Απομένουν ώρες για το νέο έτος

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του 2020, όταν το ξέσπασμα του covid-19 άφησε το σημάδι του στην ΤΔΒΚ όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το έτος 2021, το οποίο θα συναντηθεί υπό τη σκιά της επιδημίας, θα εισαχθεί με τις αποφάσεις της Ύπατης Επιτροπής για τις μεταδοτικές ασθένειες για τη δημόσια υγεία.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ μετά τις 22:00 απόψε και κάλεσε τους ανθρώπους να καλωσορίσουν τη νέα χρονιά στα σπίτια τους.

Δεδομένου ότι είναι η πρώτη ημέρα του νέου έτους, αύριο θα είναι αργία.

ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στη χώρα, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, το 2021 θα γίνει δεκτό διαφορετικά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλοι χώροι ψυχαγωγίας δεν μπορούν να οργανώσουν ειδικά προγράμματα παραμονής της Πρωτοχρονιάς λόγω της απαγόρευσης της επιδημίας Kovid-19.

Το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να απαγορεύσει τις γιορτές / τις ψυχαγωγίες της Πρωτοχρονιάς που θα πραγματοποιηθούν σε εστιατόρια και ξενοδοχεία από τις 15 Δεκεμβρίου 2020 έως την 1η Ιανουαρίου 2021 (συμπεριλαμβανομένων και των δύο ημερομηνιών).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η τουρκοκυπριακή ιατρική ένωση κάλεσε τον πολίτη να μην βρίσκεται σε πολυσύχναστα μέρη απόψε και τόνισε τα πράγματα που χρειάζονται προσοχή.

Σε μια δήλωση του Ιατρικού Συλλόγου, «Είναι ωφέλιμο να μην βρίσκεστε σε πολυσύχναστα περιβάλλοντα αυτό το Νέο Έτος, και πρέπει να αποφύγουμε πολυσύχναστα μέρη στα σπίτια μας και με την πυρηνική μας οικογένεια. Πρέπει να δράσουμε προστατεύοντας τους ανθρώπους στην ομάδα κινδύνου. “Το σωστό είναι να είμαστε στο σπίτι μας με τα δικά μας νοικοκυριά ή με έναν μικρό αριθμό ανθρώπων σε αυτήν την περίοδο για να μην βλάψουμε τους αγαπημένους και τους φίλους μας”.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ …

Η Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να εξασφαλίσει ότι οι άνθρωποι περνούν τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς σε μια ατμόσφαιρα ειρήνης και ασφάλειας.

Η Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας θα παρέχει 24ωρη αδιάλειπτη υπηρεσία μέσω των “155 Αστυνομική Βοήθεια”, “199 Πυροσβεστική”, “156 Alo Narcotics” και άλλες τηλεφωνικές γραμμές προκειμένου να αξιολογήσει τα παράπονα και τα αιτήματα βοήθειας και να παρέχει άμεση εξυπηρέτηση.

Η Γενική Διεύθυνση της Αστυνομίας έδωσε τις ακόλουθες προειδοποιήσεις στους πολίτες στο μήνυμα της Πρωτοχρονιάς:

“Πρόσφατα, το Covid 19 προσκαλεί τους πολίτες μας να συμμορφωθούν με όλους τους κανόνες που λαμβάνονται στο πλαίσιο της επιδημίας του ιού της κορώνας λόγω της αύξησης του αριθμού των περιπτώσεων, είναι νομική υποχρέωση να φοράτε μάσκα για την υγεία τόσο εσάς όσο και των αγαπημένων σας προσώπων και να διατηρείτε την κοινωνική απόσταση σύμφωνα με το άρθρο 36 του νόμου 45/2018 για τις μολυσματικές ασθένειες. Σας υπενθυμίζουμε περισσότερα.

– Τηρείτε απόλυτα τους κανόνες κυκλοφορίας.

Όταν χρησιμοποιείτε το όχημά σας, προσέξτε τη θέση των δρόμων.

– Ενημερώστε την “αστυνομία”, χωρίς δισταγμό, αυτούς που χρησιμοποιούν το όχημα και εκείνους που δεν τηρούν τους κανόνες κυκλοφορίας με τρόπο που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την ιδιοκτησία σας ή / και άλλων.

– Εάν έχετε πάρει αλκοόλ, μην οδηγείτε. Εάν είναι απαραίτητο, ζητήστε βοήθεια από την αστυνομία.

-Μην ταχύτητα. Μην ξεχνάτε ότι η ταχύτητα μπορεί να συντομεύσει τη ζωή σας, όχι δρόμους.

– Η προτεραιότητά σας στην κυκλοφορία είναι να φτάσετε στον προορισμό σας με έναν υγιή τρόπο και να αγκαλιάσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

– Μην χρησιμοποιείτε πυροβόλα όπλα κατά τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς. Μην ξεχνάτε ότι η χρήση του είναι έγκλημα.

– Αναφέρετε αμέσως τους δράστες του εγκλήματος στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.

– Θυμηθείτε ότι το δικαίωμα στη ζωή είναι πάνω απ ‘όλα και ποτέ μην αφήνετε κανέναν να το αφαιρέσει από εσάς. “

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ-ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ”

Στο μήνυμα της Γενικής Διεύθυνσης Αστυνομίας, η οποία ανέφερε, «Δίνουμε μεγάλη σημασία στην αστυνομική-δημόσια συνεργασία για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων που προκαλούν βαθιά θλίψη σε εμάς και τους ανθρώπους μας και προκαλούν υλικές και ηθικές απώλειες στη χώρα μας», δήλωσε ότι το κοινό θα βοηθά πάντα την αστυνομία με αυτήν την επίγνωση.

Στο μήνυμα, «Είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μας να μην μετατραπεί η χαρά σας σε θλίψη και να μην εμφανιστούν ανεπιθύμητα θλιβερά γεγονότα. Με την ευκαιρία αυτή, συγχαίρουμε ειλικρινά τους πολύτιμους ανθρώπους μας για την Πρωτοχρονιά και ευχόμαστε το 2021 να είναι ευεργετικό για τον λαό μας, το κράτος μας και τη χώρα μας ».

ΟΧΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Το Γραφείο Μετεωρολογίας ανακοίνωσε ότι το νέο έτος θα είναι ευπρόσδεκτο με καθαρό και ελαφρώς συννεφιά. Δεν αναμένεται βροχή το νέο έτος.

Σύμφωνα με την έκθεση πρόγνωσης καιρού της Διεύθυνσης Μετεωρολογίας, τις τελευταίες ημέρες του 2020 και τις πρώτες ημέρες του 2021, η θερμοκρασία του αέρα θα είναι περίπου 18 – 21 ºC στο εσωτερικό και στις παραλίες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

Υπάρχουν επίσης εκείνοι που δίνουν ελπίδα σε λαχειοφόρους αγορές, που είναι ίσως το μεγαλύτερο ενθουσιασμό της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ως συνήθως.

Τόσο η Τουρκία όσο και η Εθνική Λοταρία της Κρατικής Λοταρίας της ΤΔΒΚ, τα Χριστούγεννα θα διανείμουν ειδική λαχειοφόρο αγορά με τεράστια τζάκποτ.

TRNC State Lottery, το νέο τζακπότ λαχειοφόρων αγορών της Πρωτοχρονιάς είναι 2 εκατομμύρια TL. Το State Lottery θα διανείμει συνολικά 4 εκατομμύρια 486 χιλιάδες 250 TL βραβεία απόψε.

Η Τουρκία είναι το μεγαλύτερο από τα εθνικά τζακπότ λαχειοφόρων αγορών της Εθνικής Λοταρίας των 100 εκατομμυρίων £. Το συνολικό ποσό των μπόνους που θα δοθούν στο πλαίσιο της λαχειοφόρου αγοράς θα είναι 563 εκατομμύρια 400 χιλιάδες TL.

Η ΚΛΕΙΣΤΗ ΘΕΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Οι κρατούμενοι και οι κρατούμενοι στην Κεντρική Φυλακή θα συναντηθούν με τις οικογένειες και τους συγγενείς τους στις αρχές του έτους με ένα σύστημα κλειστής προβολής.

Υπήρχαν ανοιχτές συναντήσεις κάθε χρόνο στην Κεντρική Φυλακή λόγω του νέου έτους, αλλά φέτος, κλειστές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν λόγω του Kovid-19.

Source