Από τις 27 Δεκεμβρίου, εμβολιάστηκαν 3.901 ειδικοί πρώτης γραμμής

Από τις 27 Δεκεμβρίου 2020, συνολικά 3.901 άτομα έχουν εμβολιαστεί από την 1η ομάδα του σχεδίου εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 6 κλινικές εξωτερικών ασθενών εμβολιάστηκαν σε νοσοκομεία ΟΚΥΠΥ (1.120 άτομα εμβολιάστηκαν), και σε ιδιωτικά νοσοκομεία, 7 εμβολιασμένοι εξωτερικοί ασθενείς εμβολιάστηκαν σε 13 εγκαταστάσεις (γηροκομεία / άλλα). 2.051 άτομα εμβολιάστηκαν σε 67 ιδρύματα.

Η πρώτη φάση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από συνολικά 12 κινητές μονάδες που λειτουργούν σε όλες τις περιοχές, όπου εκπαιδεύτηκαν έμπειροι επαγγελματίες υγείας, ειδικότερα, επισκέπτες υγείας (3-5 ανάλογα με τον αριθμό των εμβολιασμένων), γιατρούς και νοσοκόμες.

Όσον αφορά τις νοσοκόμες, όλες οι στέγες έχουν καλυφθεί και μέχρι τώρα το 70% των ανθρώπων που επιθυμούν να εμβολιαστούν έχουν εμβολιαστεί. Η διαδικασία εμβολιασμού σε γηροκομεία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Το υπουργείο είπε ότι περισσότερα από 3.000 ραντεβού, τα οποία διατέθηκαν χθες σε περισσότερα από 80 άτομα, έληξαν την ίδια ημέρα. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται ο εμβολιασμός για τους ηλικιωμένους nurs στα γηροκομεία / άλλες εγκαταστάσεις.

Τα ραντεβού εμβολιασμού στα κέντρα Αμμοχώστου և Cipherunta θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου. Την επόμενη Δευτέρα, σε εβδομαδιαία βάση, νέα ραντεβού θα προστεθούν στην πύλη.

Παραλαβή εβδομαδιαίων εμβολίων

Παραγωγοί εμβολίων վրա Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει καθορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένεται να λαμβάνει μια δόση 6800 εμβολίων την εβδομάδα, η οποία αντιστοιχεί στην κάλυψη 3.400 ατόμων την εβδομάδα.

Στη δεύτερη φάση, οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν σε κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη την Κύπρο, μετά από ραντεβού μέσω της πύλης εμβολιασμού, βάσει δημογραφικών δεδομένων από κάθε κράτος, για την εξασφάλιση της ίσης κατανομής των εμβολίων. Για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε απομακρυσμένες περιοχές, οι κινητές μονάδες εμβολίων θα λειτουργούν στα σημεία που ανακοινώθηκαν: εγκαίρως.

Ο εμβολιασμός ατόμων άνω των 80 ετών ακολουθείται από εμβολιασμό ατόμων άνω των 75 ετών. Υπενθυμίζεται ότι η ιεραρχία των ομάδων πληθυσμού καθορίστηκε σύμφωνα με τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Λοιμώξεων (ECDC), σύμφωνα με τις συστάσεις της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τον Κοροναϊό.

Η ικανότητα κάλυψης εμβολίων θα αυξηθεί ανάλογα με την αδειοδότηση εμβολίων που έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, έξι συμβάσεις και παραδόσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από κατασκευαστές. Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος συμμετέχει και στις έξι υπογεγραμμένες συμφωνίες, οι παραγγελίες της θα είναι αρκετές για να καλύψουν τον εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού.

Πηγή: KYPE

,Source