Αποδείχθηκε θετικός, αλλά είπε ότι θα εμβολιαζόμουν ξανά

Κακά νέα ήρθαν μετά την έναρξη του εμβολιασμού κατά του Kovid-19 στην Ιταλία. Διευθυντής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων του Νοσοκομείου Umberto I στην πόλη των Συρακουσών. Αν και η Antonella Franco είχε το εμβόλιο Kovid-19 που αναπτύχθηκε από την Pfizer-BioNTech πριν από 6 ημέρες, το τεστ κοροναϊού ήταν θετικό. Δρ. Ο Φράνκο είπε μετά το αποτέλεσμα του τεστ, «Είμαι θετικός, αλλά θα εμβολιαστώ ξανά. Ίσως αν δεν είχα εμβολιαστεί, ο ιός θα μου είχε προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη. είπε.

Σε δήλωση του Υπουργείου Υγείας της Περιφέρειας της Σικελίας, ο Δρ. Αναφέρθηκε ότι ο Φράνκο ήταν ένα από τα πρώτα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο στο Παλέρμο πριν από 6 ημέρες. Ενώ ερευνούσε εάν ο γιατρός είχε μολυνθεί με τον ιό πριν τον εμβολιασμό, ο Δρ. Εξετάζονται επίσης επαγγελματίες υγείας στην ομάδα που πήγαν στο Παλέρμο για εμβολιασμό με τον Φράνκο.

Πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Υγείας Locatelli: Μόνο μετά τη 2η δόση είναι πλήρης προστασία

Η Franca Locatelli, πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Υγείας της Ιταλίας, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι μόνο η δεύτερη δόση του εμβολίου Kovid-19 παρέχει πλήρη προστασία μετά τη χορήγηση. Locatelli, “Επιστημονικές μελέτες καθιστούν σαφές ότι η 1η δόση δεν παρέχει πλήρη προστασία και ότι τα μολυσμένα άτομα παρατηρούνται μετά την πρώτη δόση. Είναι δυνατόν να μιλήσουμε για πλήρη προστασία μετά τη δεύτερη δόση. Επομένως, όσοι εμβολιάζονται δεν πρέπει να εγκαταλείψουν την υπεύθυνη συμπεριφορά.” είπε.

Στην Ιταλία, από τις 3 Ιανουαρίου, δόθηκαν στο εμβόλιο Kovid-19, 84 χιλιάδες 730 άτομα, εκ των οποίων 75 χιλιάδες 327 ήταν εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην Ιταλία αυξήθηκε σε 2 εκατομμύρια 141 χιλιάδες 201 και εκείνοι που πέθαναν σε 74 χιλιάδες 985.

.Source