Από την Ελληνική Εθνική Ομοσπονδία του Ηνωμένου Βασιλείου έως τον Dominic Raab, δύο ξεχωριστά

Δύο ξεχωριστές επιστολές από την Ελληνική Εθνική Ομοσπονδία του Ηνωμένου Βασιλείου προς τον Dominic Raab

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντομίνικ Ραάβ έλαβε δύο ξεχωριστές επιστολές από την Ελληνική Εθνική Ομοσπονδία του Ηνωμένου Βασιλείου για το Κυπριακό.

Δύο ξεχωριστές επιστολές από την Ελληνική Εθνική Ομοσπονδία του Ηνωμένου Βασιλείου προς τον Dominic Raab

Αναφέρθηκε ότι η Διακομματική Ομάδα της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου (APPG) για την «Κύπρο» και η Ελληνική Εθνική Ομοσπονδία του Ηνωμένου Βασιλείου έστειλαν δύο ξεχωριστές επιστολές στον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντομίνικ Ραμπ για το Κυπριακό.

Η εφημερίδα Haravgi, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών σε επιστολή έστειλε στον Raab, την Κύπρο, τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με βάση την επανένωση της υποστήριξης που εξέφρασε η Τουρκία «διαιρέστε την ημερήσια διάταξη», έγραψε ζητώντας την επίμαχη διεξαγωγή.

Η εφημερίδα, η οποία έγραψε ότι εστάλη υπό το φως της πενταμελούς διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη σχετικά με το Κυπριακό, δήλωσε ότι η επιστολή εξ ονόματος της APPG γράφτηκε από τον Πρόεδρο του Ομίλου Ρότζερ Γκάλε.

Στην επιστολή του, ο Γκάλε δήλωσε ότι «η Κύπρος πρέπει να επανενωθεί βάσει μιας διεθνώς αποδεκτής, διμερούς, δικοινοτικής ομοσπονδίας βασισμένης στην πολιτική ισότητα» και ζήτησε από τη βρετανική κυβέρνηση να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στην επόμενη συνάντηση.

Από την άλλη μεριά, η Ελληνική Εθνική Ομοσπονδία εξέφρασε την επιθυμία τους για «πρόοδο προς μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο» στην επιστολή της.

Άλλα Νέα της ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

.Source