοποίηση που τελείωσε σε μια γροθιά πριν: Πήρα 3 χρόνια 7 ημέρες ποινή. Εάν η γροθιά Kılıçdaroğlu’na ήταν ήρωας. Αυτή είναι η Τουρκία …

“Εάν υπάρχει νόμος σε αυτήν τη χώρα, ο υπουργός Abdulhamit Gul Ζητήστε από τους επιθεωρητές σας να εξετάσουν το φάκελό μου. Εάν υπάρχουν άλλα στοιχεία στο φάκελο, εκτός από μια γροθιά (την οποία επίσης δήλωσα στο δικαστήριο λόγω της τιμιότητας μου) Αναλαμβάνω να επιλέξω το πιο ανέντιμο άτομο σε αυτήν τη χώρα. Εάν υπάρχει νόμος, θα αναλάβουν τη δικαιοσύνη;

“Θα το πω εν συντομία. Δεν έχω βάλει ποτέ την υπογραφή μου σε μέρη όπου υπάρχει απάτη, ψέμα, αγνότητα και αγνότητα στη ζωή μου. Εάν υπάρχει νόμος σε αυτήν τη χώρα, οι επιθεωρητές ή το Συνταγματικό Δικαστήριο θα αποκαλύψουν ότι μια φασιστική τιμωρία δόθηκε μόνο με την εξέταση του παρελθόντος δίσκου μου και της χώρας μου.

.Source