Αστακός και φουά γκρα, αλλά δεν υπάρχει πλήθος αυτό το νέο έτος στη Γαλλία

Όταν τα ρολόγια χτυπήσουν τα μεσάνυχτα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η Γαλλία θα είναι υπό απαγόρευση κυκλοφορίας και οι πολίτες της σχεδιάζουν να γιορτάσουν με γκουρμέ φαγητό και όχι με μεγάλες ομάδες φίλων.

Σε μια υπαίθρια αγορά τροφίμων στο Παρίσι, ο ψαράς Rachid Bellahreche είπε ότι οι παραγγελίες έρχονταν σε μικρότερες από το συνηθισμένο, αν και οι προστάτες του αντισταθμίζονταν για την ανάγκη μείωσης μεγέθους με αστακό και χτένια.

«Τα καλάθια θαλασσινών είναι λίγο μικρότερα. Αλλά επειδή θα είναι λιγότεροι στο τραπέζι, οι άνθρωποι αγοράζουν προϊόντα καλύτερης ποιότητας », δήλωσε ο Bellahreche.

Η Γαλλία έχει τον υψηλότερο αριθμό υποθέσεων COVID-19 στη Δυτική Ευρώπη και την πέμπτη μεγαλύτερη στον κόσμο. Μια νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο από τις 8 μ.μ. έως τις 6 π.μ. θα ισχύσει τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου και η κυβέρνηση δηλώνει όχι περισσότερους από έξι ενήλικες γύρω από το τραπέζι.

Στην πολυτελή ντελικατέσεν «A la Ville de Rodez», ο διευθυντής Brice Tapon ετοιμάζει πακέτα φουά γκρα, τρούφες και πατέ για ομάδες δύο ή τριών, ακόμη και ατόμων – άτομα όπως η Annie Chaplin, κόρη του ηθοποιού Charlie Chaplin.

«Θα έρθω προηγουμένως σε αυτό το κατάστημα, γεμίζω με φουά γκρα, σαμπάνια και όλα αυτά τα φαγητά. Και θα μείνω σπίτι », είπε ο Τσάπλιν.

(Reuters)

Source