Αποκλεισμός և ποδηλάτου. Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται;

Κλείδωμα և ποδήλατο – Τι επιτρέπεται և Τι απαγορεύεται – Διευκρινίσεις για ποδηλάτες

Τα νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ στην Κύπρο το πρωί της Κυριακής στις 5 μ.μ. Από 00 έως τα μεσάνυχτα στις 31 Ιανουαρίου στις 12:00. Η Κύπρος επέστρεψε στο Lockdown օգտագործ χρησιμοποιώντας SMS για ταξίδια.

Τα μέτρα μετριασμού COVID-19 επιτρέπουν δύο SMS την ημέρα και η “άσκηση” είναι ένας από τους οκτώ επιτρεπόμενους λόγους.

Σύμφωνα με ένα νέο διάταγμα που εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας, η σωματική άσκηση ή τα αθλήματα επιτρέπονται στις 5 π.μ. Στην περίοδο από το 00. և το απόγευμα 21:00 στέλνοντας ένα SMS στο 8998.

Τι γίνεται όμως με τους ποδηλάτες; Ποιες είναι οι δυνατότητες αποκλεισμού, ποδηλασίας, αλλά και των δυνατοτήτων;

ΜΙ: Κύπρος Ώρες: επικοινώνησε με τον αρθρογράφο της Ride Cyprus, Σάββα Αντωνίου, ο οποίος επικοινώνησε με το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας Κύπρου για κάποια διευκρίνιση σχετικά με την παραγγελία ποδηλασίας. Συγκεκριμένα, έθεσε τις πιο συχνές ερωτήσεις από Κύπριους ποδηλάτες μέσω των κοινωνικών μέσων.

1-Ποιος αριθμός αντιστοιχεί στην ποδηλασία;

Στέλνετε 6 έως 8998. Ο αριθμός 6 αντιστοιχεί στην ποδηλασία, καθώς εμπίπτει στην κατηγορία 6 – αθλήματα – σωματικές ασκήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι δεν ξεπερνούν τους δύο ενήλικες, εκτός από τους ανηλίκους – περιορίζονται σε περιοχές όπου επιτρέπεται η είσοδος.

2- Πόσα άτομα μπορούν να οδηγήσουν μαζί;

Οι συμμετέχοντες δεν θα ξεπερνούν τα δύο (2) άτομα

3- Υπάρχουν περιορισμοί στη φυσική απόσταση από το σπίτι ενός ατόμου;

Όχι, δεν υπάρχει όριο στο πόσο μακριά μπορείτε να οδηγήσετε όσο επιστρέφετε σε 3 ώρες.

3- Μπορώ να κάνω ποδήλατο στο πάρκο;

Παρόλο που απαγορεύεται η πρόσβαση σε πάρκα, επιτρέπονται μόνο για αθλητικούς σκοπούς.

4- Μπορώ να οδηγήσω το αυτοκίνητό μου για να φτάσω στη λωρίδα του ποδηλάτου μου; (Για παράδειγμα, φορτώνω το ποδήλατό μου σε ένα αυτοκίνητο για να φτάσω στο δάσος για ορεινή ποδηλασία)

Ναι, σε 3 ώρες μπορείτε να οδηγήσετε στο αγαπημένο σας ποδήλατο μέχρι να φτάσετε εκεί, περπατώντας πίσω στο σπίτι.

Δυστυχώς, όπως μας λέει ο κ. Antonio, δεν μπορούσε να απαντήσει στο ερώτημα εάν επιτρέπεται στους ποδηλάτες να στείλουν ένα δεύτερο SMS για να προσθέσουν 3 ώρες στο ταξίδι τους.

Ο κ. Αντωνίου αναφέρει επιτέλους ότι η χρήση ποδηλάτων έχει αυξηθεί δραματικά στην Κύπρο πρόσφατα, κάτι που ήταν ιδιαίτερα εμφανές στο πρώτο κλείδωμα, ενώ παρότρυνε τους ποδηλάτες να οδηγούν με υπευθυνότητα.

Source