Αποκαλύφθηκε η επίδραση του Covid-19 στον εγκέφαλο

Έχει περάσει ακριβώς 1 έτος από τότε που ο Covid-19 εξαπλώθηκε από το Wuhan της Κίνας στον κόσμο. Ενώ η Κίνα ανακάμπτει από τον ιό γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα, ο υπόλοιπος κόσμος εξακολουθεί να αγωνίζεται με τον ιό. Λοιπόν, πώς επηρέασε τον εγκέφαλό μας τον ιό, τον οποίο προσπαθήσαμε να αναγνωρίσουμε αυτό το 1 έτος και εξακολουθούμε να βλέπουμε τις παρενέργειές του;

Οι πιο σοβαρές από αυτές τις επιδράσεις είναι πονοκέφαλος, εγκεφαλικό επεισόδιο, ξεχασμός, εγκεφαλική ομίχλη που εκδηλώνεται με δυσκολίες στην ομιλία, κίνδυνο άνοιας και κόπωση μετά τον ιό που μόλις γνωρίζουμε.

COVID-19 ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Η έρευνα δείχνει ότι ο ιός δεν πρέπει μόνο να νικήσει, αλλά και να προστατευθεί από τον κίνδυνο βλάβης μακροπρόθεσμα. Ίσως η μεγαλύτερη από αυτές τις ζημιές είναι αυτό που δημιουργούν στον εγκέφαλο. Ένας από αυτούς είναι ο κίνδυνος Αλτσχάιμερ και άνοιας. Γι ‘αυτό, διεξάγεται έρευνα σε 40 χιλιάδες ασθενείς παγκοσμίως. Κατά συνέπεια, το 80% των ασθενών που πρέπει να νοσηλευτούν λόγω του Covid-19 έχουν νευρολογικές επιδράσεις του ιού. Τα πλήρη αποτελέσματα της μελέτης θα είναι διαθέσιμα το 2022, αλλά τα τρέχοντα ευρήματα δείχνουν ότι ο ιός μπορεί να φτάσει απευθείας στον εγκέφαλο. Στην πραγματικότητα, σε ασθενείς που δεν εμφάνισαν συμπτώματα αλλά είχαν θετικό τεστ, οι μαγνητικές τομογραφίες εμφάνισαν βλάβη και φλεγμονή στα εγκεφαλικά αγγεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΥΟ

Ο πονοκέφαλος, η απώλεια γεύσης και οσμής είναι κοινά συμπτώματα του Covid-19. Ωστόσο, εκτός από αυτά τα συμπτώματα, η ζάλη και η πνευματική θόλωση είναι επίσης μια σημαντική ένδειξη ότι ο ιός είναι αποτελεσματικός στον εγκέφαλο. Έτσι, εάν έχετε παρουσιάσει αυτά τα συμπτώματα, διατρέχετε κίνδυνο από άποψη νευρολογικών επιδράσεων.

ΕΓΚΕΦΑΛΗ Ομίχλη

Το Covid-19 δεν είναι η μόνη αιτία εγκεφαλικής ομίχλης, αλλά λόγω του ιού, έχει αρχίσει να συζητείται και να συζητείται περισσότερο. Η ομίχλη του εγκεφάλου, η οποία εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως ψυχική κόπωση, αδυναμία λήψης προτάσεων, μπορεί επίσης να προκληθεί από λόγους όπως ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ή έντονη έκθεση σε κύματα ηλεκτρομαγνητικής ραδιοσυχνότητας, έντονη εργασία, αϋπνία, ανεπάρκεια βιταμίνης Β και βιταμίνης D.

Στο Covid-19, ενώ παλεύει με σοβαρή λοίμωξη, ο ιός επιτίθεται στον εγκέφαλό μας και τα κατεστραμμένα νευρικά κύτταρα αρχίζουν να δίνουν ψευδή μηνύματα. Φυσικά, αυτή η βλάβη στον εγκέφαλο ανοίγει επίσης το δρόμο για διάφορες νευρολογικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και η άνοια.

Κούραση POST-VIRUS

Η κόπωση μετά τον ιό δεν σχετίζεται μόνο με το Covid-19. Ωστόσο, το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών, ειδικά εκείνων με σοβαρό Covid-19, καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια κατά της καταπολέμησης του ιού. Όσοι επιβιώνουν από τον ιό αντιμετωπίζουν διαδικασίες κόπωσης και αδυναμίας που συνεχίζονται για μήνες, την επιθυμία να κοιμούνται συνεχώς και την κόπωση πολύ πιο γρήγορα. Σύμφωνα με μια τρέχουσα μελέτη σχετικά με αυτό, το ποσοστό κόπωσης μετά τον ιό είναι 49,5 τοις εκατό σε ασθενείς που νοσηλεύονται και θεραπεύονται.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

– Εάν είστε πολύ κουρασμένοι και χασμουρητό κατά τη διάρκεια της ημέρας,

– Εκτός από τους μυϊκούς πόνους, τον περιστασιακό πόνο στο κεφάλι και το λαιμό,

Εάν έχετε μείωση της συγκέντρωσής σας ή δυσκολεύεστε να επικοινωνήσετε με άτομα,

– Εάν το να σηκωθείτε από το κρεβάτι είναι πολύ δύσκολο σε σύγκριση με την περίοδο προ της ασθένειας και περνάτε πολύ χρόνο στο κρεβάτι μετά το ξύπνημα,

– Εάν συγχέετε ή ξεχνάτε τη δουλειά που πρέπει να γίνει,

– Εάν αισθάνεστε την ανάγκη να ξεκουραστείτε ενώ κάνετε κάτι που κάνατε πολύ άνετα,

Εάν αρχίσετε να ξεχνάτε πράγματα που κάνετε συχνά,

– Αν ενεργείς χωρίς σκέψη,

– Εάν κοιμάστε συχνά ή κοιμάστε.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;

Προσπαθήστε να καταναλώνετε ψάρια 2 ημέρες την εβδομάδα. Εάν δεν μπορείτε να καταναλώσετε ψάρια, πάρτε συμπληρώματα Omega-3.

Φάτε αυγά που περιέχουν σελήνιο, τρόφιμα αλεύρι ολικής αλέσεως, γιαούρτι και ηλιόσπορους. Το σελήνιο είναι ένα σημαντικό μέταλλο για τον εγκέφαλο και επηρεάζει τη διάθεσή μας.

– Καταναλώστε ξηρούς καρπούς πλούσιους σε σελήνιο, ωμέγα-3 και βιταμίνες όπως φουντούκια, αμύγδαλα και καρύδια.

Η βιταμίνη C είναι πάντα παραμελημένη αλλά ένα από τα πιο σημαντικά αντιοξειδωτικά. Να καταναλώνετε τακτικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς δεν αποθηκεύεται στο σώμα.

– Δεδομένου ότι είμαστε τους χειμερινούς μήνες, μετρήστε τη βιταμίνη D σας και, εάν είναι απαραίτητο, πάρτε τη ως συμπλήρωμα.

.Source