Αποδεικνύεται ότι ο εργαζόμενος που του επιβλήθηκε πρόστιμο λόγω παραβίασης της καραντίνας απήχθη

Αφού αποκαλύφθηκε ότι ο Φιλιππινέζος εργάτης, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 3.500 δολαρίων λόγω παραβίασης της καραντίνας στην Ταϊβάν, απήχθη, άρχισε το πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

Αξιωματούχοι της Ταϊβάν δήλωσαν ότι ήταν κατανοητό ότι ο Φιλιππινέζος μετανάστης εργαζόμενος που πήγε στην Ταϊβάν από την Ειδική Διοικητική Περιοχή του Χονγκ Κονγκ της Κίνας απήχθη κατά λάθος κατά τη διάρκεια της περιόδου καραντίνας 14 ημερών.

Οι αξιωματούχοι που διερευνούσαν τους ισχυρισμούς ότι ο μετανάστης εργαζόμενος, του οποίου το επώνυμο λέγεται Τσεν, απήχθη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Τσεν “δεν παραβίασε τους κανόνες καραντίνας κατόπιν αιτήματος ή ως αποτέλεσμα αμέλειας” και δήλωσαν ότι τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν ακυρώθηκαν . Επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με το νόμο, οι άνθρωποι δεν θα τιμωρηθούν σε τέτοια περιστατικά, οι αρχές ανέφεραν ότι ερευνήθηκαν οι άνθρωποι που απήγαγαν τον Τσεν.

Η έκθεση στην εφημερίδα Guardian, βασισμένη στις δηλώσεις των αρχών, περιλάμβανε τις πληροφορίες ότι ο Τσεν, ο οποίος θεωρήθηκε ότι παραβίασε την καραντίνα, απήχθη κατά λάθος και επιτέθηκε από τους ανθρώπους που οφείλει ο φίλος του. Ο Τσεν ήταν η πρώτη περίπτωση προστίμων καραντίνας που ακυρώθηκαν στην Ταϊβάν.

Η παρακολούθηση καραντίνας γίνεται ηλεκτρονικά

Κατά την επιστροφή του από το Χονγκ Κονγκ στην Ταϊβάν στα τέλη Οκτωβρίου 2020, ο Τσεν, καταγωγής Φιλιππίνων, πήγε σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι ενός φίλου της στην πόλη Νάντου.

Τοπικοί αξιωματούχοι δημόσιας υγείας καταδίκασαν τον Τσεν σε 3.500 $ (περίπου 100.000 δολάρια Ταϊβάν) την 1η Νοεμβρίου 2020, για την αναφορά ότι είχε παραβιάσει την καραντίνα, αλλά το ζήτημα μεταφέρθηκε στις δικαστικές αρχές για να διερευνήσει τους ισχυρισμούς του Τσεν για απόδραση.

Το σύστημα καραντίνας της Ταϊβάν παρακολουθείται μέσω ηλεκτρονικών σημάτων τηλεφώνου. Σύμφωνα με το νόμο, όσοι έρχονται στην Ταϊβάν από έξω από το νησί πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Το Ινστιτούτο Lowy χρησιμοποίησε υπάρχοντα δεδομένα από σύνολο 98 χωρών έως τις 9 Ιανουαρίου 2021 Η έρευνα αξιολόγησε τη διαδικασία των 36 εβδομάδων μετά την καταγραφή 100 περιπτώσεων κορώνας σε κάθε χώρα. Το ινστιτούτο δημοσίευσε το αποτέλεσμα της έρευνάς του στην έκθεσή του με τίτλο «Kovid Performance Index». Η έκθεση αποκάλυψε πόσο επιτυχημένες ή ανεπιτυχείς χώρες κατάφεραν να καταπολεμήσουν την επιδημία του κοροναϊού.

Στην έκθεση, η Νέα Ζηλανδία ήταν η χώρα με την πιο επιτυχημένη απόδοση, ακολουθούμενη από το Βιετνάμ, την Ταϊβάν, την Ταϊλάνδη, την Κύπρο, τη Ρουάντα, την Ισλανδία, την Αυστραλία, τη Λετονία και τη Σρι Λάνκα.

.Source