Αρνητικό επιτόκιο στο Λονδίνο, το ράλι συνεχίζεται στο TL

Αρνητικό επιτόκιο στο Λονδίνο, το ράλι συνεχίζεται στο TL

Ενώ τα εβδομαδιαία επιτόκια συγκλίνουν στο μηδέν στην υπεράκτια αγορά, τα αρνητικά επίπεδα συνεχίστηκαν σε επιτόκια μίας ημέρας, το ράλι συνεχίστηκε στην τουρκική λίρα. Δοκιμάστηκε κάτω από το επίπεδο 7,35 στη συναλλαγματική ισοτιμία USD / TL.

Αρνητικό επιτόκιο στο Λονδίνο, το ράλι συνεχίζεται στο TL

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Το ράλι συνεχίστηκε την ημέρα διαπραγμάτευσης όταν οι όγκοι συναλλαγών ήταν χαμηλοί στην τουρκική λιρέτα.

Η ισοτιμία USD / TL μειώθηκε στα 7,30 επίπεδα. Έτσι, η συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου / TL είδε τον κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών.

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας (CBT) συνεχίζει την πτωτική τάση των συναλλαγματικών ισοτιμιών μετά την απόφαση επιτοκίου της περασμένης εβδομάδας. Το δολάριο / TL έκλεισε την εβδομάδα στα 7,5529, υποχωρώντας από τα 7,70 στα 7,55 επίπεδα την περασμένη εβδομάδα.

Η τουρκική λιρέτα, η οποία έχει αποτιμηθεί έναντι του δολαρίου τις τελευταίες έξι ημέρες, βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο από τον Μάιο.

Τα διετή επιτόκια των Τουρκικών ομολόγων της Τουρκίας αυξήθηκαν κατά 12 μονάδες βάσης στο 14,9%. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων σε δολάρια μειώθηκε 13 μονάδες βάσης στο 5,46%. Το 5ετές ασφάλιστρο ανταλλαγής χρεοκοπίας (CDS) είναι περίπου 310 μονάδες βάσης.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το επιτόκιο ανταλλαγής μίας ημέρας διαπραγματεύτηκε στο -3% στην υπεράκτια αγορά του Λονδίνου. Μιλώντας στο Bloomberg, οι έμποροι δήλωσαν ότι οι κυμαινόμενες και αρνητικές υπεράκτιες τιμές θα μπορούσαν να εμποδίσουν τους αλλοδαπούς να πάρουν περισσότερες θέσεις σε περιουσιακά στοιχεία λιρέτας.

Ο περιορισμός των συναλλαγών ανταλλαγής εγχώριων τραπεζών με αλλοδαπούς λόγω περιορισμών ανταλλαγής που επιβάλλει η BRSA προκαλεί απότομες διακυμάνσεις των επιτοκίων από καιρό σε καιρό στην υπεράκτια αγορά.

Τα εβδομαδιαία επιτόκια στην υπεράκτια αγορά έφτασαν επίσης κοντά στα μηδενικά επίπεδα.

Άλλα Νέα ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

.Source