ασκήσεις για εκφοβισμό της Τουρκίας

τις μακροχρόνιες τεταμένες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας, τον Νοέμβριο, η συνάντηση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας κάλυψε τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Καβούσογλου, Σαουδάραβο ομόλογό του σε μαλάκωμα, αφού η συνάντησή του με τον Faisal bin Farhan δήλωσε ότι μπορεί να συμβεί. Από την άλλη πλευρά, είναι γνωστό ότι υπήρξε σύγκλιση στον αμυντικό τομέα στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας πρόσφατα.

Αξιολογώντας το ζήτημα στη Δημοκρατία, ο συνταξιούχος Στρατηγός Ερντογάν Καρακάς είπε: «Η Ελλάδα αποφάσισε να στείλει μια μπαταρία Patriot στη Σαουδική Αραβία κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ. «Υπάρχει ήδη μια τέτοια συνεργασία μεταξύ τους».

Λέγοντας ότι η κοινή άσκηση δεν θα έχει σημαντική επίδραση στην ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Karakuş είπε: «Εάν γίνει αυτή η άσκηση, τα αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας θα έχουν επίσης εκπαιδευτεί εναντίον του S-300. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει επίσης S-300 στο Ιράν. Από την άλλη πλευρά, θα δώσει το μήνυμα ότι είναι με την Ελλάδα ». Υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα πραγματοποίησε ασκήσεις με τη Γαλλία, τη Νότια Κύπρο, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πέρυσι, ο Karakuş είπε, “Τώρα, η Σαουδική Αραβία θα συμμετάσχει επίσης σε αυτό το μέτωπο.”

Source