Από την επίσκεψη της Ευρώπης στην Τουρκία σχετικά με τα πρωτόκολλα εκδηλώσεων του προέδρου της ΕΕ

Ο Ursula von der EU ενώπιον της Επιτροπής του Leyen (ΕΕ), ενεργώντας ως Πρόεδρος Jean-Claude Juncker, Michel και Προεδρικό συγκρότημα του von der Leyen στις 6 Απριλίου στην Τουρκία, Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ σε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Τσαρλς Μίχελ κριτική στον ευρωπαϊκό τύπο, όταν καθόταν δίπλα στον Ερντογάν και ο von der Leyen κάθισε σε μια άλλη θέση.

Δηλώνοντας ότι αντιμετώπισε επίσης παρόμοιες καταστάσεις πρωτοκόλλου κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Γιούνκερ είπε στον ιστότοπο του Politico σχετικά με το θέμα, στα ταξίδια του με τους προέδρους του Συμβουλίου της ΕΕ στο παρελθόν, “ο Πρόεδρος του Συμβουλίου είναι στην πρώτη θέση όσον αφορά πρωτόκολλο και ο Πρόεδρος της Επιτροπής βρίσκεται στη δεύτερη θέση “.

Σημειώνοντας ότι ακολουθούσε πάντα την εντολή πρωτοκόλλου κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του με τον Donald Tusk ή τον Herman Van Rompuy, τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκείνη την εποχή, ο Juncker είπε, “Κανονικά, θα έχω μια θέση δίπλα στην προεδρία που προορίζεται για τον Πρόεδρο του Συμβούλιο. Αλλά μερικές φορές καθόμουν στο κάθισμα. ” είπε.

Ωστόσο, ο Γιούνκερ είπε ότι το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται στο von der Leyen θα πρέπει να είναι διαφορετικό, “Νομίζω ότι θα ήταν ωραίο να καθίσουμε von der Leyen στο ίδιο επίπεδο με τον Michel, αλλά όσον αφορά το πρωτόκολλο, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου έρχεται πρώτος.” μίλησε.

Ειδήσεις σχετικά με το περιστατικό του πρωτοκόλλου στην Άγκυρα εμφανίστηκαν στον ευρωπαϊκό τύπο. Οι ειδήσεις της Γαλλίας για την εφημερίδα Liberation, “ο Πρόεδρος της Τουρκίας και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μεταφέρθηκαν σε περιθώριο κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ήταν πολύ άβολα. εμφανίζεται ως misogynist δείχνουν σεβασμό σχολαστικά το ευρωπαϊκό πρωτόκολλο. ” χρησιμοποιήθηκε η έκφραση.

“Ως συνήθως, δεν πρέπει να βασίζουμε σε οπτικά εφέ. Στην πραγματικότητα, οι Τούρκοι δεν έχουν καμία ευθύνη ή ευθύνη σε αυτήν τη χορογραφία όπου εφαρμόζεται το πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. έχει δοθεί έμφαση.

Η Γαλλία σημείωσε ότι το Ισραήλ, ο ΟΗΕ και ο διπλωμάτης του Araud Gerard που υπηρέτησαν ως πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες μοιράζονται επίσης πολλούς από τον λογαριασμό του στο Twitter, τα γεγονότα που δηλώνουν ότι η Τουρκία δεν έχει καμία ευθύνη “Η Τουρκία είναι το πρωτόκολλο της ΕΕ”. χρησιμοποίησε την έκφραση.

Ο Araud τόνισε ότι το πρόβλημα που προκλήθηκε από αυτό το πρωτόκολλο, ανταποκρινόμενο σε κοινή χρήση ορισμένων δημοσιογράφων που επικρίνουν την Τουρκία, “δημοσιογράφος αποφασίζει να κάνει έρευνα για ένα αρχείο για άλλη μια φορά. Ευθύνη στο πρωτόκολλο της ΕΕ, όχι στην Τουρκία.” βρήκε την αξιολόγηση.

Ο πρώην πρέσβης Araud, οι μετοχές του Γάλλου δημοσιογράφου αντιδρούν σε έναν άλλο, “Βεβαιωθείτε ότι η Τουρκία δεν φέρει καμία ευθύνη. Η Τουρκία έχει εφαρμόσει το πρωτόκολλο της ΕΕ”. μοιράστηκε το μήνυμά του.

ΠΡΩΗΝ ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΠΡΩΤΟΣ: “ΒΗΜΑ ΜΕ ΒΗΜΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ”

Ο πρώην πρέσβης της Ιταλίας στην Άγκυρα Κάρλο Μάρσιλι είπε ότι θεωρεί άσχετες τις σεξιστικές κατηγορίες εναντίον του Προέδρου Ερντογάν. Ο Marsili, δήλωσε σε δήλωση του πρακτορείου Adnkronos, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι πολλές φορές ήρθε στην Τουρκία και επέστησε την προσοχή στο κατά πόσον μια τέτοια κατάσταση δεν συνέβη ποτέ.

Υπενθυμίζοντας ότι ο Marsili έκανε επίσης συχνές προετοιμασίες για επίσημες επισκέψεις κατά την περίοδο της πρεσβείας, “Είναι σαφές βήμα προς βήμα τι θα συμβεί σε τέτοιες επισκέψεις. Εάν ο Michel και ο von der Leyen είναι στο ίδιο επίπεδο, αρκεί να το δηλώσετε και να απαιτήσετε ίση θεραπεία. Οι αντιπροσωπίες πρωτοκόλλου των δύο πλευρών έπρεπε να μιλήσουν εκ των προτέρων και να συμφωνήσουν μεταξύ τους. Γιατί; Δεν καταλαβαίνω ότι δεν υπήρχε συμφωνία μεταξύ τους πριν. Η Πρεσβεία θα έπρεπε να πει εάν η εν λόγω παραγγελία δεν ήταν κατάλληλη. γενικά, στην περίπτωση αυτή, το άλλο μέρος θα συμμορφωθεί με αυτό ούτως ή άλλως. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Εκπρόσωπος της ΕΕ: ​​”Ο καθένας θα πρέπει να εστιαστεί στις σχέσεις με την Τουρκία θα πρέπει να υποβληθεί”

Η εκδήλωση πρωτοκόλλου κατά την επίσκεψη της διοίκησης της ΕΕ στην Άγκυρα είχε ευρεία κάλυψη στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων της Επιτροπής της ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Eric Mamer, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα και δήλωσε ότι τέτοια περιστατικά ενδέχεται να συμβούν κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων. Μάμερ, είπε ότι ήθελαν να επιστήσουν την προσοχή στο μήνυμα που θέλει να δώσει σχετικά με τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία.

Πηγαίνετε στο Συμβούλιο Πρωτοκόλλου της Τουρκίας, το οποίο, μολονότι η Επιτροπή της ΕΕ για θέματα πρωτοκόλλου επιλέγει τα κανάλια αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Τουρκία, εκφράζοντας τον Μάμερ, “Είναι ένα περιστατικό. Αλλά ο Πρόεδρος von der Leyen αποφάσισε να συνεχίσει τη συνάντηση. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να επικεντρωθεί στην Τουρκία πρέπει να υπάρχουν σχέσεις. ” είπε.

Ο Μάμερ δήλωσε ότι οι επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα ​​και ζήτησαν από την ομάδα του von der Leyen να λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις για να αποτρέψει ξανά ένα παρόμοιο συμβάν.

Ο ΜΙΧΕΛ ΘΕΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΑΦΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, δέχθηκε κριτική κατά τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο Ερντογάν στο Προεδρικό Συγκρότημα στην Άγκυρα στις 6 Απριλίου, όταν καθόταν δίπλα στον Ερντογάν και ο Ursula von der Leyen καθόταν πιο μακριά.

“Ορισμένες εικόνες έκαναν την εντύπωση ότι ήμουν αναίσθητος στην κατάσταση. Δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια.” Κάνοντας τη δήλωσή του, ο Michel, στη δήλωσή του σχετικά με την κριτική, εξέφρασε τη λύπη του για το ότι το καθεστώς πρωτοκόλλου που εφαρμόστηκε κατά τη συνάντηση επισκίασε τη σημασία της επίσκεψης.

.Source