Απογοήτευση εμβολιασμού για τους Γερμανούς: τα κέντρα εμβολιασμού παραμένουν κενά

πανό8

95% αποτελεσματικός ιός κορώνας που αναπτύχθηκε από την German BioNTech και την US Pfizer, εκ των οποίων ο Τούρκος γεννημένος καθηγητής Uğur Şahin είναι Διευθύνων Σύμβουλος ΕμβόλιοΧρησιμοποιείται σε πολλές χώρες του κόσμου.

πανό134

Ωστόσο, το εμβόλιο αναπτύχθηκε ΓερμανίαΟι μελέτες εμβολιασμού στην Τουρκία είναι πολύ πίσω από άλλες χώρες. Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Jens Spahn δήλωσε ότι εκατοντάδες κέντρα εμβολιασμού έχουν δημιουργηθεί σε αθλητικούς χώρους και χώρους συναυλιών στη χώρα και ότι διαθέτουν την υποδομή για να πυροβολήσουν 300 χιλιάδες πυροβολισμούς την ημέρα. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά παραμένουν κενά και δεν σκοπεύουν να ανοίξουν κέντρα μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, καθώς τα περισσότερα κράτη δίνουν προτεραιότητα στην αποστολή κινητών ομάδων σε γηροκομεία.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στο Reuters, μια ημέρα που πέρασε με την ομάδα εμβολίων στη μικρή πόλη Dillenburg, 100 χιλιόμετρα βόρεια της Φρανκφούρτης, την οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας, αποδεικνύει πόσο αργή είναι η εργασία. Η ομάδα ξεκινά φορτώνοντας ένα κουτί ψύξης που περιέχει 84 δόσεις εμβολίου Pfizer / BioNTech, ξεπαγώθηκε όλη τη νύχτα, σε ασθενοφόρο αναμονής και η Elisabeth κατευθύνθηκε προς το γηροκομείο της. Εκεί, συναντώνται από τον διευθυντή Peter Bittermann, ο οποίος διαθέτει ήδη τα απαραίτητα έντυπα για τον εμβολιασμό των κατοίκων και του προσωπικού, και παρέχει χώρο για παρακολούθηση μετά τον εμβολιασμό.

Παράλληλα με την τετραμελή ομάδα εμβολιασμού, οι δύο εκπαιδευόμενοι έχουν μόνο λίγες ώρες για να διανείμουν το ευαίσθητο στη θερμοκρασία εμβόλιο Pfizer / BionTech προτού είναι τώρα διαθέσιμο για χρήση. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης Νικόλ Φέι είπε ότι ο Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός χρειαζόταν επιπλέον 350 άτομα για τη διεξαγωγή της τοπικής εκστρατείας εμβολιασμού.

Η Γερμανία, η οποία έχει αναπτύξει το εμβόλιο, συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών με τον χαμηλότερο πληθυσμό που το υπερβαίνει

Από την άλλη πλευρά, 16 πολιτείες της Γερμανίας κατηγορούν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι δεν έλαβε αρκετές δόσεις, γιατροί σε ορισμένα κέντρα λένε ότι οι βάρδιες έχουν ακυρωθεί. Ένα κέντρο εμβολίων που άνοιξε στο Βερολίνο έκλεισε λόγω ανεπαρκούς δοσολογίας.
Ο Spahn είπε ότι τα ζητήματα παραγωγής ευθύνονται για περιορισμένες προμήθειες αφού η Pfizer και η BioNTech μείωσαν την πρόβλεψη παραγωγής τους σε 50 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του έτους τον Δεκέμβριο. Η Γερμανία αναμένει να λάβει 5,3 εκατομμύρια εμβόλια από την Pfizer / BioNTech έως τα μέσα Φεβρουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου και 2 εκατομμύρια δόσεις του δεύτερου εμβολίου από τη Moderna, η οποία μόλις εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, αυτό θα είναι σχεδόν αρκετό για να καλύψει 5,7 εκατομμύρια άτομα άνω των 80 ετών, ή 6,8 τοις εκατό του πληθυσμού.

Ωστόσο, η Γερμανία εμβολίασε 533.000 άτομα τις δύο πρώτες εβδομάδες της προσπάθειας εμβολιασμού, που είναι μόνο τα δύο πέμπτα των 1,3 εκατομμυρίων δόσεων που ελήφθησαν. Η Βρετανία έχει εμβολιαστεί έως τώρα 2 εκατομμύρια. Το Ισραήλ, που είναι ο παγκόσμιος ηγέτης όσον αφορά το μερίδιο του εμβολιασμένου πληθυσμού, ξεπερνά τους 150 χιλιάδες άτομα την ημέρα με το ψηφιακά ρυθμιζόμενο σύστημα υγείας του. Το μεγαλύτερο μέγεθος και η ομοσπονδιακή δομή της Γερμανίας περιπλέκουν τις εργασίες.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΟΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΑΤΩΝ
Ο συγκεντρωτισμός της επιχείρησης εμβολιασμού σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, την Ισπανία, την Καταλονία, αποκάλυψε διαφορές σε διάφορες περιοχές και προκάλεσε εντάσεις με την κεντρική κυβέρνηση.
Όπως και στην Ισπανία, η απόδοση του εμβολιασμού ποικίλλει σημαντικά με βάση το κράτος στη Γερμανία. Στο Mecklenburg-Vorpommern, 15,6 εμβολιασμοί χορηγούνται ανά χίλια άτομα, ενώ στη Σαξονία, μόνο 4, 4 εμβολιασμοί χορηγούνται ανά χίλια άτομα. Στη Θουριγγία, όπου ο εμβολιασμός είναι αργός, ο πρωθυπουργός της πολιτείας Μπόντο Ραμέλοου είπε στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk, “Εκτιμούμε ότι μπορούμε τώρα να εμβολιάσουμε το 30 τοις εκατό του πληθυσμού, και αυτό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα.”
Στη Σαξονία, το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε ότι οι ελλιπείς μορφές συγκατάθεσης, οι δυσκολίες προγραμματισμού, οι επιδημίες Covid-19 σε γηροκομεία και οι ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής επιβράδυναν τις προσπάθειες εμβολιασμού.


Ενημερώθηκε στις: 11 Ιανουαρίου 2021, 12:04

.Source