“Ας κάνουμε κάτι …” για 4 λεπτά “Φωνή” της κοινωνίας – Νικόλαος Γεωργίου (βίντεο)

3η θέση ված Η ταινία μικρού μήκους αναγνωρίστηκε ως ο νικητής του διαγωνισμού της Ένωσης Διευθυντών Κύπρου. Ξεχωριστή περιγραφή κοινωνικών και πολιτικών ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες εντός 4 λεπτών – Τα κοινωνικά του μηνύματα. 25χρονος δημιουργός, Nicolas Georgiou Cyprus Times – Παρακολουθήστε την ταινία

Από τη Μαρία Χαραλάμπους

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Κάψιμο, απογοήτευση, φωνές, κραυγή, αντίδραση և Το παράπονο είναι μερικές από τις εικόνες που θα δείτε στην ταινία των 25 λεπτών, 13 δευτερολέπτων, 13 δευτερολέπτων που κέρδισε την τρίτη θέση στον διαγωνισμό συντεχνίας σκηνοθετών Κύπρου. Νικόλαος Γεωργίου.

Είναι 4 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα «γεμάτα» από πρόσφατα γεγονότα στην Κύπρο, καταστάσεις που «μεταφέρουν» τα συναισθήματα του κοινού για τα διάφορα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που έχουν καταλάβει και συνεχίζουν να καταλαμβάνουν τη χώρα μας.

https://www.youtube.com/watch?v=gTA22BtY244:

Nicholas, μιλώντας Κύπρος Φορές:“σημειώνει ότι εκτός από την πρόβλεψη διαφόρων γεγονότων στον φακό του τα τελευταία δύο χρόνια, ειδικά το μάθημα OS DAME της 13ης Νοεμβρίου, ο κύριος στόχος του ήταν να” κουνήσει τα μυαλά των νέων, να φιλοξενήσει κάποιους “εγκληματίες κυβερνήτες” “, είπε τους, σε μια «αμήχανη καρέκλα» που αντιπροσωπεύει την κυπριακή πραγματικότητα.

Στην ερώτηση, ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να μεταδώσει μέσω της ταινίας του, απαντά: “Δεν ήξερα ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα, αλλά ήξερα σε ποιους ανθρώπους θα απευθυνθώ, όπως είναι σαφές στις φωτογραφίες. Το μήνυμα που ήθελα να μεταφέρω ήταν αόρατο έως ότου άρχισα να δουλεύω στη φωνή, 1,5 εβδομάδες μετά την επεξεργασία, 3-4 ημέρες πριν από το τέλος του διαγωνισμού. “

«Ήθελα να παρουσιάσω τον αγώνα που όλοι πρέπει να ακολουθήσουν για την ελευθερία της έκφρασης, αλλά και για την προστασία κάθε ανησυχητικής ψυχής που παραβιάζει το κράτος και την κοινωνία. Δεν ξέρω αν μπορώ να το επιτύχω αυτό, αλλά είμαι βέβαιος ότι έχω αγγίξει ορισμένα διεγερτικά με τον δικό μου τρόπο. Με άλλα λόγια, ήταν μια απάντηση μέσω της τέχνης », είπε.

Από πού προέρχεται ο τίτλος “Ας κάνουμε κάτι”;

Ερωτηθείς για τον τίτλο της ταινίας του, ο Νικόλαος Γεωργίου είπε ότι η φράση «κάνε κάτι» όταν λέμε ότι θέλουμε να πετύχουμε κάτι ή να αλλάξουμε κάτι μας δίνει «ώθηση». Φαίνεται σαν ελπίδα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Είναι μια φράση που ακούγεται μικρή, αλλά όταν χρησιμοποιείται σωστά, έχει μεγάλη δύναμη. Και γι ‘αυτό νόμιζα ότι έπρεπε να κάνω κάτι. “

“Δεν ήξερα το αποτέλεσμα αυτού του έργου, ούτε είχα έναν συγκεκριμένο στόχο. Όλα ήρθαν στο δρόμο. Ήταν απλώς μια προσπάθεια δημιουργίας, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω του διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους “CHOOSE CHOIR”. “Εάν δεν υπήρχε διαγωνισμός, θα έκανα ξανά ένα τέτοιο βίντεο, γιατί το είχα στα σχέδιά μου, αλλά σίγουρα δεν θα ήταν τόσο σχετικό όσο είναι τώρα”, είπε όταν ρωτήθηκε για τον δικό του προσανατολισμό σε αυτό το έργο.

Ο διαγωνισμός που κέρδισε τον Νικόλαο στην 3η θέση

Ο διαγωνισμός μικρού μήκους «CHOOSE AM AM ANAK» διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Διευθυντών Κύπρου, στον οποίο συμμετείχαν συνολικά 27 ταινίες. Το “KAME KATI” ήταν μεταξύ των κορυφαίων 6 ανάμεσά τους, όπου τελικά απονεμήθηκε την 3η θέση κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής απονομής στα τέλη Μαΐου 2021.

Στην ανακοίνωση του διαγωνισμού, ο Σύνδεσμος Διευθυντών Κύπρου κάλεσε τους συμμετέχοντες να επικεντρωθούν στα τελευταία κοινωνικά ή πολιτικά ζητήματα μέσω των ταινιών τους, ενώ θα μπορούσε ακόμη και να εμπνεύσει, να θέσει ερωτήσεις ή να «ψηφίσει» για όσους το χρειάζονται.

Έμπνευση և επόμενες σκέψεις

Όσον αφορά από πού προέρχονται οι ιδέες του, λέει ότι δεν έχει ακόμη καταλάβει τι τον εμπνέει σε αυτό το στάδιο, την προσωπική του εμπειρία, τους ανθρώπους που συναντά στη ζωή ή ακόμα και τις ατέλειες που οι άνθρωποι δεν του δίνουν. ικανότητα στην καθημερινή τους ζωή.

“Ωστόσο, η έμπνευση συνήθως χτυπά την πόρτα μου μετά από διαφορετικές περιόδους δυσαρέσκειας, δυστυχίας, απογοήτευσης, που λαμβάνω, περνώντας από την κοινωνία στην κοινωνία, όχι απαραίτητα από κάτι θετικό. Η γροθιά και η οργή με οδηγούν συνήθως για να διατηρήσω αυτήν την έμπνευση ενεργή. “Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους βγαίνω δημιουργικά”, είπε.

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα επόμενα βήματά του, λέει ότι «σίγουρα υπάρχουν ορισμένοι στόχοι, κάποιες σκέψεις. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα αρχίσει η σταδιακή εφαρμογή τους. “

https://www.youtube.com/watch?v=gTA22BtY244:

Source