απολύθηκε δύο Υπουργοί στην Τουρκία, ιδρύθηκε δύο νέο Υπουργείο

Με το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Τουρκικής Δημοκρατίας, ιδρύθηκαν το “Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών” και το “Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης”. Επίσημη Εφημερίδα του αριθμού του διπλότυπου που εκδόθηκε από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε αποφάσεις ανάθεσης του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Ντέρια Μπερνς, του Βεντάτ Μπιλίν του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του Υπουργείου Εμπορίου Μεχμέτ Μουσ.

Ο αναπληρωτής AK Party Istanbul Mehmet Muş διορίστηκε στο Υπουργείο Εμπορίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, σύμφωνα με τα άρθρα 104 και 106 του Συντάγματος, ο υπουργός Εμπορίου Ruhsar Pekcan απολύθηκε και ο Mehmet Muş αντικαταστάθηκε.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΜΕΤ;

Δρ. Ο Mehmet Muş γεννήθηκε την 1η Μαΐου 1982 στο Trabzon Sürmene. Ο Muş, ο οποίος ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Κωνσταντινούπολη, Πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου Αποφοίτησε από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Επιχειρήσεων και Οικονομικών. Αργότερα, ο Muş ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην Οικονομική Σχολή της Washington State University School of Economic Sciences και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Marmara, Τμήμα Οικονομικής Ιστορίας.

Ο Mehmet Muş εργάστηκε ως Ειδικός Προγραμματισμού Προϋπολογισμού στον ιδιωτικό τομέα. Ο Muş, ο οποίος ανέλαβε ενεργούς ρόλους και πραγματοποίησε δραστηριότητες στον οργανισμό AK Party Istanbul Youth Branch, υπηρέτησε ως μέλος του επαρχιακού διοικητικού συμβουλίου του AK Party Istanbul Youth Branch, επικεφαλής οικονομικών υποθέσεων και επικεφαλής του οργανισμού, αντίστοιχα.

Ο Muş έγινε αναπληρωτής της Κωνσταντινούπολης της 24ης θητείας του κόμματος AK το 2011 και συνέχισε το καθήκον του ως αναπληρωτής της Κωνσταντινούπολης κατά την 25η, 26η και 27η θητεία. Ο Muş, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, της Επιτροπής Σχεδίου και Προϋπολογισμού, και της Επιτροπής Εναρμόνισης της ΕΕ στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, διετέλεσε μέλος της Τουρκικής Ομάδας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (NATOPA) καθώς και Αντιπρόεδρος Δημοσίων Σχέσεων στην έδρα του κόμματος AK.

Το 2014, ο Muş, ο οποίος εξελέγη μέλος του AK Party FMC και διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος του AK Party και επικεφαλής των οικονομικών υποθέσεων, εκλέχτηκε ξανά ως μέλος του MKYK στο 2ο Έκτακτο Συνέδριο του AK Party.

Ο Muş ήταν αναπληρωτής πρόεδρος του AK Party Group, μέλος του MYK και διετέλεσε αναπληρωτής της Istanbul

Ο Muş, ο οποίος μιλά αγγλικά, είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και οι αποφάσεις σχετικά με τους διορισμούς σε ορισμένα υπουργεία δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα, οι μονάδες παροχής υπηρεσιών του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών αποτελούνταν από:

“Γενική Διεύθυνση Οικογενειακών και Κοινοτικών Υπηρεσιών, Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Παιδιού, Γενική Διεύθυνση Κατάστασης Γυναικών, Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών για άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένους, Γενική Διεύθυνση Συγγενών και Βετεράνων Μαρτύρων, Γενική Διεύθυνση Κοινωνικών Βοηθειών, Γενική Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών Υπηρεσίες, Γενική Διεύθυνση Προσωπικού, Γενική Διεύθυνση Τεχνολογιών Πληροφοριών, Προσανατολισμού και Επιθεώρησης, Ανάπτυξης Στρατηγικής, Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εξωτερικών Σχέσεων, Τμήμα Εκπαίδευσης και Εκδόσεων, Τμήμα Υπηρεσιών Υποστήριξης, Σύμβουλος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, Ιδιωτικός Γραμματέας

Οι μονάδες εξυπηρέτησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είχαν ως εξής:

“Γενική Διεύθυνση Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, Γενική Διεύθυνση Διεθνούς Εργατικού Δυναμικού, Γενική Διεύθυνση Εξωτερικών Σχέσεων, Γενική Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών, Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής, Διεύθυνση Προσανατολισμού και Επιθεώρησης, Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης, Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης και Οικονομική Βοήθεια, Τμήμα Προσωπικού, Τμήμα Υπηρεσιών Υποστήριξης, Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, Γραφείο Ιδιωτικού Γραμματέα. “

Σύμφωνα με τις αποφάσεις διορισμού που δημοσιεύθηκαν στο διπλό τεύχος της Επίσημης Εφημερίδας με την υπογραφή του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ρουσάρ Πεκκάν απολύθηκε από τη θέση του ως Υπουργός Εμπορίου και ο Μεχμέτ Μους διορίστηκε στη θέση του.

Ο Derya Yanık διορίστηκε ως Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και ο Vedat Bilgin διορίστηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

.Source