Αριθμός νοσοκομειακών ατόμων στις ΗΠΑ στο υψηλότερο επίπεδο

Σύμφωνα με τα δεδομένα του COVID Tracking Project, το οποίο συγκεντρώνει τους αριθμούς COVID-19 στις ΗΠΑ, ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν χθες λόγω του ιού υπερέβη τους 3.700, ενώ ο αριθμός εκείνων που υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε νοσοκομεία έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της επιδημίας, φτάνοντας τους 124.686. είτε έφτασε.

Σε κρατική βάση, το Τέξας κορυφώθηκε με 11.775 ασθενείς σε νοσοκομειακή θεραπεία λόγω του COVID-19, ενώ οι ασθενείς με COVID-19 αποτέλεσαν το 15% των νοσοκομείων σε ολόκληρη την πολιτεία, και σε ορισμένα σημεία με έντονη επιδημία όπως το Laredo, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 36%.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Αμπώτ, προειδοποίησε ότι εάν τα επιδημικά στοιχεία δεν μειωθούν σε λίγες μέρες, θα μπορούσαν να «ξαναρχίσουν οικονομικούς και κοινωνικούς περιορισμούς»

Στον επίσημο ιστότοπο της πολιτείας του Τέξας, αναφέρθηκε χθες ότι η πολιτεία σημείωσε την υψηλότερη αύξηση σε 1 ημέρα με 26 χιλιάδες 990 νέες περιπτώσεις, αλλά μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις που δεν αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

“Ένα ιικό τσουνάμι στο οποίο ζούμε”

Αναφέρθηκε ότι στην Καλιφόρνια, που είναι μία από τις πολιτείες όπου η επιδημία ήταν αποτελεσματική στη χώρα, παρατηρήθηκε ένα νέο υψηλό επίπεδο με 442 θύματα την ημέρα, που αντιστοιχεί στο θάνατο κάθε 3 λεπτά χθες.

Αναφέρθηκε ότι ο αριθμός των ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε νοσοκομεία στην περιοχή του Λος Άντζελες αυξήθηκε σε 7.200, που αντιστοιχεί σε αύξηση 1000 τοις εκατό σε σύγκριση με πριν από 2 μήνες, και ήταν το υψηλότερο ποσοστό που παρατηρήθηκε μέχρι σήμερα στην πολιτεία.

Μιλώντας στο CNN, ο Επιδιολόγος Dr. Ο Robert Kim-Farley είπε, “Νομίζω ότι είμαστε πολύ πέρα ​​από το κύμα και την αύξηση της επιδημίας. Είναι ένα ιικό τσουνάμι που βιώνουμε.”

Περιορίζοντας επιλεκτικά την είσοδο του ασθενούς

Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Καλιφόρνιας Δρ. Ο Mark Ghaly επεσήμανε ότι ειδικά τα νοσοκομεία στο νότιο τμήμα της Καλιφόρνιας βρίσκονται σε κρίση, τονίζοντας ότι ανησυχούν σοβαρά για τη νέα αύξηση που αναμένεται στα μέσα Ιανουαρίου μετά τα ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Ghaly υπογράμμισε ότι εάν η επιδημία δεν τεθεί υπό έλεγχο το συντομότερο δυνατό, τα νοσοκομεία στην πολιτεία ενδέχεται να χρειαστεί να ενεργήσουν επιλεκτικά στον περιορισμό της εισαγωγής ασθενών.

Το ξύλο για φέρετρο είναι δύσκολο να βρεθεί

Σύμφωνα με την έκθεση TheDailyBeast, προτάθηκε ότι ο φόρτος εργασίας των κηδειών στην περιοχή του Λος Άντζελες αυξήθηκε κατά 80 τοις εκατό λόγω θανάτων COVID-19 και προτάθηκε ότι οι κατασκευαστές δυσκολεύτηκαν να βρουν ξύλο για την κατασκευή φέρετρου.

Ο Auriel Suarez, ιδιοκτήτης της Universal Coffin Manufacturing Company, δήλωσε ότι αντιμετώπιζε δυσκολίες στην ικανοποίηση της αυξανόμενης ζήτησης για φέρετρα στην περιοχή και είπε: «Έχω δραστηριοποιηθεί σε αυτήν την επιχείρηση εδώ και 52 χρόνια, δεν έχω βιώσει ποτέ κάτι τέτοιο. Μερικές φορές δεν μπορούμε να φέρουμε τα φέρετρα στην κηδεία».

Ο αριθμός των περιπτώσεων σε παιδιά ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια

Αναφέρθηκε ότι τα περιστατικά COVID-19 αυξάνονται επίσης στα παιδιά.

Στη νέα έκθεση που κυκλοφόρησε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικών και Παιδικών Νοσοκομείων, αναφέρθηκε ότι από τις 24 Δεκεμβρίου, περισσότερες από 178 χιλιάδες νέες περιπτώσεις παρατηρήθηκαν στην ομάδα ηλικίας κάτω των 18 ετών και ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων σε παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια.

Στην έκθεση, η οποία επέστησε την προσοχή στην αύξηση 22% των περιπτώσεων που παρατηρήθηκαν σε παιδιά στις 10-24 Δεκεμβρίου, υπογραμμίστηκε ότι τα μολυσμένα παιδιά αντιπροσώπευαν το 12,4% των συνολικών περιπτώσεων COVID-19 στις ΗΠΑ.

Source