Απόφαση καραντίνας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου έως τις 31 Ιανουαρίου

Η Ανώτατη Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας Μεταδοτικών Νοσημάτων της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) ανακοίνωσε ότι ελήφθη απόφαση καραντίνας μεταξύ 18 Ιανουαρίου και 31 Ιανουαρίου.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Μεταδοτικών Νοσημάτων της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) συνεδρίασε χθες το βράδυ και έλαβε μια σειρά αποφάσεων που θα ισχύουν έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.
Στη δήλωση του Υπουργείου Υγείας “Από την 1η Απριλίου 2021, έχει ληφθεί η απόφαση να διασφαλιστεί ότι άτομα που έχουν εμβολιαστεί και έχουν μολυνθεί και παράγουν αντισώματα μπορούν να εισέλθουν χωρίς περιορισμούς.” Είπε.
Στο πλαίσιο των αποφάσεων, οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονταν εκτός ορισμένων ιδρυμάτων στην ΤΔΒΚ τέθηκαν σε αναστολή από την εργασία τους μεταξύ 18 Ιανουαρίου και 31 Ιανουαρίου και δόθηκε άδεια στις επιχειρήσεις που παράγουν υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο της κάλυψης βασικών αναγκών όπως φαρμακεία, βενζινάδικα, αρτοποιεία και αγορές.
Σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το διάλειμμα του εξαμήνου παρατάθηκε έως τις 31 Ιανουαρίου και οι υπηρεσίες εκπαίδευσης πρόσωπο με πρόσωπο των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σταμάτησαν επίσης έως τις 31 Ιανουαρίου.
Επιπλέον, οι αποφάσεις που λαμβάνονται στην επιτροπή θα επανεκτιμηθούν στις 23 Ιανουαρίου 2021, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση πανδημίας.
yenicag-kktc1.jpg
SANER: ΕΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Από την άλλη πλευρά, στο Συμβούλιο Υπουργών της ΤΔΒΚ που πραγματοποιήθηκε χθες, ελήφθησαν αποφάσεις για τη στήριξη του πραγματικού τομέα με αναβολή της μερικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, παράταση της διακοπής στα σχολεία και αύξηση του κόστους ζωής για τρεις μήνες.
yenicag-kktc-002.jpg
14 ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΔΒΚ
Ο υπουργός Υγείας της ΤΔΒΚ Αλί Πίλι δήλωσε χθες ότι ο αριθμός των εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 1835, 14 θετικά κρούσματα, 7 εκ των οποίων ήταν τοπικά και 17 άτομα απολύθηκαν.
Για να τεθούν σε ισχύ οι αποφάσεις, πρέπει να εγκριθούν από το Συμβούλιο Υπουργών της ΤΔΒΚ και να δημοσιευτούν στην Επίσημη Εφημερίδα.

.Source