“Αποτυχία τήρησης προφυλάξεων Το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας”

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Ιατρικού Συνδέσμου έκανε γραπτή δήλωση και επέκρινε τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς στα ξενοδοχεία.

Στη δήλωση του KTTB, «Παρακολουθήσαμε με θλίψη και έκπληξη την παραβίαση των αποφάσεων που έλαβε η Ανώτατη Επιτροπή Μεταδοτικών Νόσων μέσω διαφόρων πηγών επικοινωνίας. Καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές να εκπληρώσουν τις νομικές τους υποχρεώσεις (παρακολούθηση και τιμωρία όταν είναι απαραίτητο) ».

Η δήλωση έχει ως εξής:

«Για ποιον είναι οι κανόνες;

Ως KTTB, προκειμένου να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία, έχουμε ενεργά ενεργό ρόλο στη λήψη μέτρων κατά της νόσου Covid-19, η οποία εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στην κοινωνία, την ευαισθησία των ανθρώπων μας στους κανόνες επαφής και την εφαρμογή των μέτρων που ελήφθησαν από την αρχή της διαδικασίας.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, παρακολουθήσαμε με θλίψη και έκπληξη την παραβίαση των αποφάσεων που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή των Μεταδοτικών Νόσων μέσω διαφόρων πηγών επικοινωνίας.

Γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία εξαίρεση στη διοίκηση και στις προληπτικές αποφάσεις που λαμβάνονται σχετικά με τη δημόσια υγεία, αν και ανακοινώθηκε ότι η γιορτή της Πρωτοχρονιάς απαγορεύτηκε σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της χώρας, οι εικόνες που παρακολουθούμε δυστυχώς αποκαλύπτουν ότι αυτό δεν εφαρμόζεται χωρίς εξαίρεση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις επιχειρήσεις που συμμορφώνονται με τους κανόνες για την ευαισθησία τους και τη φροντίδα για τη δημόσια υγεία και να υπενθυμίσουμε ότι εμείς, ως κοινωνία, θα πρέπει να πληρώσουμε την τιμωρία για τις απερίσκεπτες ενέργειες των επιχειρήσεων που πιστεύουν ότι δεν υπόκεινται στους κανόνες (όπως η διοργάνωση διασκέδασης για νέο έτος κατά των αποφάσεων με τα καζίνο να παραμένουν ανοιχτά κ.λπ.).

Καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές να εκπληρώσουν τις νομικές τους υποχρεώσεις (επιθεώρηση και τιμωρία όταν είναι απαραίτητο).

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες μας ότι οι προληπτικές αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διακοπών της Πρωτοχρονιάς είναι η προστασία της υγείας μας και επαναλαμβάνουμε ότι η μη συμμόρφωση με τα μέτρα είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που μπορεί να διαπραχθεί κατά της δημόσιας υγείας. “

.Source