Αρχαιολογικές μελέτες στη βασιλική στο Ίζνικ παρατηρήθηκαν από υποβρύχια και από τον αέρα

Το περιοδικό Archeology που εκδόθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αρχαιολογίας το 2014, επιλέχθηκε ως μία από τις 10 πιο σημαντικές ανακαλύψεις σε όλο τον κόσμο και οι αρχαιολογικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στη βασιλική στη λίμνη Iznik προβλήθηκαν υποβρύχια και από τον αέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ελήφθησαν από τις τρέχουσες μελέτες, διαπιστώνεται ότι ο «Ναός του Απόλλωνα», το «Νεόφυτο Μαρτύριο και η« Εκκλησία Βασιλικής Νεόφυτου »βρίσκονται μαζί στην περιοχή όπου διεξάγεται η έρευνα.

Ο επιστημονικός σύμβουλος της ανασκαφής ήταν ο Διευθυντής του Τμήματος Αρχαιολογίας του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Bursa Uludağ (BUÜ). Δρ. Στη δήλωσή του σχετικά με το θέμα, ο Μουσταφά Τσαχίν εξήγησε ότι υπήρχε ένα κτιριακό συγκρότημα από τον 2ο αιώνα κάτω από το νερό.

Δηλώνει ότι η βασιλική, η οποία χτίστηκε στα τέλη του 4ου αιώνα, είναι το πιο σημαντικό μέρος του κτιριακού συγκροτήματος, είπε ο Şahin, “Το κτίριο που μας έφτασε με την αρχιτεκτονική και τα ερείπια του ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 390 και φθάσει σήμερα. Ωστόσο, βλέπουμε ότι υπάρχουν άλλες κατασκευές και φάσεις κάτω από αυτό, δηλαδή πριν.” χρησιμοποίησε την έκφραση.

“ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ”

Ο Τσαχίν τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζουν να προσδιορίζουν ποιος ανήκει στη θρησκευτική δομή της βασιλικής και είπε:

“Η εκκλησία, που χτίστηκε τον 4ο αιώνα στο όνομα του Αγίου Νεοφύτου, ο οποίος σκοτώθηκε σε ηλικία 15 ετών, πρέπει να είναι το κτίριο που ανασκάψαμε. Ο Ίζνικ είναι ένα πολύ σημαντικό κέντρο για τους χριστιανούς. Ο πιο σημαντικός λόγος για αυτό είναι ότι συγκεντρώθηκαν εδώ το« Πρώτο Συμβούλιο »και το« Έβδομο Συμβούλιο ». Δεν είναι γνωστό πού συγκεντρώθηκε. Αναφέρεται ότι υπάρχει γερουσιακό παλάτι, αλλά όσο είναι γνωστό, κανένας αυτοκράτορας δεν ζούσε εδώ, οπότε είναι πολύ απίθανο να υπάρχει δομή ανακτόρου στο Ίζνικ. Τα σχέδια στους τοίχους του Βασιλικού Sistine Chapel απεικονίζουν το Πρώτο Συμβούλιο. Λαμβάνοντας υπόψη την τοποθεσία της υποβρύχιας βασιλικής, το Πρώτο Συμβούλιο μπορεί να έχει χτιστεί σε μια αίθουσα εδώ. Προσπαθούμε να βρούμε μια απάντηση σε αυτό. Εάν μπορέσουμε να βρούμε τη δομή όπου συγκλήθηκε το Πρώτο Συμβούλιο, θα προσφέρουμε στον Ίζνικ μια πολύ σημαντική ευκαιρία από άποψη τουρισμού.

Δηλώνοντας ότι μπορεί να υπάρχει τριφασική σειρά στη βασιλική, ο Şahin είπε, “Ο Ναός του Απόλλωνα στο κάτω μέρος, το Νεόφυτο Μαρτύριο δίπλα του και η Βασιλική του Νεόφυτου στην τελευταία φάση. Με το διάταγμα του Ανατολικού Ρωμαίου Αυτοκράτορα Θεοδοσίου το 394, ο Χριστιανισμός έγινε η επίσημη θρησκεία, ενώ η χρήση όλων των δομών της ειδωλολατρικής θρησκείας απαγορεύεται. Τα ερείπια που βρήκαμε κάτω από τη λίμνη δείχνουν ότι το κτίριο χτίστηκε μετά το 390. ” μίλησε.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΣΗΜΕΙΑ

Οι σημαντικότερες υποβρύχιες ανασκαφές της Τουρκίας στο Iznik υπογραμμίζονται στη λίμνη Falcon, “Θέλω να συνεργαστώ με πλοίαρχους και διδακτορικούς φοιτητές στις ανασκαφές. Ο λόγος είναι ότι, στο μέλλον, να εκπαιδεύσουμε ειδικούς να κάνουν έρευνα στα εσωτερικά μας ύδατα και να χτίσουν ένα κέντρο νερού έξι μελέτες που σχετίζονται με το εσωτερικό νερό. Οι λίμνες της Τουρκίας και ικανές να συμβάλουν στην εξάπλωση σε έξι αρχαιολογίας και να συμπεριλάβουν τον ποταμό. ” είπε.

Ο Şahin ολοκλήρωσε τα λόγια του ως εξής:

«Όταν ξεκινήσαμε τις ανασκαφές εδώ, άρχισαν να έρχονται κάποιες ειδοποιήσεις. Τα αξιολογήσαμε και είδαμε ότι υπήρχαν παρόμοια υπολείμματα κτιρίων σε πολλά σημεία. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη αυτή τη στιγμή επειδή δεν υπάρχει ανασκαφή. Προκειμένου να μην καταστραφούν τέτοιες περιοχές, πραγματοποιήθηκε η απαραίτητη αίτηση για το Περιφερειακό Συμβούλιο Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Μπούρσα με τη Διεύθυνση Μουσείου Iznik. κάναμε αυτές τις περιοχές υπό προστασία. “

.Source