Αποσαφήνιση των ΚΟΑ (10 Ιανουαρίου 2021)

coa νέο
coa νέο

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, διευκρινίζει τα ακόλουθα σε σχέση με τη νέα απόφαση του Υπουργού Υγείας 08/01/2021 (KDP 6/2021), η οποία ισχύει σε ολόκληρη την Κύπρο από τις 10 Ιανουαρίου 2021. 05 05.00 έως 31 Ιανουαρίου 2021 στις 23.59.

Η χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων ανοιχτού εσωτερικού χώρου (όπως περιγράφεται στην παράγραφο 2.2 (η) του παραπάνω διατάγματος) επιτρέπεται ΜΟΝΟ στις ακόλουθες περιπτώσεις:

1) Προπονήσεις և αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών, ομάδα πρώτου τμήματος և για ομαδικά πρωταθλήματα ομαδικών αθλητικών ομάδων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ և χάντμπολ), χωρίς αποδυτήρια օգտագործման χρήση παρόμοιας υποδομής պահպան τήρηση πρωτοκόλλων υγείας Η εργασία στο Cloakroom επιτρέπεται μόνο την ημέρα του παιχνιδιού.

2) BD training Ομαδική εκπαίδευση κατηγορίας ΓΔ թիմ σημαίνει ότι οι προπονητές δεν ξεπερνούν τα πέντε (5) άτομα, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή.

3) Εκπαίδευση αθλητών υψηλού επιπέδου που περιλαμβάνονται στη λίστα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (αθλητές που περιλαμβάνονται στα προγράμματα υψηλής απόδοσης և ταλέντου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού) με τη συμμετοχή έως και πέντε (5) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου.

Τονίζεται ότι η παραβίαση των όρων των διατάξεων είναι ποινικό αδίκημα και ότι η αστυνομία θα χειριστεί τα σχετικά παράπονα.

Αναφέρεται ότι αυτές οι οδηγίες αλληλοσυμπληρώνονται, δεν αντικαθιστούν τις υποχρεώσεις που ορίζονται στα σχετικά διατάγματα που εκδίδονται από τον νόμο για την απολύμανση.

Source