Αποχαιρετιστήρια τελετή για τους μάρτυρες στην ΤΔΒΚ μετά από 14 χρόνια!

Στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, στα χωριά Muratağa και Sandallar, στις 14 Αυγούστου 1974, η Επιτροπή Αγνοουμένων πραγματοποίησε ανασκαφές στην Muratağa, σε σχέση με τη σφαγή που πραγματοποίησε η τρομοκρατική οργάνωση EOKA-B. Μια τελετή κηδείας πραγματοποιήθηκε στο Μαρτύριο.

“Οι καρδιές μας σπάνε”

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μαρτύρων Οικογενειών και Βετεράνων με Αναπηρία Gürsel Benan είπε ότι ένιωθαν ακόμα τον πόνο εκείνης της ημέρας και είχαν συναισθηματικές στιγμές.

Ο Μπενάν είπε: «Οι καρδιές μας σπάνε. Αυτό που περάσαμε σήμερα μας πήρε πίσω 46 χρόνια πριν. Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά τη γενοκτονία και τις σφαγές που διαπράχθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση EOKA-B πριν από 46 χρόνια από Έλληνες και Έλληνες. Από ένα μωρό 13 ημερών έως το 95χρονο μωρό μας, το μόνο έγκλημά τους ήταν η τουρκική. Πρώτα το έκαψαν και μετά το έθαψαν μαζικά σε ένα λάκκο. Έφερε τα γεγονότα στο φως, καθώς ένας από τους νεκρούς επέζησε. Θάψαμε τα 14 παιδιά μας σήμερα. Είθε ο Αλλάχ να μην προκαλέσει τέτοιο πόνο σε κανέναν. Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουμε “, είπε.

Ταυτοποιήθηκαν 72 άτομα

Ο Μπενάν είπε ότι 72 άτομα εντοπίστηκαν ως αποτέλεσμα της εργασίας που πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγνοουμένων και ότι αναμένονται τα αποτελέσματα του DNA των υπόλοιπων 17 ατόμων.

Source