«Ας υπάρξει μια χρονιά που οι ελπίδες μας θα ανθίσουν ξανά»

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος του Ρεπουμπλικανίου (CHP), δήλωσε, “Πιστεύω ότι το 2021 θα είναι η χρονιά της ταπεινότητας, της ανοχής και της αλληλεγγύης, ότι οι ελπίδες μας θα αυξηθούν ξανά”, στο μήνυμα του νέου έτους.

Ο πρόεδρος της CHP Kılıçdaroğlu δήλωσε ότι η ανθρωπότητα άφησε μια δύσκολη χρονιά πίσω στο μήνυμά του για το νέο έτος.

Ο Kılıçdaroğlu, επιθυμώντας ότι η πανδημία Kovid-19, η οποία ήταν αποτελεσματική από τις πρώτες μέρες του έτους και κόστισε τη ζωή περίπου 2 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, θα τελειώσει το 2021, ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν σκληρά σε αυτήν τη διαδικασία, ειδικά οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Ο Kılıçdaroğlu δήλωσε στο μήνυμά του τα εξής:

“Πιστεύω ότι το 2021 θα είναι η χρονιά της ταπεινότητας, της ανοχής και της συνένωσης, όταν οι ελπίδες μας θα αναπτυχθούν ξανά. Θα είναι η χρονιά εκείνων που απαιτούν δικαιοσύνη όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για όλους, εκείνους που αντιστέκονται στην καταπίεση, εκείνους που υπερασπίζονται τη δημοκρατία, τους εργαζόμενους, τις νοικοκυρές, τους εργαζόμενους σε διαμερίσματα, τους καταστηματάρχες και τους παραγωγούς. Επιθυμία μου είναι να διασφαλίσω ότι οι νέοι μας, που δεν έχουν ιδέες, σοφία και συνείδηση, μπορούν να κοιτάξουν προς το μέλλον με ελπίδα το 2021. Θα είμαστε αυτοί που θα μεγαλώσουν αυτήν την ελπίδα. Το 2021, θα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην υπόσχεσή μας προς αυτό το έθνος και θα κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την ημέρα που θα στεφανώσουμε τη δημοκρατία μας με δημοκρατία. Για αυτόν τον λόγο, η απελπισία δεν ταιριάζει σε μας που υπερασπίζεται τη δημοκρατία. Θέλω να ολοκληρώσω το μήνυμά μου για το 2021 με ένα ποίημα του Metin Demirtaş: «Επειδή η απελπισία απαγορεύεται / τραγουδά αποθαρρυμένα λαϊκά τραγούδια. / Επειδή ο στρατός της ελπίδας περπατά / νικά την απελπισία με την ελπίδα. Υπόσχομαι το έθνος μας, θα ξεπεράσουμε την απελπισία το 2021. Με αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις, εύχομαι το έλεος του Θεού σε όσους έχασαν τη ζωή τους λόγω της επιδημίας Kovid-19, τα συλλυπητήριά μου σε όσους έχασαν τη ζωή τους, και σε αυτούς που έλαβαν θεραπεία, επείγουσα ανάρρωση. Το εύχομαι να φέρει υγεία και ειρήνη. Συγχαίρω ειλικρινά όλο το έθνος μας για το νέο έτος. “

.Source