Απόρριψη από το Ανώτατο Δικαστήριο στην ένσταση της NEU στην υπόθεση LTB-NEU!

Ένα άλλο στάδιο έχει ολοκληρωθεί στη συνεχιζόμενη δικαστική διαδικασία σχετικά με την εντολή πληρωμής και επισύναψης που έλαβε ο τουρκικός δήμος Λευκωσίας (NTM) εναντίον του Πανεπιστημίου Near East (NEU) σχετικά με τις απαιτήσεις του σε αντάλλαγμα για δημοτικές υπηρεσίες.

Η NEU έλαβε επίσης απόφαση απόρριψης από το Ανώτατο Δικαστήριο κατά της οποίας αντιτάχθηκε στη διαδικασία προσκόλλησης.

Έτσι, αποφασίστηκε ότι δεν υπήρχε κανένα λάθος στην εντολή προσκόλλησης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, και η νομική πορεία της διαδικασίας αποκλεισμού του ΝΤΜ εναντίον της ΝΕΕ πήγε ένα ακόμη βήμα.

Από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, Near East University Ltd. Near East Uni για την ακύρωση της εντολής κατάσχεσης που δόθηκε για τους πιστωτές του τουρκικού Δήμου Λευκωσίας για περίπου 5.000.000.-TL και την αναστολή της εκτέλεσης της κατάσχεσης. Ε.Π.Ε. Η ακρόαση πραγματοποιήθηκε μετά την ένσταση του NTM στην αίτηση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του στις 16.04.2021 και ως εκ τούτου, Near East Uni. Η αίτηση της Ltd. απορρίφθηκε. Δεν είχε ακυρώσει την εντολή αποκλεισμού κατά της NEU.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ

Στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, αποφασίστηκε ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας είχε την εξουσία να εκδώσει εντολή κατάσχεσης και ότι η Εγγύς Ανατολή δεν κήρυξε το ακίνητο στον νόμο, αν και ειδοποιήθηκε και ενημερώθηκε για τις εντολές πληρωμής, έτσι δεν υπήρχε κανένα λάθος στην απόφαση προσκόλλησης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Σε αυτήν την περίπτωση, το LTB είναι Av. Hüseyin Malyalı και Tulin Sabri, και η Εγγύς Ανατολή από Av. Εκπροσώπησε ο Χασάν Εσένταλι.

“Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της ΝΙΚΟΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ

Μιλώντας στο Cyprus Post για την τελευταία εξέλιξη, Πρόεδρος της NTM Μεχμέτ Χαρμάνκι«Σε αυτό το στάδιο, θα περιμένουμε επιτέλους για τις 7 Μαΐου. “Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της Λευκωσίας, ανεξάρτητα από το ποιος το θέλει”, είπε.

.Source