«Ας δούμε τι θα είναι στο ωροσκόπιο μας σήμερα»

Δήμαρχος τουρκικού Δήμου Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρμάνκιέκανε μια δήλωση στον προσωπικό του λογαριασμό κοινωνικών μέσων και αξιολόγησε τη διαμάχη μεταξύ της Ανώτατης Επιτροπής των Μεταδοτικών Νόσων και της κυβέρνησης.

“Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας ωθήσει σε ένα τόσο βαθύ χάος”, λέει ο Harmancı. Η μισή χώρα προσπαθεί να καταλάβει τι είναι και πώς να δράσει από χθες το βράδυ »και είπε,« Ας δούμε τι θα είναι στο ωροσκόπιο μας σήμερα ».

Μεχμέτ Χαρμάνκιανέφερε τα ακόλουθα στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό κοινωνικών μέσων:

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει τόσο βαθύ χάος στη χώρα. Ούτε το υπουργικό συμβούλιο, ούτε ο υπουργός υγείας ούτε το ανώτατο συμβούλιο υγείας.

Νικήσαμε αυτόν τον ιό, θα ξεκινήσουμε τον τουρισμό τον Απρίλιο, θα ξεκινήσει η εκπαίδευση πρόσωπο με πρόσωπο και όλα θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό. Εκατοντάδες, χιλιάδες άνθρωποι που λιμοκτονούν ή άνεργαν σε κάθε ανεύθυνη δήλωση από ανεύθυνους διευθυντές …

Εάν απαιτείται πλήρες κλείσιμο, η αρμόδια αρχή σε αυτό το ζήτημα πρέπει να αποκαλύψει όχι μόνο τις αποφάσεις που ελήφθησαν, αλλά και τους λόγους για εμάς.

Το πλήρες κλείσιμο σημαίνει ότι το σύστημα υγείας μας καταρρέει.

Για αυτό, πρέπει να προβάλλεται με απλό τρόπο με σοβαρά δεδομένα.

Στην πρώτη επιδημική περίοδο, το πλήρες κλείσιμο ήταν σημαντικό για την προετοιμασία ενάντια σε ένα άγνωστο, δεν υπήρχε πανδημικό νοσοκομείο, οι αναπνευστικές συσκευές μας έλειπαν κ.λπ.

Παρόλο που το νοσοκομείο πανδημίας δεν έχει τεθεί σε λειτουργία αυτή τη στιγμή, άνοιξε με ένδοξο τρόπο και τίθεται σε λειτουργία κάθε Τρίτη! Εάν μπορεί να γίνει ένα ακόμη συναίσθημα, υποθέτω ότι ο αριθμός των αναπνευστικών μας είναι περίπου 200.

Όχι 24 ώρες, ίσως 100 ώρες, αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να συζητηθεί.

Ενώ το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας, οι υπουργοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι της χώρας έπρεπε να υποβάλουν κάθε απόφαση που έλαβε σε ολόκληρη την κοινωνία με τις αιτιολογήσεις της και να δώσουν στην κοινωνία αυτοπεποίθηση, δυστυχώς έκαναν τους ανθρώπους μέρος των αγώνων εξουσίας.

Ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος υπέγραψε την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών με την ένωση ψηφοφορίας το βράδυ, δημοσίευσε τις αποφάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου τη νύχτα. Λοιπόν, κύριε Υπουργέ, ποιο είναι σωστό, δεν είναι αυτός που λέει ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση στις τηλεοράσεις; Κάναμε αυτή τη δουλειά, μην ανησυχείτε, δεν είστε εσείς που λέτε ότι ο τουρισμός και η εκπαίδευση θα ανοίξουν σύντομα;

Λέγοντας όλα αυτά, οι μισές νοσηλευτές βρίσκονται σε καραντίνα, δεν έχουμε βιώσει τις απώλειες ανθρώπων που δεν κοιμούνται από τον Covid σε εντατική φροντίδα;

Δεν ήταν αυτό ένα σοβαρό και στοχαστικό θέμα που δεν μπορούσε να αντέξει τα αστεία του Pill Lee;

Η προστασία των επαγγελματιών του τομέα της υγείας, η εξασφάλιση της άσκησης των καθηκόντων τους σε απομονωμένες συνθήκες, η αύξηση της ευημερίας τους θα έπρεπε να ήταν έργο αυτής της περιόδου, δεν ζήσαμε τα παραδείγματα αυτού κατά την πρώτη περίοδο;

Εάν το κράτος πρόκειται να γίνει κράτος και δεν θα θυσιάσει κανέναν, ο αριθμός των ανθρώπων που πιστεύουν σε αυτό δεν θα ξεπεράσει το ένα χέρι, και ο υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα και ο εργοδότης θα πουν, ας κλείσουμε, ακόμη και χωρίς δεδομένα.

Εάν το κράτος θα μεταχειρίζεται όλους τους ίδιους, πιστέψτε με, οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα συνδικάτα θα πουν ότι είμαστε έτοιμοι. Αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας ωθήσει σε τόσο βαθύ χάος. Η μισή χώρα προσπαθεί να καταλάβει τι είναι και πώς να δράσει από χθες το βράδυ.

Ας δούμε τι θα είναι στο ωροσκόπιο μας σήμερα. “

.Source