Από τον Akşener έως τον Erdoğan: Θα είσαι αξιοπρεπής. Θα είσαι ο πλοίαρχος

Ο Meral Akşener, πρόεδρος του κόμματος IYI, μίλησε στην ομαδική συνάντηση του κόμματός του στην τουρκική μεγάλη εθνική συνέλευση.

Στιγμιότυπα από την ομιλία του Akşener:

* Θέλω να ξεκινήσω αναφερόμενος στα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού Μικοτάκη κατά την επίσκεψή του στη Νότια Κύπρο.

* Ο ίδιος είπε? “Ο στρατηγικός μας στόχος είναι να τερματίσουμε την τουρκική κατοχή στο νησί” Αυτός ο κύριος, τυπικός από τους Έλληνες λαϊκιστές πολιτικούς, στην πραγματικότητα δεν προκαλεί έκπληξη. Πολλά από αυτά έχουν έρθει και φύγει… Αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που θα λένε οι αξιωματούχοι. Ωστόσο, θέλω να πω τι είναι απαραίτητο από αυτή την άποψη.

* Αγαπητέ πρωθυπουργέ. Αν και μπορεί να μην το αποδεχτείτε, η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είναι ανεξάρτητο κράτος. Γνωρίστε τη θέση σας. Έχουμε δει τους στρατηγικούς σας στόχους, τη Μεγάλη Ιδέα και την Ένωση στο παρελθόν.

* Θέλω να σας υπενθυμίσω τι συνέβη στο τελευταίο από αυτά παρουσία του έθνους μας. Σύμφωνα με αυτούς τους στρατηγικούς στόχους, μετά τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στους Κύπριους αδελφούς μας, το 1974 «ο Άισε πήγε σε διακοπές» και η σημαία υψώθηκε στο νησί.

* Στις 15 Νοεμβρίου 1983, ο πρώην πρόεδρος μας Ραούφ Ντενκτάς κήρυξε την ίδρυση ενός νέου τουρκικού κράτους στον κόσμο. Φυσικά, αυτό που συνέβη συνέβη στους στρατηγικούς σας στόχους και στους χουνταιστές και πολιτικούς της περιόδου που ήταν οι σημαιοφόροι της.

* Να θυμάστε ότι αυτοί οι τύποι στρατηγικών στόχων συχνά δεν ταιριάζουν με την καριέρα των Ελλήνων πολιτικών. Η συμβουλή μου προς εσάς είναι να εστιάσετε στα προβλήματα της χώρας σας, να μην εμπλακείτε σε θέματα μεγαλύτερα από το ύψος σας. Είναι μια τουρκική παρουσία στην Κύπρο, όχι μια τουρκική κατοχή. Έχετε αυτό στο μυαλό σας. Αλλά αν επιμένετε να κάνετε το αντίθετο, είμαστε ξανά εδώ.

“Θα ακούσετε τη φωνή του έθνους μας που θα σας φέρει σε αυτές τις αρχές”

* Όσοι δεν βλέπουν την πραγματικότητα του έθνους από τα τείχη των ανακτόρων, ακόμα κι αν έρθουν και ξαπλώσουν, είμαστε στο δρόμο, με τους πολίτες μας.

* Ακούμε το έθνος μας, ακούμε τα προβλήματά τους, προσφέρουμε θεραπείες, τι μπορούμε να κάνουμε για το έθνος μας, εργαζόμαστε για αυτό. Γνωρίζουμε ότι η πληγή δεν θεραπεύεται μόνο λέγοντας «Το έθνος μας είναι σε μπελάδες». Ως εκ τούτου, προσφέρουμε επίσης τη συνταγή για την επούλωση της πληγής, αλλά μάταια.

* Ο κ. Ερντογάν, αποσυνδεμένος από το έθνος του, άφησε τα προβλήματα του έθνους και έπεσε στο πρόβλημα της συζύγου σας, του φίλου σας, της πλευράς, επιμένει να μην προσέξετε το έθνος μας ή εμάς.

* Αυτό δεν συμβαίνει έτσι, κύριε Ερντογάν. Θα ακούσετε τη φωνή του έθνους μας που σας έφερε σε αυτές τις θέσεις. Στην αγορά, στην αγορά, θα δείτε τις μητέρες μας που δεν μπορούν να βγουν από το λογαριασμό. Στο κράτημα της ανεργίας, θα ακούσετε τους απελπισμένους μας στη βιασύνη να σώσετε την ημέρα.

* Δεν είναι πολύ δύσκολο. Το πικρό γεγονός της Τουρκίας που καταφέρνετε, θα το καταλάβετε τώρα Έτσι θα κάνετε πραγματικά τη δουλειά σας. Είτε θα κάνετε τη δουλειά σας, είτε θα πάτε στο πρώτο κουτί.

* Η Τουρκία δεν είναι αβοήθητη, το έθνος μας δεν είναι αδιάλυτο. Είμαστε. Ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνετε. Έφτασα στο δικαστήριο και είπα: “Δεν ξέρω τι να μαγειρεύω το βράδυ.” Καταλαβαίνω τον πόνο της μητέρας που λέει. Ακόμα κι αν δεν ακούτε. Ακούω την κραυγή του επιχειρηματία αδερφού μου που ήρθε στο πλευρό μου στο Sakarya

* Ακόμα κι αν δεν σας ενδιαφέρει. Δουλεύω στο Hendek για να ανακουφίσει τον πόνο στην καρδιά του συνταξιούχου πατέρα, του οποίου τα τρία παιδιά είναι άνεργα. Τα γεγονότα βγήκαν. Το δόρυ δεν ταιριάζει πλέον στο σάκο.

* Πλησιάζουμε στο τέλος του χρόνου που έχει κρατήσει το έθνος μας για εσάς. Επισκέφτηκα εκατοντάδες εμπόρους τον τελευταίο χρόνο. Δεν έχω συναντήσει ούτε έναν καταστηματάρχη που δεν έχει χρέος, ούτε έναν έμπορο που δεν έχει απολύσει έναν εργαζόμενο.

* Οι έμποροι θα πληρώσουν το ενοίκιο τους, θα πληρώσουν τον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο, θα πληρώσουν τους φόρους τους, θα πληρώσουν τους υπαλλήλους τους, θα πληρώσουν τις δόσεις του δανείου τους. Θα πληρώσει όλα αυτά, και θα έχει χρήματα στην τσέπη του και θα φροντίζει την οικογένειά του μαζί του.

ΗΜΕΡΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

* Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζει το έθνος μας, που δεν θέλετε να δείτε με επιμονή. Αυτή είναι η πραγματική ατζέντα του έθνους, παρόλο που οι σύμβουλοι του Παλάτι, που πιστεύουν ότι είναι οι κύριοι του έθνους, εγκαταλείπουν το έργο τους και προσπαθούν να παράγουν μια νέα τεχνητή ατζέντα κάθε μέρα.

* Η επιχείρηση του πωλητή υποδημάτων έπεσε στο ένα δέκατο. Ακόμα και τα εστιατόρια που μπορούν να εξυπηρετήσουν, ο όγκος των επιχειρήσεων έχει μειωθεί στο ένα τρίτο. Σε αυτήν τη χώρα, ακόμη και τα φαρμακεία αυτής της χώρας έχουν πλέον πίστωση, κύριε Ερντογάν. Ένας φαρμακοποιός αδερφός μου στο Gölbaşı μίλησε για μια κατάσταση που αντιμετώπισε τη νύχτα κατά την εργασία.

Λέει; «Ένας πολίτης έρχεται να αγοράσει φόρμουλα για το μωρό του. Η πρώτη κάρτα δεν τραβάει, η δεύτερη κάρτα δεν τραβάει, δεν υπάρχουν ήδη μετρητά.

* Λέμε ότι θα φύγετε καθώς περνάτε, αλλά ξέρουμε ότι δεν θα επιστρέψει. ” Σαν να μην ήταν αρκετό, έχετε φορτώσει τα έξοδα εξέτασης στις πλάτες των φαρμακείων, τόσο οι θρυμματισμένοι όσο και οι πολίτες κλαίνε αίμα. Πώς θα είναι έτσι, κύριε Ερντογάν; Ένας μήνας έχει περάσει, δύο μήνες έχουν περάσει, τρεις μήνες έχουν περάσει.

* Οι καταστηματάρχες μας σωστά ρωτούν αυτούς που κυβερνούν αυτήν τη χώρα, “Πώς θα ζήσουμε χωρίς να βυθίσουμε;” λέει. Απαντήστε μου, πώς θα ζήσουν, κύριε Ερντογάν; Δεν μιλάω για τους διάσημους εργολάβους ότι έρχεστε στη βοήθειά σας σε κάθε ευκαιρία, φροντίζετε το πρόβλημά σας και δεν αποτυγχάνετε ποτέ να πληρώσετε.

* Αναφέρομαι σε 2 εκατομμύρια εμπόρους, τη ραχοκοκαλιά αυτής της χώρας. Μιλώ για 2 εκατομμύρια επιχειρήσεις που πρόκειται να αποτύχουν.

* Μιλώ για τις οικογένειες που θέλατε να ψηφίσετε την ώρα των εκλογών, αλλά τις οποίες αγνοείτε ξεδιάντροπα σε περιόδους προβλημάτων. Γνωρίζετε αυτές τις οικογένειες που λέτε ότι είναι πάνω από όλα για εσάς ενώ τις πετάτε από το βάθρο, εδώ μιλάω για αυτές.

* Ξέρετε, ο κ. Ερντογάν είναι πολύ ευαίσθητος στο σεβασμό. Μιλά ως πρόεδρος του κόμματος AK, και αναμένει να γίνει σεβαστός ως πρόεδρος. Και λοιπόν; Δεν μπορούσε να καταλάβει ότι για να λάβει αυτό το σεβασμό, πρέπει πρώτα να ενεργήσει σαν Πρόεδρος και να μιλήσει σαν Πρόεδρος.

ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΓΙΑ ΤΟ “AYŞE BUĞRA” …

* Κοιτάξτε, και το Πανεπιστήμιο Bogazici, καθώς και ένας από τους διακεκριμένους επιστήμονες της Τουρκίας, είπε ο καθηγητής Ayşe Buğra δάσκαλος για τι. Στην Τουρκία, η σύζυγος ενός από τα γραφεία του Σόρος, που είναι σχεδόν αντιπροσωπευτική.

* Κύριε Ερντογάν; Δεν έχετε να κάνετε με την επιστήμη ή την έρευνα, αλλά επιτρέψτε μου να το εξηγήσω. Πρώτα απ ‘όλα, ο Ayşe Buğra είναι ένας πολύτιμος ακαδημαϊκός που έχει πολύτιμα έργα και σημαντικά έργα γνωστά παγκοσμίως.

* Εκτός από πολλούς άλλους τομείς και τον επιχειρηματικό κόσμο στην Τουρκία στη μελέτη τους που εξέτασε τη σχέση μεταξύ του κράτους, μια σημαντική επιστήμη έχει συμβάλει σημαντικά στη λογοτεχνία των ανθρώπων μας. Αλλά η Ayşe Buğra είναι επίσης κόρη του αείμνηστου Tarık Buğra.

* Ότι το Tarık Buğra δεν είναι σαν το μουστάκι του fezlin. O Tarık Buğra, όταν το TRT ήταν TRT, είναι ο συγγραφέας υπέροχων μυθιστορημάτων, τα οποία είναι προσαρμοσμένα σε τηλεοπτικές σειρές που λένε σε αυτό το έθνος για τους προγόνους του και μεταδίδουν το πνεύμα του εθνικού αγώνα. Ίσως να μην τα γνωρίζετε πια, στην άγνοιά σας που μοιάζει με κολοκυθάκια.

* Θα είσαι αξιοπρεπής. Θα είσαι ο πλοίαρχος. Αυτές οι λέξεις δεν ταιριάζουν στον αρχηγό του κράτους.

* Το να μιλάς για τις προσευχές της Παρασκευής και να βάζεις τον όρμο δεν ταιριάζει στον Πρόεδρο αυτής της χώρας. Ο Πρόεδρος αυτής της χώρας δεν μπορεί να θέσει έναν 36χρονο επίτιμο δάσκαλο του Πανεπιστημίου Boğaziçi, μια γυναίκα που έχει κάνει επιστημονικές μελέτες που θα κάνουν το έθνος μας περήφανο, στον πίνακα στόχων.

* Είναι ντροπή. Είναι αμαρτία. Γνωρίζατε το ρακούν της πολιτικής. Γνωρίζατε επίσης ότι κάποιος στη φυλακή δεν θα μιλούσε με την οικογένειά του (Osman Kavala, σύζυγος του καθηγητή Ayşe Buğra, ο οποίος βρίσκεται σε κράτηση για 3,5 χρόνια). Από τότε που μπήκατε στο Παλάτι, δεν υπήρχε ούτε ρακούν ούτε ευγένεια ούτε επιμονή.

* Ντροπή σου. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να καλέσω τους νέους μας που θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα αυτήν τη διαστρεβλωμένη σχέση που ο κ. Ερντογάν έχει δημιουργήσει με τον επιχειρηματικό κόσμο, για να διαβάσει τα έργα του Ayşe Hoca.

* Συνιστώ ιδιαίτερα το βιβλίο «Το κράτος και οι επιχειρηματίες», που δημοσιεύθηκε στα τουρκικά το 1995.

* Θα καταλάβετε πολύ καλύτερα γιατί ο κ. Ερντογάν φρόντισε αυτούς τους πέντε εργολάβους, τους επέτρεψε να σφαγιάσουν το περιβάλλον, γιατί οι φορολογικές κυρώσεις συγχωρήθηκαν αμέσως. Επειδή θα ορκιστούν, θα διαβάσουμε. Επειδή θα φωνάξουν, θα καταλάβουμε. Και δεν θα είμαστε ποτέ σαν αυτούς.

“ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΑ

* Διαβάστε τα μέσα ενημέρωσης του παλατιού. Για παράδειγμα, σε μια εφημερίδα της ομάδας μέσων ενημέρωσης της οποίας το αφεντικό ήταν ένας από αυτούς τους πέντε ακόρεστους εργολάβους και του οποίου ο διευθυντής ήταν ο αδελφός του πρώην υπουργού Damat, ένας οδηγός δημοσιεύθηκε στην πρώτη σελίδα τις προάλλες.

* Οδηγός αγορών παντοπωλείων. “Μην πηγαίνετε στην αγορά χωρίς να διαβάσετε αυτά τα νέα”, λέει. «Εάν εισαγάγετε αυτά τα νέα χωρίς να το διαβάσετε, θα αναστατωθείτε όταν φύγετε», λέει. Και τι προσφέρει στους πολίτες μου που έχουν περισσότερα από χίλια προβλήματα! “Πηγαίνετε για ψώνια μόνος και με γεμάτο στομάχι, μην έχετε παιδιά μαζί σας.” λέει.

* “Μην ξεγελιέστε από τις δελεαστικές μυρωδιές στο μανάβικο.” λέει. “Μην χρησιμοποιείτε μεγάλο καροτσάκι στην αγορά, ενθαρρύνει την πλήρωση. λέει. “Μην αγγίζετε τα προϊόντα, θα δώσει μια αίσθηση ιδιοκτησίας, ελπίζουμε ότι θα τα πάρετε.” λέει.

* “Αρνηθείτε τις λιχουδιές, αν αγγίζει τη γλώσσα σας, θα πέσετε σε παγίδα.” λέει. Σε ποιον το λέει αυτό; Δεν έχετε καν θεραπεία για να πάτε στο μανάβικο, και αυτοί που ζουν με το πιστωτικό βιβλίο του παντοπωλείου γειτονιάς λένε στο έθνος μου.

Θα δεις τη δουλειά; Δεν ντρέπεσαι καθόλου; Βαριέσαι ποτέ; Είδατε αυτήν την ντροπή, κύριε Ερντογάν;

* Αυτοί οι αδίστακτοι άνθρωποι που βάζετε χρήματα στις τσέπες τους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αγοράζουν χλεύη την πικρή αλήθεια του λαού μου. Είναι ντροπή. Είναι αμαρτία.

* Είμαστε όπου είπε ο Mahsuni Şerif. “Η Μαουάμ έδωσε δύο μάτια λέγοντας δείτε, δεν ξέρω αν κλαίω ή όχι; Έγινα μια διαρκής πλημμύρα, δεν ξέρω αν πρέπει να πέσω ή όχι; ” Αυτή η ντροπή σας χτυπά πρώτα, κύριε Ερντογάν!

* Το καθήκον να κυβερνά την Τουρκία, πρώτα απ ‘όλα τους πολίτες είναι να παρέχει ευκαιρίες όταν η αγορά μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες τους.

* Δεν ξέρω αν ο αδελφός του γαμπρού σκάβει καλά τις εφημερίδες κάτω από τα χέρια του, αλλά εναπόκειται σε εσάς να λάβετε υπόψη αυτή την προσβολή στο έθνος μας.

* Έλεγες ότι πολεμήσαμε με πρωτοσέλιδα. Πάρτε τον τίτλο για να πολεμήσετε για εσάς. Ξέρεις πώς να αποκαλείς όποιον έρχεται ως τρομοκράτης. Αν ψάχνετε για τρομοκράτες, θα κοιτάξετε αυτήν την αξιοπρέπεια, που κορόιδεψε τα προβλήματα του έθνους μας που δεν μπορούσαν να φέρουν το τέλος του μήνα, κύριε Ερντογάν!

“Ο ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ”

* Παρακολουθήσαμε μια άλλη Pulitzer που ανέφερε επιτυχία την Κυριακή. Το πρακτορείο ειδήσεων του κράτους ανέφερε “εμπόρους” από την Ιαπωνία.

* Δεν ακούσατε λάθος. Γνωρίζετε την Ανατολική Υπηρεσία, η οποία ανακοίνωσε το μήνυμα του επικεφαλής της τρομοκρατίας στον κόσμο, η οποία έκανε νέα από την Ιαπωνία, λέει. “Οι Ιάπωνες καταστηματάρχες αντιμετωπίζουν προβλήματα.” Γελάς ή κλαις; Ανίκανος να δει το κάτω μέρος της μύτης του, η υπέροχη δημοσιογραφία έγινε η φωνή των εμπόρων στην Ιαπωνία, όπου οι επιχειρήσεις εργάζονται περιορισμένες ώρες.

* Κατά την ίδρυσή της, υπήρχε ένας στόχος «να ακουστεί η φωνή της Ανατολίας στον κόσμο». Αλλά δεν ακούει για την Ανατολία, μας λέει για τους εμπόρους από την άλλη πλευρά του κόσμου.

* Γνωρίζετε πόσο έχει υποστηρίξει η Ιαπωνία τους πολίτες της από την αρχή της πανδημίας; 1 τρισεκατομμύριο 260 δισεκατομμύρια δολάρια. Περισσότερο από τον συνολικό προϋπολογισμό της Τουρκίας. Η Ανατολία κλαίει αίμα, τα μάτια τους είναι στην άλλη πλευρά του κόσμου.

* Μην εκπλαγείτε αν ο κ. Ερντογάν φτάσει σύντομα στο βάθρο και ξεκινήσει μια φιλανθρωπική εκστρατεία για τους επίδοξους Ιάπωνες εμπόρους και ζητήσει IBAN. Θέλω να καλέσω τη δύναμη από εδώ. Η αλήθεια είναι το πρώτο βήμα της σωστής διάγνωσης και της σωστής θεραπείας. Σταματήστε να τρέχετε από την πραγματικότητα του έθνους.

* Αφήστε το Τόκιο, κοιτάξτε την Κωνσταντινούπολη, κοιτάξτε τη Σμύρνη. Κοιτάξτε τον Samsun, κοιτάξτε τον Diyarbakir, κοιτάξτε την Antalya. Αντί να ανησυχείτε για το πρόβλημα του σεφ Yukimori από το Tokyolu, ανησυχείτε για το πρόβλημα του διευθυντή επιχείρησης Zeynep Hanım από την Άγκυρα.

.Source