Από οικονομικούς οργανισμούς στο Υπουργείο Υγείας · αντί για πλήρες κλείσιμο, στο δρόμο

Πλατφόρμα οικονομικών οργανισμών, Υπουργός Υγείας Dr. Αλί Πίλι και Ali Çaygür, Υφυπουργός του Υπουργείου Υγείας.

Πρόεδρος του τουρκικού εμπορικού επιμελητηρίου Κύπρου (KTTO) Turgay Deniz, Πρόεδρος του τουρκικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κύπρου (KTSO) Candan Avunduk, Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Κύπρου (KTOB) Dimağ ğağıner και Πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Εργοληψιών Εμπορίου και Κατασκευών (KTİMB) Τζαφάρ Γκουρκάφερ πήρε θέση.

Μιλώντας στο Cyprus Post σχετικά με τις λεπτομέρειες της συνάντησης, ο Πρόεδρος της CTBCA Τζαφάρ Γκουρκάφερ και Πρόεδρος του ΚΤΤΟ Turgay Deniz, δήλωσε ότι τα θέματα «εμβολιασμού» και «κλεισίματος» συζητήθηκαν στη συνάντηση.

GÜRCAFER: “Η ΕΠΟΧΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΡΗΣΕΙΣ”

Πρόεδρος KTİMB Τζαφάρ ΓκουρκάφερΔηλώνοντας ότι η επερχόμενη διαδικασία πρέπει να προγραμματιστεί εκ των προτέρων, διαφορετικά η επόμενη σεζόν θα χαθεί, τα αιτήματά τους είναι να ανοίξουν τις πόρτες της χώρας σε όσους λαμβάνουν πιστοποιητικά εμβολιασμού.

“ΕΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΟ”

Δηλώνοντας ότι ζήτησαν από τον Υπουργό Υγείας Pilli για τις φήμες ότι θα κλείσει ξανά, ο Gürcafer είπε, “Εάν είναι απαραίτητο να κλείσουμε για να μην χάσουμε την επόμενη σεζόν, θα το φροντίσουμε.

ΠΡΟΤΑΣΗ … “ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΛΗΡΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕΤΑ 20.00 ΕΒΔΟΜΑΔΑ”

Δηλώνοντας ότι έκαναν πρόταση στο Υπουργείο Υγείας να αυξήσουν τα μέτρα πριν λάβουν την απόφαση «πλήρους κλεισίματος», ο Γκιρκάφερ είπε, «Θα πρέπει να δοκιμαστεί εάν η επιδημία μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο με αυξημένα μέτρα. Εμείς, μετά τις 20:00 το βράδυ. τα σαββατοκύριακα, προτείναμε να κλείσουμε όλη την ημέρα. Εάν αυτός ο τύπος δεν λειτουργεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα πλήρες κλείσιμο », είπε.

DENİZ: “Θα πάμε στο BÜRÜKSEL και την Άγκυρα για τα εμβόλια”

Μιλώντας στην Cyprus Post, από την άλλη πλευρά, Πρόεδρος του ΚΤΤΟ Turgay Deniz Δήλωσε ότι το περιεχόμενο της συνάντησης ήταν «η εισαγωγή εμβολίων» και επέστησε την προσοχή ότι θα πάνε στις Βρυξέλλες και την Άγκυρα για εμβολιασμούς, εάν είναι απαραίτητο.

“ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ”

Ο Ντενίζ είπε, “Εάν εμβολιαζόμαστε, μπορούμε να ανοίξουμε τον τουρισμό και άλλες οικονομικές δραστηριότητες”, και δήλωσε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού πρέπει να είναι γνωστό για να δούμε το μέλλον της οικονομίας της χώρας.

“ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ”

Από την άλλη πλευρά, ένας άλλος σκοπός της συνάντησης ήταν να διευκρινίσει τις φήμες για την απόφαση ξαφνικού κλεισίματος της χώρας. Turgay DenizΕίπε ότι πρότειναν να μην κλείσουν άμεσα χωρίς να λάβουν μέτρα.

.Source