Απογοήτευση PIS για στόχευση γιατρών Σύνολο … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Η All-Armenian Medical Association απογοητεύεται που οι γιατροί έχουν στοχευτεί τις τελευταίες ημέρες και κατηγορούνται για προβλήματα προσωπικού σε κρατικά νοσοκομεία πριν από την εμφάνιση.

“Το PIS δεν διαχωρίζει τα μέλη του από τους ιατρούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και στέλνει ένα μήνυμα συνεργασίας σε όλους τους ενδιαφερόμενους, προτρέποντάς τους να συνειδητοποιήσουν ότι ο κοινός εχθρός μας είναι η επιδημία Covid-19”, πρόσθεσε.

Η CIS σημειώνει ότι αποδέχεται τις δυσμενείς συνθήκες υπό τις οποίες έχουν κληθεί συνάδελφοι σε κρατικά νοσοκομεία, ειδικά κατά την περίοδο της επιδημίας, να ξεπεράσουν τις αυξημένες ανάγκες.

“Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι η επιδημία συνέπεσε με τα πρώτα βήματα της μεταρρύθμισης της υγειονομικής περίθαλψης. Δοκιμάζει αυστηρά ολόκληρο το σύστημα, ειδικά τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία όλοι ονομάζουμε ραχοκοκαλιά του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης”, πρόσθεσε η δήλωση.

Το PIS σημειώνει επίσης ότι δεν είναι η ώρα να αποσπάται η ευθύνη ή να επιδεικνύεται δύναμη. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε μαζί στη δημόσια υγεία.

“Τονίζουμε την ανάγκη για στρατηγικό σχεδιασμό, χωρίς τις σπασμωδικές απαιτήσεις των” τυφλών “, σε συνεργασία με την ιατρική κοινότητα για να διασφαλιστεί ότι η εφαρμογή του είναι αποτελεσματική για την προώθηση της δημόσιας υγείας και της επιδημίας”, καταλήγει το PIS.

Πηγή: KYPE

Source