Αρνήθηκαν την είσοδο γιατρών Navalny… Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο Alexei Navalny, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο φυλακής, στερείται πρόσβασης από ομάδα γιατρών, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του γιατρού.

Ο Navalny, 44 ετών, απεργία πείνας στις 31 Μαρτίου. Η ιατρική του ομάδα προειδοποίησε ότι η υγεία του επιδεινώθηκε γρήγορα και ότι κινδυνεύει να πεθάνει “ανά πάσα στιγμή”.

Η ρωσική φυλακή, η οποία εμπόδισε επανειλημμένα τους γιατρούς του να τον επισκεφτούν, χθες τον μετέφερε από φυλακή στην περιοχή του Βλαντιμίρ, περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, σε άλλο νοσοκομείο φυλακών στην ίδια περιοχή.

Απορρίφθηκαν προσπάθειες ορισμένων γιατρών, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της γιατρού Αναστασία Βασιλιά, για να την επισκεφθούν.

Σήμερα το πρωί, η ιατρική ομάδα εμποδίστηκε να τον δει ξανά και κάλεσε την ίδια μέρα για να δοκιμάσει.

“Αυτό είναι τεράστιο σεβασμό στους ανθρώπους που έχουν έρθει να κάνουν το καθήκον τους σε ανθρώπινο επίπεδο, καθήκον του γιατρού είναι να βοηθήσει τον ασθενή. “Αυτή τη στιγμή μιλάμε μόνο για υγεία και ζωή”, δήλωσε η Βασιλιέβα στο AFP έξω από τη φυλακή.

Οι δικηγόροι του άφησαν

Οι δικηγόροι του Ναβάλι φυλακίστηκαν επίσης σήμερα και τους επετράπη να εισέλθουν, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP. Ο Navalny αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 2,5 ετών για παραβίαση της αναστολής, την οποία είπε ότι ήταν κατασκευασμένη.

Συνελήφθη στα σύνορα κατά την επιστροφή του στη Ρωσία από τη Γερμανία, όπου αναρρώθηκε από νευροτοξική δηλητηρίαση.

Ένας γνωστός κριτικός του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν έχει κάνει απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί για την άρνηση της διοίκησης των φυλακών να του παράσχει επαρκή ιατρική περίθαλψη για σοβαρό πόνο στα πόδια και στην πλάτη.

Σύμφωνα με τη φυλακή, ο 44χρονος πολιτικός της αντιπολίτευσης ήταν εντάξει και εξετάζεται καθημερινά από γιατρό.

Οι υποστηρικτές της υπόθεσής της εργάζονται για να κάνουν το πραγματικό αντίγραφο αυτής της δήλωσης διαθέσιμο στο Διαδίκτυο

Οι υποστηρικτές του κάλεσαν τους υποστηρικτές του να διαμαρτυρηθούν αύριο, την ημέρα που ο Πρόεδρος Πούτιν παραδίδει την ετήσια ομιλία του στο Έθνος Κράτος, διαμαρτυρόμενοι κατά της μεταχείρισης του από αξιωματούχους φυλακών.

Ωστόσο, σήμερα οι αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν ότι δεν επέτρεψαν τις διαδηλώσεις, όπως ανέφερε η υπηρεσία “Interfax”.

Στο παρελθόν, οι ρωσικές αρχές έχουν διασκορπίσει διαδηλώσεις και συνέλαβαν χιλιάδες διαδηλωτές. Και αυτή τη φορά προειδοποίησαν ότι οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις ήταν παράνομες και κάλεσαν τους πολίτες να μην συμμετάσχουν.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source