Από τις 12 Απριλίου στο Τόκιο, τα μέτρα «ημι-κατάστασης έκτακτης ανάγκης» θα αρχίσουν να εφαρμόζονται κατά του Kovid-19

Ο Πρωθυπουργός Σούγκα Γιοσιχάιντ ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι αποφασίστηκε η μετάβαση στη φάση εφαρμογής που ονομάζεται «ημι-κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στο Τόκιο, το Κιότο και την Οκινάουα για την αυξανόμενη τάση των υποθέσεων Kovid-19.

Σημειώνοντας ότι έλαβαν την απόφαση μετά από σύσταση της συμβουλευτικής επιτροπής Covid-19 της κυβέρνησης, η Suga είπε, “Θα αποτρέψουμε τις εκρήξεις τοπικών περιπτώσεων με επείγοντα και εστιασμένο τρόπο χωρίς να εξαπλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα, με στοχευμένα βήματα.” είπε.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Suga κάλεσε το κοινό να μείνει μακριά από διακρατικά ταξίδια εκτός από την ανάγκη και ζήτησε την πρόληψη της βαριάς ταξιδιωτικής κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της περιόδου “Oogon Shuukan” (Χρυσή Εβδομάδα), η οποία καλύπτει μια σειρά διακοπών σε όλη τη χώρα στις 29 Απριλίου-5 Μαΐου.

Ο Nişimura Yasutoşi, Μέλος του υπουργικού συμβουλίου που είναι υπεύθυνο για τα μέτρα Kovid-19, δήλωσε ότι εάν η τάση αύξησης εξαπλωθεί γύρω από την πρωτεύουσα, θα ληφθούν μέτρα «ημι-κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στις επαρχίες Kanagawa, Saitama και Chiba γύρω από το Τόκιο.

Στις περιοχές όπου εφαρμόζονται τα μέτρα, τα εστιατόρια και τα μπαρ θα κληθούν να κλείσουν το αργότερο στις 20:00. Επιπλέον, το πολύ 5 χιλιάδες άτομα θα γίνουν δεκτοί σε εκδηλώσεις όπως ο πολιτισμός και ο αθλητισμός.

Από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, τα “ημι-κατάσταση έκτακτης ανάγκης” θα τεθούν σε ισχύ στο Τόκιο, την Οκινάουα και το Κιότο. Η εφαρμογή, η οποία θα λήξει στις 5 Μαΐου στο Κιότο και την Οκινάουα, θα διαρκέσει έως τις 11 Μαΐου στο Τόκιο.

.Source