Από το 2ο Στρατό στη Νοημοσύνη, από εκεί στην Εξομολόγηση FETO …

Ο πρώην στρατηγός Ταξιαρχίας Serdar Atasoy, ο οποίος έγινε εξομολογητής της FETO αφού διορίστηκε στον Αρχηγό της Διεύθυνσης Πληροφοριών για τις Χερσαίες Δυνάμεις με την απόφαση του YAŞ τον Αύγουστο του 2020, λόγω των υποψιών του «FETOist» και ζήτησε τη συνταξιοδότησή του και όταν έγινε υπολοχαγός, παραδέχτηκε ότι προήχθη από τον αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης Fetullah Gülen, δηλώνεται ότι υπηρέτησε επίσης ως ο 2ος Αντιπρόεδρος Στρατιωτικών Επιχειρήσεων, από τον οποίο διορίστηκε ως επικεφαλής αξιωματικός πληροφοριών των χερσαίων δυνάμεων.

FETÖ / PDY (Τρομοκρατική οργάνωση Fetullah / Παράλληλη δομή κράτους) Την ίδια χρονιά, απάντησε στο μήνυμα «Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου έχει καταλάβει τη διοίκηση, ενημερώστε τους συνομιλητές σας» που στάλθηκαν στην ομάδα WhatsApp που συγκροτήθηκε από τον Πίσω Ναύαρχο Sinan Gürer, ότι κατά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, στρατιωτικοί αξιωματούχοι Το Μπαγκλαντές πυρπολήθηκε. Έδρα πίσω στην Τουρκία στο Erzincan 3 ανατέθηκε στα αρχηγεία του στρατού, ο προεδρικός κατάλογος βοηθών του fetö’cü 10. κατά τη διάρκεια του Serdar Atasoy, επαφή Feton του 2017 στο Erzincan που ήρθε ενώ εργαζόταν ατζέντα, σχετικά με την έρευνα του Feton έχει ξεκινήσει, εκφράζεται η παραλαβή του. Αναφέρθηκε ότι αφέθηκε ελεύθερος μετά και η έρευνά του κατέληξε σε μη δίωξη το 2019.

Η εφημερίδα Yeni Şafak “Πόσα περισσότερα Atasoy υπάρχουν;” Σύμφωνα με τα νέα που δημοσιεύθηκαν με τον τίτλο. Ο Atasoy, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι “απάντησα σε αυτήν την παραγγελία σύμφωνα με τις στρατιωτικές πρακτικές” για την απάντησή του στην ομάδα WhatsApp, αποσύρθηκε στο κέντρο μετά τις 15 Ιουλίου. Ωστόσο, διορίστηκε αρχηγός επιχειρήσεων στην 3η Διοίκηση Στρατού και μετά στη 2η Διοίκηση Στρατού. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ξεκίνησε έρευνα εναντίον της FETO για το μήνυμα που έστειλε τη νύχτα του πραξικοπήματος. Και συνελήφθη στο Ερζιντσάν, όπου υπηρέτησε. Μετά τη δήλωσή του, αφέθηκε ελεύθερος σε δικαστικό έλεγχο.

Ο Atasoy, ο οποίος διορίστηκε στη Malatya από το Erzincan και προήχθη σε στρατηγός ταξιαρχίας στη συνάντηση YAŞ τον Ιούλιο του 2020 ενώ ήταν ο δεύτερος αντιπρόεδρος των επιχειρήσεων του στρατού, και αργότερα διορίστηκε επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών στη διοίκηση των χερσαίων δυνάμεων. σε αυτήν την ανάρτηση από την εντολή λόγω ισχυρισμών για σύνδεση FETO, ο Νοέμβριος 2020 “ανέφερε ότι αποσύρθηκε εθελοντικά

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας σχετικά με τη δομή κρυπτογράφησης της FETÖ στο TAF, εκδόθηκε εντολή κράτησης στις 27 Ιανουαρίου για τους συνταξιούχους στρατηγούς Στραντάρ Atasoy, Celalettin Çoban, Nuri Cankıymaz και τον ιδιωτικό ιμάμη Yaşar Özdemir, οι οποίοι βρέθηκαν να επικοινωνούν με τους ιδιωτικούς τους ιμάμηδες μέσω σταθερών και λειτουργικών γραμμών. Ο συνταξιούχος ταξιαρχηγός Σερντάρ Αταζόι, ο οποίος ανακρίθηκε για 6 ημέρες στη Διεύθυνση Αντι-Τρομοκρατίας της Άγκυρας, απελευθερώθηκε με την αιτιολογία ότι ήταν εξομολογητής.

Δηλώνοντας ότι ήθελε να επωφεληθεί από αποτελεσματικές διατάξεις μετάνοιας, ο Atasoy είπε ότι γνώρισε τη FETÖ το 1988, όταν ήταν στο γυμνάσιο της Σμύρνης και ότι χρησιμοποίησε τον κωδικό όνομα “Servet”. Λέγοντας ότι ο πρώτος αδελφός της FETÖ ήταν το άτομο με το κωδικό όνομα “Yavuz” που σπουδάζει στη θεολογική σχολή, ο Atasoy είπε, “Ο Yavuz θα καθορίσει τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να κερδίσουν τις στρατιωτικές εξετάσεις. Ο Yavuz θα μας έδινε δοκιμές με ερωτήσεις που θα μπορούσαν να τεθούν. Θα έκανε ερωτήσεις που θα μπορούσαν να μας κάνουν στη συνέντευξη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Yavuz μας έγραψε σε μια τάξη που δεν ήταν συνδεδεμένη με την κοινότητα. Το 1991, εγώ, ο Iskender και ο Erdal κέρδισα τη Στρατιωτική Ακαδημία ».

Στη δήλωσή του, ο Atasoy δήλωσε ότι μετά την έναρξη της Στρατιωτικής Ακαδημίας, ο Yavuz τον ενδιέφερε και ότι ήρθε στην Άγκυρα από τη Σμύρνη κάθε μήνα ή δύο μήνες και είπε ότι έγινε υπολοχαγός το 1996. Δηλώνοντας ότι ο αρχηγός του Fetullah Gülen φορούσε την κατάταξή του, ο Atasoy είπε: «Ο Yavuz με πήρε στον τελευταίο όροφο της τάξης FEM στο Altunizade. Εδώ με πήρε στο Fetullah Gülen. Στην αρχή, μια προσευχή πραγματοποιήθηκε σε μια μεγάλη αίθουσα και μετά με πήγαν σε ένα μικρό δωμάτιο. Αργότερα, ο Fetullah Gülen μου έβαλε τον υπολοχαγό, που ήταν η τάξη μου εκείνη την εποχή, το μόνο αστέρι, και φίλησα το χέρι του και έφυγε ». Ο ύποπτος Atasoy παραδέχθηκε ότι του δόθηκαν επίσης ερωτήσεις για τις εξετάσεις προσωπικού.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ..
Ο Serdar Atasoy, ο οποίος εισήχθη στον οργανισμό στο γυμνάσιο, έγινε αξιωματικός με κλεμμένες ερωτήσεις εξετάσεων και στιλβωμένος στο στρατό, είπε στις ομολογίες του:

«Ο CS, τον οποίο ήξερα από το Denizli ενώ σπούδαζα στο Γυμνάσιο İzmir Atatürk, με εισήγαγε τον κωδικό προσώπου με το όνομα Yavuz, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το FETÖ στο σχολείο. Ο Yavuz μου έδωσε τον κωδικό κωδικό «Servet». Ήθελα να πάω σε στρατιωτικά σχολεία. Ο Yavuz με φρόντιζε κατά τη διάρκεια του γυμνασίου.

Ο Yavuz έφερε δοκιμές με ερωτήσεις που θα μπορούσαν να μας υποβληθούν. Θα έκανε ερωτήσεις που θα μπορούσαν να μας κάνουν στη συνέντευξη. Είμαστε εγγεγραμμένοι σε μια τάξη που δεν ήταν συνδεδεμένη με την εκκλησία. Το 1991, κέρδισα την Τουρκική Στρατιωτική Ακαδημία. Μόνο ο Yavuz μας φρόντιζε σε όλο το σχολείο. Θα ερχόταν στην Άγκυρα μία φορά το μήνα ή κάθε δύο μήνες. Μας είπε να έρθουμε στο σπίτι του Demetevler με απλά ρούχα, να αλλάξουμε τα ρούχα μας σε καφετέριες, να προσευχηθούμε (με το μάτι) στο σχολείο.

Σπούδασα στο Tuzla Infantry School μεταξύ 1995-1996. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Yavuz με πήγε στον τελευταίο όροφο της τάξης FEM στο Altunizade, δίπλα στο Fetullah Gülen. Στην αρχή, μια προσευχή πραγματοποιήθηκε σε μια μεγάλη αίθουσα και μετά με πήγαν σε ένα μικρό δωμάτιο. Εδώ, ο Fetullah Gülen μου έδωσε τον υπολοχαγό, ο οποίος ήταν εκείνη την εποχή μου, το μόνο αστέρι, και φίλησα το χέρι του και έφυγα.

Αργότερα, ένα άτομο με το όνομα Emre, που είχε εργοστάσιο στην Κωνσταντινούπολη, έγινε υπεύθυνο για μένα εντός του οργανισμού. Αυτό το άτομο ήταν παντρεμένο με την κόρη του Kudret Ü., Που ήταν γιατρός του Fetullah Gülen. Επικοινωνήσαμε με γραμμές πληρωμής. Θα συναντιόμασταν με τον Emre στο σπίτι του μία φορά το μήνα. Θα έπαιρνε πληροφορίες για το στρατιωτικό προσωπικό σε θέματα όπως «Ποια είναι η προοπτική για τη θρησκεία, δίνει σημασία στα χρήματα, καπνίζει, πίνει αλκοόλ, έχει νυχτερινή ζωή;»

Το 2003, πήγα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη σε μια ξένη αποστολή. Ήρθα στην Τουρκία λίγο πριν από την εξέταση ενός υπαλλήλου. Κάλεσαν ένα σπίτι στο Kavacık και έδωσαν τις περισσότερες ερωτήσεις. Δημιούργησαν ένα γκρουπ με δύο νικητές σαν κι εμένα και το παρέδωσαν στον αρχηγό του οργανισμού που ονομάζεται Çetin. Çetin θα μας ζητούσε το ένα δέκατο του μισθού μας. Στις συναντήσεις, θα μας ζητούσε πληροφορίες για φοιτητές και ακαδημαϊκούς.

Το 2005, διορίστηκα στον Kars. Πριν πάω, με γνώρισε ο οργανισμός αδελφός που ονομάζεται A. Ο Α. Μου είχε δώσει μια γραμμή λειτουργίας και ένα κινητό τηλέφωνο. Επικοινωνήσαμε με αυτό και το συνδρομητικό τηλέφωνο. Μετά το ραντεβού μου στην Κωνσταντινούπολη, ο Α. Με μετέφερε σε ένα άτομο του οποίου το όνομα δεν θυμάμαι. Ήθελαν πληροφορίες από όλους όπου εργάζομαι. “

«Για τον κατάλογο γάμος Ç. έφερε μερικές φωτογραφίες. Οι συναντήσεις μας με τους ανθρώπους σε αυτές τις φωτογραφίες δεν ήταν θετικές. Γνώρισα τη γυναίκα μου μέσω των συγγενών μου και παντρευτήκαμε. Η γυναίκα μου ήξερε ότι ήμουν στην οργάνωση. Ενδιαφέρομαι για το 2006-2008, İ. Θα ερχόταν στο σπίτι του ατόμου που ονομάστηκε. Μετά τις 17-25 Δεκεμβρίου, η γυναίκα μου δεν ήθελε να πάω στις συνομιλίες. “

Δεν ήξερα για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Ήμουν στο Μπαγκλαντές εκείνο το βράδυ. Ξύπνησα στις 2:30 π.μ. στο Μπαγκλαντές μέσω τηλεφώνου του İdare Ataşe. Είπε ότι ήταν ένα χτύπημα, είχα ένα μεγάλο σοκ. Διάβασα το μήνυμα σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος από την ομάδα WhatsApp του Γενικού Επιτελείου. επειδή ο πρέσβης στην Τουρκία, τηλεφώνησα στον δεύτερο υπάλληλο. Είπα ότι αυτή η απόπειρα επιχειρήθηκε από μια ομάδα μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και ότι θα κατασταλεί το συντομότερο δυνατό. “

Όταν διορίστηκα στην Κύπρο το 2012, ο Ö.K. Μου συστήθηκαν με το όνομα. Όταν πήγα στην Κύπρο, τον τηλεφώνησα από τη γραμμή πληρωμής εκεί. ΒΕΛΟΣ. Θα είχε ζητήσει λεπτομερείς πληροφορίες για όλους τους ανώτερους αξιωματικούς και τους μη ανατεθέντες αξιωματικούς της ταξιαρχίας. Όλοι στην πομπή είχαν ένα αρχείο στον φορητό τους υπολογιστή. Όπως και άλλα αδέρφια του οργανισμού, ήθελε να βάλουμε τα άδεια μπουκάλια ποτών μπροστά στην πόρτα. Μερικοί από τους αξιωματικούς που υπηρέτησαν στο τάγμα μου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είχαν αιτήματα που δεν θα ήταν σαν ένα χαμηλό ρεκόρ. Όταν ρώτησα γιατί, είπε «αυτοί οι τύποι είναι κακοί, δεν σε ανησυχούν, δεν πρέπει να είναι στο στρατό».

«Έχω φτάσει στο στάδιο του διαζυγίου με τη γυναίκα μου επειδή έχω υποστηρίξει την οργάνωση. Κατάλαβα τα πραγματικά πρόσωπά τους καλύτερα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της 17-25 Δεκεμβρίου. Μου ζήτησαν να δώσω χαμηλό βαθμό στον Τ., Έναν πολύ επιτυχημένο συμβασιούχο στο στρατό. Ένιωσα αντίρρηση και έδωσα πλήρη σημεία, αλλά αυτός ο αξιωματικός απομακρύνθηκε παρά την πολύ καλή θέση. Είμαι ενοχλημένος από τον οργανισμό. Άρχισα να μην συναντώ. Ενώ στο Μπανγκλαντές, ο Β., Ο οποίος δούλευε ως δάσκαλος στο σχολείο του οργανισμού, ήταν υπεύθυνος για μένα. Β. Απείλησε πολλές φορές ότι αν πήγαινα, θα έπαιρνα ένα χαστούκι από τον οργανισμό και ότι η επιχείρησή μου δεν θα πήγαινε καλά. “

Παρά τις συνδέσεις του FETO, αυτό που προέκυψε για τον Atasoy, ο οποίος επέζησε από τις έρευνες και διορίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες αποστολές στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στον αρχηγό της υπηρεσίας πληροφοριών κατά τον Αύγουστο του 2020, πυροδότησε τη συζήτηση για το πόσο αποτελεσματικά αγωνίστηκε το FETO.

Στις συζητήσεις, οι ομολογίες του Atasoy αμφισβητούν επίσης γιατί απελευθερώθηκε, παρά το γεγονός ότι έδωσε πληροφορίες για τα ήδη γνωστά μέλη της οργάνωσης ή για άτομα που διέφυγαν στο εξωτερικό, τα οποία δεν είναι «νέα» και «εξομολογήσεις».

yenisafak.com- hurriyet.com.tr- cnnturk.com- malatyahaber.com

.Source