Αρχαιολογία το 2020 από την Τουρκία 7 Ατυχές περιστατικό

Αυτά τα γεγονότα, που μπορούν να δημιουργήσουν ένα πικρό χαμόγελο στο πρόσωπό σας, δείχνουν ότι η ευαισθητοποίηση για την πολιτιστική κληρονομιά δεν είναι πλήρως κατανοητή τόσο από τις αρχές όσο και από ορισμένα τμήματα της κοινωνίας.

Γνωρίζουμε ότι παρακολουθήσαμε τα γεγονότα του περασμένου έτους, τα αρχαιολογικά ατυχή γεγονότα που σημειώθηκαν στην Τουρκία και τις αρχές και μπορούν να εκτελεστούν από κυνηγούς θησαυρών.

Όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα δεν πρέπει να επισκιάζουν την επιστημονική έρευνα αρχαιολόγων. Αν θέλετε να δείτε ότι τα καλά πράγματα σας προσκαλούμε να δείτε τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις το 2020 που πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία.

7- Ο κυνηγός θησαυρού που ανασκάφηκε στην αρχαία πόλη πιάστηκε από τον καθηγητή

Ο καθηγητής, ο οποίος διενήργησε έρευνες στο Çanakkale, έπιασε τον κυνηγό θησαυρού με το χέρι ενώ σκάβει στη γη της αρχαίας πόλης. Εκπληκτική συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μόνο μεταξύ των γεγονότων θα είναι στην Τουρκία.

Καθηγητής αρχαιολογικών ερευνών στη Χερσόνησο της Καλλίπολης, Çanakkale. Δρ. Ο Reyhan Körpe καθόρισε τη θέση της αρχαίας πόλης Coela που ανήκε στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ο καθηγητής, ο οποίος βρήκε μια καλύβα κατά τη διάρκεια των ερευνών του στη χώρα όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη, σοκαρίστηκε όταν είδε ότι υπήρχε ένα λάκκο θησαυρού στην καλύβα. Εν τω μεταξύ, ένα άτομο ανέβηκε στις σκάλες μέχρι το λάκκο αφού άκουσε τη φωνή του Körpe. Όταν ρώτησε αυτό το άτομο τι έκανε, απάντησε: «Ψάχνω νερό». Ωστόσο, ο Körpe δεν ήταν ικανοποιημένος από αυτήν την απάντηση και κάλεσε τηλεφωνικώς την Διοίκηση Επαρχίας Eceabat District και ανέφερε την κατάσταση. Οι ομάδες χωροφυλακής, που έφτασαν στη σκηνή μετά από λίγο, πήραν αυτό το άτομο στο αστυνομικό τμήμα για να πάρουν τη δήλωσή του. Έμαθε ότι ο ύποπτος είπε ότι η γη που ανέσκαψε ανήκε σε αυτόν και ότι βρήκε αρχαία ερείπια όταν έσκαψε μια τρύπα για να φυτέψει δενδρύλλια ελιάς.

6- Οι κυνηγοί θησαυρών τρύπησαν την επιγραφή του Gülek στο Mersin

Μια αρχαία επιγραφή στην περιοχή Tarsus του Mersin, μακριά από όλους, τρυπήθηκε στη μέση από τους κυνηγούς θησαυρών.

Η ιστορική επιγραφή, επίσης γνωστή ως η επιγραφή του Αλεξάνδρου μεταξύ των ανθρώπων, έδειξε πραγματικά τα σύνορα της περιοχής της Κιλικίας. Ωστόσο, οι κυνηγοί θησαυρών τρύπησαν την ιστορική επιγραφή σε διάφορα μέρη με την ελπίδα να βρουν «χρυσό» πίσω από την επιγραφή. Χτισμένο από τον αυτοκράτορα Καρακάλλα, η επιγραφή ήταν ορατή από το δρόμο πριν από την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, αλλά μετά την ανύψωση του δρόμου, παραμένει σε πολύ χαμηλό επίπεδο σήμερα και μπορεί να επιτευχθεί μόνο από μια σκάλα. Σύμφωνα με την επιγραφή, το βορρά αυτού του τόπου είναι η Καππαδοκία και ο νότος είναι η περιοχή της Κιλικίας.

5- Ο τάφος που προσευχόταν για 100 χρόνια στο Çorum αποδείχθηκε άδειος

Το Μαυσωλείο Garip Dede στο Çorum, όπου οι άνθρωποι έχουν κάνει ευχές και προσευχήθηκαν για σχεδόν 100 χρόνια, αποδείχθηκε άδειο.

Το Μαυσωλείο Garip Dede, το οποίο είναι περίπου 100 ετών, όπου οι άνθρωποι επιθυμούσαν και προσεύχονταν, απομακρύνθηκε λόγω των εργασιών κατασκευής δρόμων στο Çorum. Η ανασκαφή αποκάλυψε ότι ο τάφος στον τάφο ήταν άδειος. Το μαυσωλείο Garip Dede, που βρίσκεται στην περιοχή Yavruturna, αφαιρέθηκε λόγω του δρόμου που σχεδιάστηκε για τη σύνδεση της λεωφόρου Gazi με την οδό Kıbrıs. Ο επικεφαλής της γειτονιάς Metin Kasar είπε, «Πραγματοποιήθηκε προσεκτική ανασκαφή. Μετά από ένα ορισμένο επίπεδο, ανασκάφηκε με φτυάρια, σε περίπτωση που οποιοδήποτε οστό θα μπορούσε να αφαιρεθεί από αυτό. Αλλά τίποτα δεν βγήκε. ” είπε.

4- Ο αρχικός και φέροντος τοίχος στον Πύργο του Γαλατά καταστράφηκε από τη Χίλτι

Χάρη σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύφθηκε ότι τα τείχη του ιστορικού Πύργου του Γαλατά κατεδαφίστηκαν με hilti.

Καθώς η κατεδάφιση συγκέντρωσε μεγάλες αντιδράσεις, ανακοινώθηκε ότι το κτίριο που καταστράφηκε πρώτα ήταν το προσάρτημα (μετέπειτα προσθήκη). Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Ερσόι δήλωσε στη δήλωσή του σχετικά με το θέμα ότι οι ισχυρισμοί ήταν αβάσιμοι, αλλά ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στη σχετική εταιρεία για τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν. Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΙΜΜ, ο τοίχος στον Πύργο του Γαλατά, ο οποίος κατεδαφίστηκε από τον Χίλτι, ήταν ο αρχικός και ο τοίχος στήριξης του κτηρίου. Αναφέρθηκε επίσης στην έκθεση ότι η αίτηση αποκατάστασης ξεκίνησε χωρίς εγκεκριμένο έργο αποκατάστασης.

3- Κατασχέθηκαν αρχαιολογικοί σπόροι στο Βρετανικό Ινστιτούτο της Άγκυρας

Τουρκία, αρχαιολογική και σύγχρονη συλλογή σπόρων κατασχέθηκε από το Βρετανικό Ινστιτούτο στην Άγκυρα.

Ένα από τα πιο σεβαστά ξένα ερευνητικά ινστιτούτα της Τουρκίας από το παλαιότερο και πλουσιότερο αρχαιοβοτανικό Βρετανικό Ινστιτούτο της Άγκυρας και κατάσχεσε μια σύγχρονη συλλογή σπόρων. Οι σπόροι ήταν η κληρονομιά του αρχαιοβοτανιστή Gordan Hillman, ο οποίος πέθανε πριν από δύο χρόνια. Αναφέρθηκε ότι οι αρχές πήραν 108 κουτιά αρχαιοβοτανικών δειγμάτων και τέσσερα ντουλάπια σύγχρονων συλλογών αναφοράς σπόρων στις κρατικές αποθήκες μουσείων στην Άγκυρα. Η εν λόγω συλλογή ήταν μια μικρή ερευνητική εγκατάσταση ανοιχτή σε οποιονδήποτε επιθυμεί να τη χρησιμοποιήσει. Η επίσημη αιτιολόγηση για την κατάσχεση σπόρων βασίστηκε σε διάταγμα που εκδόθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2019. Αυτό το διάταγμα εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να αναλάβει τον έλεγχο των τοπικών φυτών και σπόρων και να ρυθμίσει την παραγωγή και τις πωλήσεις τους.

2- Τα παράνομα απολιθώματα του Adnan Oktar αποδείχθηκαν εκατομμύρια ετών

Είναι κατανοητό ότι τα απολιθώματα που βρέθηκαν στις δύο πολυτελείς βίλες του Αντνάν Οκτάρ στην Άγκυρα ανήκουν στην περίοδο των Διβονίων και των Κρητιδίων.

Ένας μεγάλος αριθμός απολιθωμάτων φυτών και ζώων βρέθηκαν στην επιδρομή σε δύο σπίτια του Adnan Oktar, επίσης γνωστού με το ψευδώνυμο Harun Yahya, στην Άγκυρα. 802 απολιθώματα φυτών και ζώων σε ένα σπίτι και 77 απολιθώματα φυτών και ζώων στο άλλο και βρέθηκαν κρανία διαφόρων ζώων. Τα κατασχεθέντα αντικείμενα, ικανά να ανταγωνιστούν τον αριθμό των απολιθωμάτων που εκτίθενται σε μουσεία στην Τουρκία. Σύμφωνα με την έκθεση του DHA, καθορίστηκε ότι τα απολιθώματα που εισήχθησαν λαθραία στη χώρα από το εξωτερικό προορίζονταν να διατεθούν στην αγορά προκειμένου να αποφέρουν έσοδα για τον όμιλο Oktar.

1- Το όνομα του πατέρα του αναπληρωτή γράφτηκε στην επιγραφή της ιστορικής κρήνης.

Το περιεχόμενο της ιστορικής επιγραφής του Mahmud I Fountain στην περιφέρεια Fatih άλλαξε και προστέθηκε το όνομα του πατέρα του αναπληρωτή της Κωνσταντινούπολης.

Το περιεχόμενο της επιγραφής της Κρήνης Ι. Mahmud στο Fatih της Κωνσταντινούπολης, της οποίας η αποκατάσταση ολοκληρώθηκε το 2018, άλλαξε και έγιναν προσθήκες στην επιγραφή που δεν βρέθηκαν στο πρωτότυπο. Ο Ahmed Zeki Çamlı, του οποίου το όνομα προστέθηκε στην επιγραφή, ήταν ο πατέρας του αναπληρωτή ΑΚΡ της Κωνσταντινούπολης Ahmet Hamdi diamlı, ο οποίος πέθανε το 2017. Το πρωτότυπο της επιγραφής έληξε με τη μορφή “Ayn-ı dilcûy-ı θεραπευτικό σιντριβάνι-i Sultan Mahmud”. Ωστόσο, με την προσθήκη, γράφει τώρα: “Ο Σαχίουλ Χαϊράτ αποθανόντος Ahmed Zeki Çamlı ruhiçün al fatiha”

Source