Αποκαλύπτοντας την Dorothea Mercuri- “My Weinstein … |:: Δημοσιογράφος Κύπρος

Η Dorothea Mercuri περιέγραψε τη σεξουαλική επίθεση που έλαβε από τον Αμερικανό σκηνοθέτη Harvey Weinstein, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή αφού οι γυναίκες του Χόλιγουντ την κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση και βία.

Λεπτομέρειες για το τι είπε η Dorothea Mercury στη Marie Claire.

“Έχω βιαστεί σεξουαλικά τρεις φορές. Μόλις έχασα τον ρόλο εντελώς, οι υπόλοιπες οκτώ από τις δέκα σκηνές μου κόπηκαν επειδή δεν κοιμήθηκα με τον σκηνοθέτη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Την τρίτη φορά ήμουν μόνος στο δωμάτιο με τον Harvey Weinstein. Ήταν το 2008 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Με συνάντησαν σε ένα πάρτι και με διορίζει το επόμενο πρωί στις 9 το πρωί. Στις 30. “Ο γραμματέας του με συνάντησε στο λόμπι του Lido Excelsior,” με συνόδευσε στον επάνω όροφο “από την προεδρική αίθουσα του ξενοδοχείου σε ένα ολόκληρο διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποίησε επίσης ως γραφείο του”, είπε αρχικά η ελληνο-ιταλική ηθοποιός.

«Ήξερα ότι θα συναντούσα τον μεγαλύτερο σκηνοθέτη στον κόσμο, αλλά όχι πια. Στην πραγματικότητα, είχα την καλύτερη εντύπωση της γνωριμίας μου με τον αδερφό του, Bob Weinstein, όταν έκανα την πρώτη μου ταινία στην Αμερική το 2001 στη Νέα Υόρκη, που ήταν ένας τέλειος κύριος. Δεν μου φάνηκε ποτέ ότι κάτι κακό μπορεί να μου συμβεί, δεν είχα ακούσει τις ιστορίες, δεν ζούσα στο Χόλιγουντ. «Μόλις επέστρεψα στην Ελλάδα, είχα ήδη αλλάξει από μοντέλο σε ηθοποιό, συμμετείχα σε μια καθημερινή τηλεοπτική σειρά, τα πήγαινα πολύ καλά», συνέχισε.

“Ο Weinstein με συνάντησε στο σαλόνι και μου ζήτησε να μάθω περισσότερα. Φαινόταν ότι του άρεσε το ελληνο-ιταλικό μου υπόβαθρο, γιατί μίλησα πολλές γλώσσες, ήξερε πολλά για τον ελληνικό κινηματογράφο. Μου είπε για τις ταινίες της Melina Mercury, είχαμε μια ωραία συζήτηση για περίπου 15 λεπτά. Ήξερε πραγματικά πώς να σε βάλει στον αγαπημένο σου κόσμο, για να σε πειράξει.

Πρόταση και σχόλια

Και τότε μου πρόσφερε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια πολύ μεγάλη παραγωγή που θα επέστρεφε στην Ιταλία σε λίγους μήνες. Μου είπε. “Θα σου δώσω τον πρωταγωνιστικό ρόλο και θα μου δώσεις ένα μασάζ.” “Θα καλέσω τον σκηνοθέτη, εδώ μπροστά σου, αρκεί να μπαίνουμε και να κάνουμε ένα μασάζ.”

Προσπάθησα να γυρίσω. “Αστειεύεσαι. Η γυναίκα σου είναι τόσο όμορφη. “Τι θέλεις από μένα τώρα;” Κάθε φορά που έχω ίχνος ή αμηχανία, το πρώτο πράγμα που κάνω ως αντεπίθεση είναι να το διασκεδάζω. Δεν πίστευε ότι άκουσε «όχι». Αυτός είπε. «Μην είσαι ηλίθιος, θα το κάνεις για την καριέρα σου. Ελα. “

Συνέχισε να μου δείχνει ότι δεν ενεργώ λογικά. “Είχα καριέρα στο Χόλιγουντ, δεν θέλεις να κάνω μασάζ;” Στη συνέχεια μου είπε ότι έχανα μια μοναδική ευκαιρία στη ζωή μου απλώς και μόνο επειδή αρνήθηκα να πάω στην κρεβατοκάμαρα μαζί του. Ξαφνικά, ένα βήμα μακριά, το σώμα του ήταν δίπλα στο δικό μου, το πρόσωπό του μακριά από την αναπνοή του. Ήθελα να φύγω, ήμουν σε κίνδυνο. Θυμάμαι έτσι τώρα, τον ώθησα, τα χέρια μου στο στήθος του, για να φύγει σταθερά, started Άρχισα να υποχωρώ, λέγοντας ότι θα ήμουν στην πόλη για μια εβδομάδα, want Θέλω να το σκεφτώ για λίγο, և ” Τώρα άσε με να φύγω. “

Έκλεισα την πόρτα πίσω μου και σχεδόν έφυγα. Δεν είπα τίποτα στους φίλους μου. Το είπα στον τότε σύζυγό μου, τον Ward. Ήταν σοκαρισμένος, αλλά είπε ότι αυτό που μου έλεγε πάντα επιβεβαιώνει ότι η καριέρα της ηθοποιίας ήταν χαμένη αιτία αν δεν παραιτήσατε σε τέτοιες προσφορές εκτός αν ήσασταν η κόρη του σκηνοθέτη ή η σύζυγος του παραγωγού.

#Μετά περίοδος:

Το φθινόπωρο του 2017, όταν έγιναν γνωστά τα παράπονα των πρώτων γυναικών εναντίον του Weinstein, παρόλο που είχαμε ήδη διαζευχθεί, ο Ward με τηλεφώνησε την ίδια μέρα από την Αμερική, όπου ζει μόνιμα και μου είπε θυμωμένα να μηνύσω τον παραγωγό. Φυσικά, δεν έκανα τίποτα, αποφάσισα ότι δεν μπορούσα να μιλήσω εκεί γιατί δεν ανήκω στο αμερικανικό σύστημα αστεριών, ή εδώ γιατί ποιος θα με ακούσει. Αλλά σε ιστορίες άλλων γυναικών, ήξερα ακριβώς τι μου είπε ο Χάροϊ.

Τώρα είμαστε έτοιμοι στην Ελλάδα. Νιώθω πιο ασφαλής τώρα, αλλιώς δεν θα είχα μιλήσει ποτέ. Από την αρχή του #Metoo, το επάγγελμά μας και ολόκληρο το σύστημα έχουν γίνει πιο προσοδοφόρα. Πραγματικές ακροάσεις διεξάγονται για πρώτη φορά. Γι ‘αυτό, για παράδειγμα, βλέπετε νέα, εντελώς άγνωστα άτομα στις παραγωγές του Netflix. Αν η κόρη μου θέλει να γίνει ηθοποιός τώρα, θα έλεγα ναι, μερικές φορές θα έλεγα ξεχάσω τι ένιωσα. Την πρώτη εβδομάδα μετά τη μετακόμισή μου στη Ρώμη, με ρωτήθηκε αν επρόκειτο να δειπνήσω στο Grazioli Palace. Δεν κατάλαβα. «Τότε άκουσα ότι γίνονταν εκεί πάρτι με μπουκαμβίλιες του Μπερλουσκόνι».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Source