Ασθενείς με κοροϊό με περισσότερες από 44 σοβαρές καταστάσεις δυσκολεύονται

Από τη Δήμητρα Μακρυγιάννη

Υπό το φως των αυριανών εμβολιασμών, η κατάσταση στα κυπριακά νοσοκομεία εξακολουθεί να παραμένει ισορροπημένη. Η βότκα πιέζεται όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα.

ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Η άσχημη εικόνα των νοσοκομείων άρχισε να διαμορφώνεται στις αρχές Νοεμβρίου, όταν ο αριθμός των ασθενών έφτασε τους 62.

Από τότε, η ροή των ατόμων που χρειάζονται φροντίδα έχει αυξηθεί με τρελό ρυθμό, αυξάνοντας τον αριθμό των ασθενών σε 149 την ημέρα από τα Χριστούγεννα.

ΣΕ ΚΡΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΗ

Ο μεγάλος αριθμός ασθενών με κρίσιμη κατάσταση προκαλεί επίσης ανησυχία. Καθώς περνούν οι μέρες, η πολυπόθητη μείωση που θέλουμε να δούμε σε αριθμούς στα νοσοκομεία αυξάνεται.

Στις αρχές Νοεμβρίου, η υγεία των πέντε από εμάς ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, ξεπερνώντας σήμερα τους 44.

Πέτρος Καραγιάνης – Καθηγητής Μικροβιολογίας անդամ Μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας
«Ανησυχούμε για την κατάσταση, το περιμέναμε, καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, ήταν η επόμενη περίπτωση πλήρωσης των νοσοκομείων. Σίγουρα θα έχουμε ασθενείς αυτού του επιπέδου στα μέσα Ιανουαρίου. “

Η άνοδος των ασθενών του Crit an είναι μια τεράστια ανησυχία για τις αρχές. Πολλοί είναι οι ηλικιωμένοι που, ενώ ζούσαν σε κλειστά κτίρια, αρρώστησαν, νοσηλεύτηκαν σε κρίσιμη κατάσταση και έχασαν τη μάχη της ζωής.

Με αυτούς τους επιδημιολογικούς δείκτες, οι οποίοι δεν λένε ότι πέφτουν, τους παίρνουμε μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, όταν τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ.

Source