Απορρίπτει τη διασπορά του COVID-19 σε ιδιωτικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, SIPEK

Αρνείται να διαλύσει το COVID-19 σε ιδιωτικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, SIPEK. Σημειώνει ότι οι ιδιωτικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία ελέγχονται τακτικά από τις αρμόδιες αρχές για συμμόρφωση με τα πρωτόκολλα. Όλα όσα λέγονται στην ανακοίνωση

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ Android για Android Տ ΕΔΩ για iOS

Απορρίπτει κατηγορηματικά «ισχυρισμούς ότι το COVID-19 είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, καθώς και ισχυρισμοί απόκρυψης ή μη αποκάλυψης από τον ιδιωτικό νηπιαγωγείο και τη διαχείριση νηπιαγωγείων», ανέφερε η δήλωση. Σύνδεσμος Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου (SIPEK).

Ταυτόχρονα, διαβεβαιώνει ότι η διαχείριση ιδιωτικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σε συνεργασία με το προσωπικό τους, καταβάλλει καθημερινές υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διασφαλίσει την αυστηρή τήρηση των αρχείων υγείας, πέτυχε στην αδιάκοπη παροχή υπηρεσιών φροντίδας και εκπαίδευσης. σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Σημειώνει ότι οι ιδιωτικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία ελέγχονται τακτικά από τις αρχές για συμμόρφωση με τα πρωτόκολλα, για γρήγορους ελέγχους από το προσωπικό τους, και μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ζήτημα συμμόρφωσης.

Σημειώνει ότι η εργασία ιδιωτικών σταθμών και παιδικών σταθμών παρέχει σημαντική υποστήριξη σε χιλιάδες εργαζόμενους γονείς στην Κύπρο που θέλουν τα παιδιά τους να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους σε ιδιωτικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

Καθώς μια άλλη δύσκολη σχολική χρονιά πλησιάζει, ο Σύνδεσμος καλεί το κράτος να τηρήσει τα υπάρχοντα αρχεία υγείας για τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, έτσι ώστε αυτή η σχολική χρονιά να τελειώσει όσο το δυνατόν καλύτερα.

Επιπλέον, το SIPEK καλεί το κράτος να καταστήσει αυστηρότερους τους ελέγχους και τις επιθεωρήσεις όλων των σταθμών – νηπιαγωγείων, ιδιωτικών, δημόσιων – κοινοτικών κοινοτήτων, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση με τα αρχεία υγείας όλων των εμπλεκομένων.

“Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θύματα όλοι οι ιδιωτικοί σταθμοί ή τα νηπιαγωγεία λόγω της έλλειψης επάρκειας μεμονωμένων μονάδων”, ανέφερε ο Σύνδεσμος σε δήλωση.

Πηγή: KYPE

Source