Απόσταση 2 μέτρα, διάρκεια 10 λεπτών, διπλή μάσκα

Τεχνικό Πανεπιστήμιο Karadeniz (KTU) Ιατρική Σχολή, Επικεφαλής του Τμήματος Ιατρικής Μικροβιολογίας Καθηγητής Δρ. Ο Faruk Aydın προειδοποίησε ότι η μετάδοση του μεταλλαγμένου ιού αυξάνεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, επαρχίες από την περιοχή του Εύξεινου Πόντου (Trabzon, Rize, Ordu, Giresun και Samsun) κατατάχθηκαν στις πέντε πρώτες στη λίστα με τις θέσεις με τον υψηλότερο αριθμό περιπτώσεων Covid-19 σε σύγκριση με το πληθυσμός στις 8-14 Φεβρουαρίου.

Οι ομάδες μαγνητοσκόπησης που εργάζονται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας διαπίστωσαν ότι ο Covid19 διαδόθηκε περισσότερο στις προσευχές κηδείας, στα συλλυπητήρια και στις επισκέψεις οικογενειακών σπιτιών τις τελευταίες ημέρες. Σε επαρχίες όπου ο αριθμός των περιπτώσεων ήταν ο υψηλότερος αναλογικά, απαγορεύτηκε η διέλευση των επαρχιών, η είσοδος σε χωριά και γειτονιές υπό περιορισμούς το Σαββατοκύριακο και η συμμετοχή σε κηδεία προσευχής περιορίστηκε σε 30 άτομα.

Καθηγητής Δρ. Ο Aydın τόνισε τον κίνδυνο του μεταλλαγμένου ιού να δημιουργήσει ένα νέο κύμα και απαριθμεί τις ακόλουθες προειδοποιήσεις:Έχει αποδειχθεί ότι η μόλυνση αυξάνεται 1,5 φορές. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τους κανόνες απόστασης και υγιεινής της μάσκας. Ενώ συνήθιζε να είμαστε μαζί 15 λεπτά, τώρα έχει μειωθεί σε 10 λεπτά. Είναι πολύ σημαντικό η μάσκα να είναι μια τυπική μάσκα, εάν όχι, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται διπλές μάσκες. Είναι επίσης σημαντικό να αυξηθεί η απόσταση από 1,5 μέτρα σε 2 μέτρα. Καθώς ο κίνδυνος μεταλλάξεων εξαπλώνεται στη Μαύρη Θάλασσα, υπάρχει πιθανότητα ο κίνδυνος να αυξηθεί σταδιακά και θα ζήσουμε τον μήνα Νοέμβριο, τον οποίο δεν θέλουμε και δεν θέλουμε να ζήσουμε ξανά. Είναι δυνατόν να το ονομάσουμε αυτό ως νέα κορυφή ή κύμα “

Εφιστώντας την προσοχή στις αδυναμίες σχετικά με τα κιτ, ο Aydın είπε: «Υπάρχουν τώρα τρεις μεταλλάξεις στη χώρα μας. Υπάρχουν κιτ που μπορούν να μελετήσουν τον μεταλλαγμένο ιό σε κέντρα μελέτης και σε εμάς. Δυστυχώς, ήταν η βρετανική μετάλλαξη με την οποία συνεργαζόμαστε μέχρι τώρα. Αλλά από σήμερα, έχουμε κιτ που μπορούν να συνεργαστούν με τις μεταλλάξεις της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής. Επομένως, από τώρα και στο εξής θα μπορούμε να δούμε από πού προήλθαν επίσης οι μεταλλάξεις. Γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των μεταλλάξεων έφτασε σε έναν συγκεκριμένο αριθμό σε αυτήν την πόλη (Trabzon). Ωστόσο, δεν θα ήταν σωστό να πούμε ότι θα είναι η μόνη παράμετρος αφού δεν λειτουργούμε σε όλες τις θετικές περιπτώσεις. Πρέπει να δουλέψουμε με όλα τα θετικά μας και να δούμε σε ποιο βαθμό είναι η μετάλλαξη ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε τα σωστά αποτελέσματα.

.Source