Από τις 18 Ιανουαρίου, δέκα χώρες αλλάζουν την κατηγορία – Δείτε την ενημερωμένη λίστα του Υπουργείου. Υγεία:

Η επιδημιολογική εικόνα των διαφόρων χωρών έχει επανεκτιμηθεί από το COVID-19 για ιατρικές υπηρεσίες control έλεγχο μολυσματικών ασθενειών services υπηρεσίες δημόσιας υγείας unit μονάδα ελέγχου.

Η αξιολόγηση βασίστηκε σε επιδημιολογικούς δείκτες χωρών όπως ο πραγματικός αριθμός αναπαραγωγής SAR (CoS-2), αριθμός νέων διαγνώσεων, αριθμός εργαστηριακών εξετάσεων, θνησιμότητα ανά 100.000 πληθυσμούς, εκτιμώμενος επιπολασμός և αντίκτυπος και ταξινόμηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). ) καθώς αυτοί οι δείκτες παρουσιάζονται σε έγκυρες βάσεις δεδομένων.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση, οι διαφορές της 6ης Νοεμβρίου 2020 είναι οι εξής, οι οποίες τίθενται σε ισχύ στις 18 Ιανουαρίου 2021.

 • Η Σερβία μεταφέρεται από την κατηγορία Β στην κατηγορία Γ.
 • Η Σουηδία μεταφέρεται από την κατηγορία Β στην κατηγορία Γ.
 • Η Λετονία μεταφέρεται από την κατηγορία Β στην κατηγορία Γ.
 • Η Λιθουανία μεταφέρεται από την κατηγορία Β στην κατηγορία Γ.
 • Η Japan Aponia μετακινείται από την κατηγορία Α στην κατηγορία Β.
 • Η Εσθονία μεταφέρεται από την κατηγορία Β στην κατηγορία Γ.
 • Η Ισλανδία μεταβαίνει από την κατηγορία Γ στην κατηγορία Β.
 • Η Δανία μεταφέρεται από την κατηγορία Β στην κατηγορία Γ.
 • Η Ουρουγουάη μετακινείται από την κατηγορία Β στην κατηγορία Γ.
 • Η Νότια Κορέα μεταβαίνει από την κατηγορία Α στην κατηγορία Β.

Η ακόλουθη ταξινόμηση των χωρών με βάση την επιδημιολογική εκτίμηση κινδύνου: Εξαιρετικά δυναμικό և μπορεί να διαφοροποιηθεί ανά πάσα στιγμή, όταν αναπτύσσεται η επιδημία և αλλαγή επιδημιολογικών δεδομένων. Νέα δεδομένα θα ανακοινωθούν για αυτόν τον σκοπό, ցանկ η λίστα των χωρών θα ενημερώνεται συχνά.

Σημειώνεται ότι η σχετική κατάταξη των χωρών έλαβε υπόψη την τροποποιημένη πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατηγορία Α: – Χώρες χαμηλού κινδύνου σε αυτό το στάδιο

 • Τρίτες χώρες. 1) Αυστραλία, 2) Νέα Ζηλανδία, 3) Σιγκαπούρη, 4) Ταϊλάνδη

Χώρες με λιγότερο από 1 πραγματικό ποσοστό αναπαραγωγής (Rt) և / ή μικρό αριθμό νέων διαγνώσεων (<1 / 100.000 πληθυσμός ανά ημέρα) և / ή χαμηλή ή πολύ χαμηλή θνησιμότητα COVID εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία 19 (<5-10/100,000 κατοίκους) ή/και ταξινόμηση σποραδικών περιπτώσεων (sporadic cases) ή συστοιβάδων περιπτώσεων (cluster of cases) κατά τον ΠΟΥ ή/και τουλάχιστον ικανοποιητικό εργαστηριακό έλεγχο (>3000 δοκιμές / 100.000 κάτοικοι).

Αναφέρεται ότι: Οι χώρες της κατηγορίας Α δεν απαιτούν πιστοποιητικό εργαστηριακής δοκιμής για τους επιβάτες COVID:-19, αλλά κανείς δεν συγκρατείται,

Κατηγορία Β: – Χώρες με δυνητικά χαμηλό κίνδυνο αλλά περισσότερη υποψία σε σύγκριση με την κατηγορία Α.

 • Κράτη μέλη της ΕΕ. 1) Γερμανία, 2) Ελλάδα, 3) Φινλανδία
 • Μέλη του χώρου Σένγκεν. 1) Ισλανδία, 2) Νορβηγία
 • Τρίτες χώρες. 1) Απόνια της Ιαπωνίας, 2) Κίνα (συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ և Μακάο), 3) Νότια Κορέα, 4) Ρουάντα

Χώρες με πραγματικό ποσοστό αναπαραγωγής (Rt) άνω του 1 և / ή έναν αριθμό νέων διαγνώσεων> 1 / 100.000 κατοίκους την ημέρα և (ή) με αυξημένη θνησιμότητα COVID-19 (> 10 / 100.000 κατοίκους) և / ή περιορισμένη Τα εργαστηριακά τεστ ταξινομούνται σε αυτήν την κατηγορία. (<2000 δοκιμές / 100.000 κάτοικοι) ή καμία ταξινόμηση του ΠΟΥ.

Αναφέρεται ότι οι οδηγίες που προέρχονται από χώρες της κατηγορίας Β Απαιτούνται εργαστηριακές δοκιμές εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση և να έχετε αρνητικό πιστοποιητικό δοκιμής PCR: για τον ιό,

Διευκρινίζεται επίσης ότι οι οδηγίες των χωρών της κατηγορίας Β εμπίπτουν στις ακόλουθες κατηγορίες: μπορεί να πραγματοποιήσει μοριακή έρευνα κατά την άφιξη στη Δημοκρατία:

(α) Κύπριοι members τα μέλη της οικογένειάς τους (ξένοι σύζυγοί τους, ανήλικα παιδιά parents οι γονείς τους) ·

β) όλα τα άτομα που διαμένουν νόμιμα στη χώρα ·

γ) Πρόσωπα που δικαιούνται βάσει της Σύμβασης της Βιέννης ·

δ) Άτομα οποιασδήποτε ιθαγένειας στη χώρα διαμονής δεν παρέχεται υπηρεσία εργαστηρίου ανάλυσης (δημόσια ή ιδιωτική) σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Κυπριακή Δημοκρατία βάσει σχετικής δήλωσης.

Αναφέρεται ότι: Το κόστος της εξέτασης καλύπτεται από αυτούς և Εκτός από αυτά τα άτομα πρέπει να μείνει μέσα κατ ‘οίκον περιορισμό πριν από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων,

Κατηγορία Γ: – Χώρες υψηλού κινδύνου σε σύγκριση με τις κατηγορίες A-B.

 • Κράτη μέλη της ΕΕ. 1) Αυστρία, 2) Βέλγιο, 3) Βουλγαρία, 4) Γαλλία, 5) Δανία, 6) Εσθονία, 7) Ιρλανδία, 8) Ισπανία, 9) Ιταλία, 10) Κροατία, 11) Λετονία, 12) Λιθουανία, 13) Λουξεμβούργο, 14) Μάλτα, 15) Ολλανδία, 16) Ουγγαρία, 17) Πολωνία, 18) Πορτογαλία, 19) Ρουμανία, 20) Σλοβακία, 21) Σλοβενία, 22) Σουηδία, 23) Τσεχία
 • Το Ηνωμένο Βασίλειο
 • Μικρές πολιτείες. 1) Ανδόρα, 2) Μονακό, 3) Βατικανό, 4) Άγιος Μαρίνος
 • Μέλη του χώρου Σένγκεν. 1) Ελβετία, 2) Λιχτενστάιν
 • Τρίτες χώρες. 1) Αλγερία, 2) Μαρόκο, 3) Μαυροβούνιο, 4) Σερβία, 5) Ουρουγουάη

Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει επίσης χώρες που δεν περιλαμβάνονται στις κατηγορίες Α ή Β. Ορισμένες χώρες υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με την επιδημιολογική εικόνα τους, αναφέρονται παραπάνω.

Σύμφωνα με το διάταγμα εξουδετέρωσης (αρ. 2) 2021 Μόνο ορισμένες κατηγορίες πολιτών επιτρέπεται να εισέλθουν στη Δημοκρατία από χώρες της κατηγορίας Γ που πρέπει να επιλέξουν να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ για νόσο COVID-19 κατά την άφιξή τους στην Κύπρο ή να έχουν πιστοποιητικό RT-PCR COVID-19 με αρνητικό αποτέλεσμα εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση. Δηλώνεται ότι αυτά τα άτομα υπακούουν Μοριακή έρευνα για τη νόσο COVID-19 του κοροναϊού Στις 10ότι: την ημέρα του αυτοσυγκράτησης սեփական ο αυτοσυγκράτηση τερματίζεται με την παραδοχή ότι το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου είναι αρνητικό ή εκδίδονται στις 14.ότι: ημέρα αυτοσυγκράτησης, που σημαίνει ότι δεν είναι θετικοί για τον κοροναϊό COVID-19, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Τονίζεται ότι: Σε:Απαιτούνται όλοι οι οδηγοί, ανεξάρτητα από την κατηγορία χώρας CyprusFlightPass: εντός 24 ωρών πριν από την αναχώρησή τους. Επιπλέον, θα διεξαχθούν εργαστηριακές δοκιμές μοριακού COVID-19 σε εισερχόμενες πτήσεις επιλεγμένες για επιδημιολογική παρακολούθηση της δημόσιας υγείας.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω ταξινόμηση χωρών θα λειτουργεί από τις 18 Ιανουαρίου 2021,

Ακολουθήστε μας στις Ειδήσεις Google!


Source