Αποκλεισμός-έκφραση στην Ελλάδα από την αυγή Δημοσιογράφος Κύπρος

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε έναν νέο, αυστηρότερο αποκλεισμό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση χθες, Σάββατο 2 Ιανουαρίου, ο οποίος θα διαρκέσει έως τις 6 π.μ. τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, από τις 6 π.μ.

Ο κύριος στόχος του Lockdown-express είναι να δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές επιδημιολογικές συνθήκες για το άνοιγμα όλων των σχολικών επιπέδων τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου. Οι εμπειρογνώμονες ները οι αρμόδιες αρχές διευκρίνισαν ότι η κατάσταση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι ο κύριος παράγοντας για τον καθορισμό των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ. Ανακοινώνοντας τον νέο αποκλεισμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε ότι έχουν ληφθεί μέτρα καθώς οι νέες περιπτώσεις εξακολουθούν να είναι υψηλές, η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας συνεχίζεται και τα νοσοκομεία συνεχίζουν να θεραπεύουν μεγάλο αριθμό ασθενών.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ατόμων στη χώρα είναι 431, με 40 νέους θανάτους και 262 νέες περιπτώσεις, σύμφωνα με το EODY το ​​Σάββατο.
“Δυστυχώς, περίπου 2.500 συμπατριώτες μας πέρασαν τα Χριστούγεννα στα κρεβάτια Covid, ενώ περισσότεροι από 400 βρίσκονται ακόμα στη μονάδα εντατικής θεραπείας. “Αυτά τα δεδομένα απαιτούν να παραμείνουμε σε εγρήγορση, κάνοντας ό, τι είναι δυνατόν για να μειώσουμε περαιτέρω την εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα μας”, δήλωσε ο κ. “Ειδικά τώρα, όταν η ελπίδα για το εμβόλιο δεν είναι επιθυμία ή προσδοκία. Αλλά η πραγματικότητα βρίσκεται στη διαδικασία. “

Αυστηρά μπλοκ. Νέοι πόροι
Σύμφωνα με τις πηγές του Μέγαρο Μαξίμου, η ενίσχυση των μέτρων για τις 3-10 Ιανουαρίου 2021, είναι η απόφαση του πρωθυπουργού և της κυβέρνησης, για προληπτικούς λόγους, δεν υπάρχει πρόθεση να υπερφορτωθεί η επιδημιολογική εικόνα ανοίγοντας ξανά τις διακοπές για να ανοίξουμε σχολεία όλων των επιπέδων μας στις 11 Ιανουαρίου.

Έτσι, σήμερα, Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, έως Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του αυστηρότερου αποκλεισμού στις 6 το πρωί, τα ακόλουθα:

 • Αναστολή κάνοντας κλικ μακριά. Στα καταστήματα, η παράδοση “κλικ” σταματά.
 • Κλειστά βιβλιοπωλεία.
 • Υπηρεσίες περιποίησης νυχιών κλειστών κομμωτών.
 • Κλειστό KTEO:
 • Αναστολή κυνηγετικών και αλιευτικών δραστηριοτήτων.
 • Απαγόρευση ταξιδιού ταξιδιού 21: Από 00 έως 05:00, εκτός από υπαλλήλους που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη.
 • Οι εκκλησίες είναι κλειστές για πιστούς օրը Δεν θα υπάρχει καθαρισμός νερού έξω την ημέρα των Θεοφανίων.
 • Σύμφωνα με το σχέδιο, αυτές οι δραστηριότητες θα συνεχιστούν στις 11 Ιανουαρίου, όπως ήταν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε επίσης ότι στο τέλος της εβδομάδας της 2ης Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, βάσει των οποίων θα ληφθούν αποφάσεις για άλλους κλάδους κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας. Το πρόγραμμα αλλάζει. Τι γίνεται με το SMS;
Όσον αφορά τις μεταφορές 21. Από 00 έως 05: 00, θα εφαρμοστούν όπως τις άλλες ώρες της ημέρας, δηλαδή 13033 μηνύματα և μεταφορά և για և.

 • Εργασία (με πιστοποιητικό)
 • Λόγοι υγείας (κωδικός 3)
 • Ατομική άσκηση գալ Βγαίνοντας με κατοικίδιο (κωδικός 6)

Έτσι, τα SMS που λειτουργούν από σήμερα είναι με κωδικούς.

 • Ταξιδέψτε για λόγους υγείας (μεταβείτε στο φαρμακείο, επισκεφτείτε γιατρό ή πηγαίνετε σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εάν συνιστάται μετά από επαφή) Σε αυτήν την περίπτωση, αποστέλλεται ένα SMS με 1 κωδικό.
 • Μεταβείτε σε ένα κατάστημα προμηθειών στο σπίτι, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιούνται 2 κωδικοί σε SMS.
 • Η μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εάν η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική υπηρεσία δεν είναι δυνατή μόνο για επείγουσες ανάγκες, μετά από ραντεβού, για την οποία ο πολίτης ενημερώνεται γραπτώς ή ηλεκτρονικά, με τον πρόσθετο όρο υποβολής των παραπάνω πληροφοριών, όπως επίσκεψη σε τράπεζα. , στο βαθμό που η ηλεκτρονική συναλλαγή δεν είναι δυνατή. 3 κωδικοί χρησιμοποιούνται σε SMS για μετάβαση στη δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα
 • Εάν είναι απαραίτητο, για να βοηθήσετε άτομα που έχουν ανάγκη, όπως μετακίνηση συζύγου ή πρώτου βαθμού σε σχέση με το χώρο εργασίας του. Σε αυτές τις περιπτώσεις (βοήθεια, μεταφορά συζύγου στην εργασία), αποστέλλεται ένα SMS με 4 κωδικούς.
 • Πηγαίνοντας στην κηδεία ή πηγαίνοντας στους γονείς υπό τους όρους που προβλέπονται από το νόμο, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση της σύνδεσης μεταξύ των γονέων και των παιδιών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, 5 κωδικοί χρησιμοποιούνται σε SMS.
 • Υπαίθρια φυσική δραστηριότητα ή μετακίνηση με κατοικίδιο, μεμονωμένα ή σε ζεύγη δύο (2) ατόμων, υπό την προϋπόθεση ότι στην τελευταία περίπτωση λαμβάνεται υπόψη η απαιτούμενη απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρων. Όπως μια διέλευση για τη σίτιση αδέσποτων ζώων, υπό την προϋπόθεση ότι η διέλευση πραγματοποιείται στον δήμο όπου κατοικεί ο πολίτης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, 6 κωδικοί χρησιμοποιούνται σε SMS.
 • Κάθε φορά που ταξιδεύουν οι πολίτες, πρέπει να έχουν μαζί τους ένα αστυνομικό αναγνωριστικό ή διαβατήριο, καθώς και ένα συμπληρωμένο πιστοποιητικό κίνησης (τυπωμένο ή χειρόγραφο) ή ένα SMS επιβεβαίωσης για να το ελέγξουν.

Πηγή: iefimerida.gr

Source