Αστρική Κύπρος. “Εργαζόμαστε για τη μόνιμη παρουσία των δυνάμεων της ΕΕ στην περιοχή”

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης δήλωσε ότι το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας βιώνει μια ευημερούσα περίοδο, με τις ένοπλες δυνάμεις του να εφαρμόζουν προγράμματα για την ενίσχυση της ασφάλειας της «Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης είπε ότι το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας βιώνει μια ευημερούσα περίοδο, με τις ένοπλες δυνάμεις του να εφαρμόζουν προγράμματα για την ενίσχυση της ασφάλειας της «Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σε συνέντευξή του στο Pilofetrose, ο Πετρίδης είπε ότι υπάρχουν ώριμες συνθήκες για να γίνει η Μεσόγειος μια ενδιαφέρουσα θαλάσσια περιοχή, επιδιώκοντας να οικοδομήσει μια ισχυρή ευρωπαϊκή τάφρο ενάντια στην «τουρκική πρόκληση», σε αυτό το πλαίσιο η παρουσία των δυνάμεων της ΕΕ στην περιοχή.

Πετρίδης և Το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας είχε πάντα ένα σχέδιο δράσης για να συμβαδίζει με τις εξελίξεις, οι στόχοι των οποίων είναι η σύναψη συμφωνιών συνεργασίας ασφάλειας με τους συμμάχους, η ενίσχυση της Ελληνικής Εθνικής Φρουράς με σύγχρονους μηχανισμούς ագործ για τη βελτίωση των διαδικασιών և. προσωπική և ταξιδιωτική υποδομή. Έγραψε όσα είπε.

Σύμφωνα με την έκθεση, για πρώτη φορά στην ιστορία, υπογράφηκαν αρκετές συμφωνίες συνεργασίας για την ασφάλεια με συμμάχους εντός και εκτός της ΕΕ, κατά τις οποίες ο Πετρίδης επένδυσε στην ενίσχυση υφιστάμενων συμφωνιών και την υπογραφή νέων.
Ο Πετρίδης ενημέρωσε ότι ετοιμάστηκε ένα νέο μνημόνιο συνεργασίας με τις χώρες του Κόλπου, τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν βάσει της συμφωνίας συνεργασίας που υπεγράφη με τις ΗΠΑ.

Η εφημερίδα σημείωσε ότι ο Πετρίδης θα επιδιώξει να αυξήσει το ρόλο της «Κυπριακής Δημοκρατίας» στην ευρύτερη περιοχή. Αλλά έγραψε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Source