Από τον Πρόεδρο της Βόρειας Κύπρου Τατάρ στον Αναστασιάδη: Μην ακολουθείτε όνειρα που δεν θα γίνουν πραγματικότητα

Ο Πρόεδρος της Βόρειας Κύπρου Έρσιν Τατάρ κάλεσε τον αρχηγό της Νότιας Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, να «μην ακολουθήσει όνειρα που δεν θα γίνουν πραγματικότητα» και «να ανταποκριθεί θετικά στις εκκλήσεις για διάλογο»

Ο Πρόεδρος Τατάρ έδωσε χθες γραπτή απάντηση στη δήλωση του Έλληνα ηγέτη Αναστασιάδη για το Κυπριακό.

Ταρτάριος, Ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Β ‘της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Προσπάθησε να του επιβάλει την ευθύνη, ισχυριζόμενος ότι η λύση των δύο κρατών σχεδιάστηκε από τον Espen Barth Eide, τον πρώην Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο “. χρησιμοποίησε την έκφραση.

Αναστασιάδης Τατάρ, επισημαίνοντας ότι η λύση των δύο κρατών είναι γνωστό ότι πιστεύει ότι είναι μια ρεαλιστική λύση, η συνάντηση του Ελληνοκύπριου ηγέτη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu υπενθύμισε επίσης στον Cavusoglu που εξηγείται από το πρόσωπο που το εξέφρασε.

Τα Τατάρ συνέχισαν ως εξής:

“Ωστόσο, κάτω από τη μεγάλη πίεση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, του ΑΚΕΛ, του ΕΛΑΜ και άλλων στοιχείων, ο κ. Αναστασιάδης αναγκάζεται να επιστρέψει στις παλιές πολιτικές. ο ισχυρισμός που διατυπώθηκε σε επιστολή που εστάλη με την επανάληψη «Η Τουρκία έχει κάνει προσπάθειες για προσάρτηση της Κύπρου». Ενώ έκανε τον ισχυρισμό, προσπάθησε ξανά να κρύψει τα γεγονότα. ”

Ο Τατάρ τόνισε για άλλη μια φορά ότι στο Συνέδριο Κύπρου στο Crans Montana το 2017, η λύση μιας ομοσπονδιακής λύσης κατέρρευσε και ότι η ελληνική πλευρά δεν ήθελε μια δίκαιη συμφωνία.

Ο Πρόεδρος Τατάρ σημείωσε τα εξής:

“Για όλους αυτούς τους λόγους, φέραμε σε σχήμα λύσεις που κυριαρχούν στα δύο κράτη με την υποστήριξη της Τουρκίας στην ατζέντα. Κατάσταση της ύπαρξής μας, κυριαρχία των λαών μας, ονομάζουμε κυρίαρχη λύση δύο κρατών για να ζήσουμε με ελευθερία και εμπιστοσύνη. Με αυτόν τον τρόπο, θα συνεχίσετε να περπατάτε. Δεν επιδιώκει μη ρεαλιστικά όνειρα και ανταποκρίνεται θετικά στις εκκλήσεις μας για διάλογο. Η επιθυμία και η επιθυμία μου είναι να φτάσουμε στο κυρίαρχο έντυπο λύσης δύο κρατών το 2021. “

Source