Αποτέλεσμα για θετικό αποτέλεσμα, Πρόεδρος στην Αθήνα την Τετάρτη

“Θα πάμε εδώ για να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης στην Πάφο, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Εθνικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος θα φύγει την Αθήνα την Τετάρτη για να συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι είμαστε μια εβδομάδα πριν μετακομίσουμε στο Gene, η οποία είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση, προσθέτοντας ότι αυτό που μπορεί να πει σίγουρα είναι ότι δεν υποχωρούν σε κανένα αδιέξοδο, φυσικά, πηγαίνουν για να έχουν θετικό αποτέλεσμα .

Ταυτόχρονα, συνέχισε, οι δηλώσεις της Τουρκίας δικαιολογούν δικαιολογημένα απαισιοδοξία, αλλά στο τέλος της ημέρας όλοι θα κριθούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

“Λοιπόν, αυτό που κάνουμε όλη αυτή τη φορά, θα φτάσει στο αποκορύφωμά του αυτήν την εβδομάδα, στην πραγματικότητα, θα υπάρξει συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου”, είπε.

Κύριος. Ο Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα φύγει την Αθήνα την Τετάρτη για να συζητήσει την άτυπη διάσκεψη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι επεξεργάζονται όλα τα πιθανά σενάρια και πηγαίνουν εκεί με σκοπό να έχουν θετικό αποτέλεσμα.

Το θετικό αποτέλεσμα για εμάς, όπως εξήγησε, είναι η επανάληψη ουσιαστικών συνομιλιών, από τις οποίες παρέμειναν στη Gran Montana με μοναδικό σκοπό τη διζωνική δι-κοινοτική ομοσπονδία. Πρέπει να συνεχίσει! “Πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι στο παρελθόν, στο σύντομο, μακρινό παρελθόν, σε πολλές περιπτώσεις, πηγαίναμε σε συναντήσεις στο παρασκήνιο, πιστεύοντας ότι η θέση της Τουρκίας θα οδηγούσε σε αδιέξοδο. Πολλές φορές έπρεπε να τυλίξτε τον εαυτό μας. “

Προς το παρόν, είπε ο Υπουργός Εξωτερικών, γι ‘αυτό είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια, θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Πρώτα απ ‘όλα, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι δεν υπάρχει ζήτημα συμμετοχής σε οποιαδήποτε συζήτηση για την αλλαγή της λύσης στο Κυπριακό. Είτε πρόκειται για τα δύο κράτη είτε για τη συνομοσπονδία, είναι πέρα ​​από το πεδίο της συζήτησης μας.

Το δεύτερο ζήτημα, σημείωσε, είναι “η χρήση της επικύρωσης της διαπραγματευτικής διαδικασίας”, σημειώνοντας ότι είναι γεγονός ότι “η πρόσφατη διαδικασία διαπραγμάτευσης οδήγησε σε αρκετές επαναπροσαρμογές, μερικές από τις οποίες επιτεύχθηκαν για πρώτη φορά”. «

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, ο στόχος είναι να συνεχίσουμε από εκεί και στα έξι κεφάλαια της δραστηριότητας του Γενικού Γραμματέα.

Ένας από αυτούς αναφέρεται, όπως είπε, “question στην ερώτησή σας σχετικά με την αποκεντρωμένη ομοσπονδία, αλλά υπάρχουν και άλλα ζητήματα – ο επικεφαλής των εγγυήσεων ασφαλείας, το εδαφικό.”

Είπε ότι όλα αυτά είναι αποφασιστικά κεφάλαια, համար για όλα αυτά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας և η ομάδα διαπραγμάτευσης ακολουθεί ειδικά σενάρια, τα οποία δεν βγαίνουν στο πλαίσιο μιας διμερούς διμερούς ομοσπονδίας.

Πηγή: KYPE

,Source